breskev (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Lauri mauri -> breskev (13.7.2005 15:51:09)

Kdaj bi lahko :duda: probala breskev in kako ji jo pripraviti, razen npr. spasirano? S čim gre lepo skupaj?

lp;)

ZARA -> breskev (13.7.2005 15:57:13)

Breskev je baje alergena...jst sem jo Zari dala nekje po 10 al 11 mesecu...se ne spomnem čist točno!
Drugač je pa zelo dobra z banano...
lp

SaaS -> breskev (13.7.2005 16:04:15)

Jaz jo kar naribam. Kombiniram pa z drugim sadjem (jabolko, banana, marelica, hruška...). Včasih jo vmešam v jogurt (lahko skuto) tako kot tudi drugo sadje ali pa v kakšne kosmiče (riževe, ovsene...) Prvič jo je probal pri 7.mesecih, tam nekje.

SaaS -> breskev (13.7.2005 16:07:02)

Jo pa previdno probaj, ker je alergena (tudi marelica), če ima mali slučajno kakšno reakcijo. Ni pa tako zelo kot kivi in jagode, kar do enega leta odsvetujejo.

sergeja26 -> breskev (13.7.2005 17:58:14)

breskev res paše skupaj s skoraj vsem sadjem (hruška, banana, jabolko, melona, ...), jaz ponavadi dodam še poleg kako žličko jogurta- otroškega in pa kak otroški keks...
Najprej poskusi čist malo dat, kot so predhodnice omenile, zarad morebitne alergije; moj

:duda: jo dobro prenaša

lp, sergeja

:rozica:

mehurčica -> breskev (13.7.2005 20:26:14)

Jaz pa lani še nisem vedela, da je breskev alergena in je bila breskev med prvimi sadji, ki jih je jedel-pred 6.mesecem.:zmeden2:

* Mateja * -> breskev (13.7.2005 22:45:22)

men je pa pediatrinja rekla, da je breskev včasih res veljala za alergeno, da pa sedaj temu ni tako. Tako, da mi smo jo že provali in sicer s skuto, jogurtom, z drugim sadjem je pa nismo še mešali, ker mi ni nič pasalo skupaj, bomo pa provali po vaših nasvetih!!

ronja5 -> breskev (14.7.2005 14:59:45)

Se mi je zdelo, da je kivi alergen :ups: Sicer pa Tian najraje je ravno kivi, breskve, marelice:zmeden2:
Zaenkrat še nismo imeli nobene slabe izkušnje :bravo:

ronja5 -> breskev (14.7.2005 15:04:24)

Aja pa še to! Že nekaj časa se izogibamo pasiranju kjer je le možno. V glavnem poje tudi koščke mehkega sadja, ki jih izdolbemo kar z žličko. :bravo::bravo::bravo:

Anonimen -> breskev (14.7.2005 20:53:18)

Pri nas je bila breskev tretje sadje, ki ga je poskusil. Prenesel odlično, čeprav kupljenih kašic ne prenaša. Jo pa olupim in prekuham na pari.

lidia -> breskev (14.7.2005 22:23:09)

Naš breskev obožuje, začel jo je jest pri 6 mesecih, ne mara kuhane, samo surovo s skuto, ali z drugim sadjem, kašico nardim s paličnim mešalnikom.

Meni zdravnica ni rekla, da je breskev alergena, tudi glede marelic ni tega rekla. Poudarila je, da je splošno pravilo, da naj bo kvalitetno domače sadje, pa je malo rizika za alergije. Po 6 mescu so dovoljene tudi gozdne jagode, alergene so samo vrtne jagode.

Jasno pa je, da je z vsakim sadjem treba začet zelo previdno, otročki so različni, jaz moram potrkat, da pri nas do sedaj ni bilo kakšnih reakcij.

piščanc -> breskev (14.7.2005 22:24:50)

men se zdi, da breskev ni alergena, ampak napenja

Magi* -> breskev (14.7.2005 22:29:34)

breskev ima naša rada. na začetku sem jo olupila, pokuhala in spasirala. zdaj jo pa svežo olupim in nastrgam. ni problemov.

Bib -> breskev (15.7.2005 12:54:43)

Tudi pri nas je breskev jedla pri sedmih mesecih,pa ni bilo težav!

urskas -> breskev (16.7.2005 19:38:17)

žana je pri 6 mesecih jedla že vse sadje razen limon (vrtne jagode, borovnice, kivi, breskve...) pa ni bilo nič.

Vsak je drugačen.

LP

Stran: [1]