prosim pomoč glede dojenja (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


ponosna -> prosim pomoč glede dojenja (13.7.2005 13:54:08)

Drage mamice,
danes sem se prvič srečala s problemom "premalo mleka". Nas škrat ima 3 mesece in očitno poskok v rasti. Danes je spraznil obe dojki in želel še. Pa ni bilo! Kako ste ukrepale tiste, ki ste se soočile s podobno težavo? Bo potrebno dodajati ali gre le za prehodno fazo? Upam na najboljše. Hvala za pomoč!




eva1 -> prosim pomoč glede dojenja (13.7.2005 13:59:23)

Čimveč pij-najbolje vodo, tja do 5 litrov, pa čimveč ga pristavljaj k prsim! Več k se bo dojil, več bo mleka(moj me tri dni cel da vleče na 1.5-2ure, ponoč 3x, mleka pa čezdalje več, ker skoz na joški visi)! ti samo ustrajaj, boš vidla da bo čez dan, dva boljše!
Pa če dovolj lula, ni panike da je premelo!




Magi* -> prosim pomoč glede dojenja (13.7.2005 14:05:24)

ponosna, glavo po konci in nikar takoj obupat. to je čisto normalno. najpomembneje je, da ga čimveč pristavljaš, tudi če se tebi zdi, da ni mleka, bo že prišlo. mleko se tvori sproti in več ko je stimulirana dojka s starni malega sesalca, več bo mleka. pa ne pozabi veliko piti in dobro jesti. nekaj časa nazaj nas je veliko RRjevk tudi sezamov čaj pilo, lahko pa ješ tudi kake sladice iz sezama (ploščice iz DMa od Alnature so zelo dobre).

predvsem pa malega gor priklopi in naj sesa. če res ne bi šlo drugače, pa mu zvečer še dodaj, da bo bolje spančkal.

jaz sem imela parkrat tako krizo, še posebej okoli 3. mesca, ko so se mi tudi joške kar naenkrat zmanjšale in sem mislila, da bo konec. ampak to samo pomeni, da se je ponudba-povpraševanje nekako ustalilo. no, možno je tudi, da je trenutno povpraševanje malo večje od ponudbe, ampak z pristavljanjem se bo vse uredilo.

pa veliko sreče:rozica:




SaaS -> prosim pomoč glede dojenja (13.7.2005 14:08:22)

Meni se je to zgodilo pri mesecu in pol. Tako kot pravi eva - čim več se dojita čez dan. Pa meni je pomagal tudi čaj za dojenje, ki ga dobiš v lekarni. Po kakšnem tednu sva spet uspela ujeti ritem in se dojila na tri ure. Čaj sem pila pa ves čas, dokler nisem začela z uvajanjem hrane.




muki1 -> prosim pomoč glede dojenja (13.7.2005 14:15:01)

Jaz sem tudi melakrizo parkrat, pri dveh, treh mesecih. Sem malo podojila in niti kaplje mleka ni bilo več, samo sem ful vztrajala, kot pravijo punce, pila,pila, pila,pa tudi čaj za dojenje sem mela ( okus ima po Bronhi bombonih :zmeden: bljak ),pa se splača vztrajati. Sedaj bo pupa stara 15 mesecev in se še dojive.
Želim ti še veliko mesecev uspešnega dojenja z tvojim :duda:




Jančika_ -> prosim pomoč glede dojenja (13.7.2005 14:23:24)

Preverjeno pomaga sezamov napitek (poleg pitja vode, počitka, dovolj hrane, pogostega pristavljanja). Dve žlički sezama 20 min vreš v 2 deci vode, spiješ in poješ seme. 2-3x na dan.




ALINA1 -> prosim pomoč glede dojenja (13.7.2005 15:46:45)

Živjo,
tudi jaz se strinjam s predhodnicami. Podobno kot tebi se mi je zgodilo pri prvem dojenčku tam okrog pol leta. Težavo sem rešila tako, da sem nonstop pila in na pol ure pristavljal otroka. Čez par dni je bilo že v redu.
V drugo teh težav nisem imela - vseskozi sta bila ponudba in povpraševanje nekako usklajena.




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (13.7.2005 20:52:04)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




piščanc -> prosim pomoč glede dojenja (13.7.2005 22:09:40)

jaz se povečala količino mleka z izbrizgavanjem po dopoldanskih obrokih (kar je še ostalo, pa ni pojedel), v dveh dnevih se je ponudba maksimalno povečala




Bina01 -> prosim pomoč glede dojenja (17.7.2005 9:01:22)

Tudi mi smo povečali količino mleka z gromozanskimi količinami vode, veliko počitka in nenehnim dojenjem.

Bila sem že en korak od lekarne, da bi kupila mleko, pa me je zaradi cene kap. Pa sem se obrnila in šla domov prebrat RR in pit vodo, ki je pa zastonj. Rezultat se je hitro pokazal. Mlekarna je povečala proizvodnjo.:bravo:




Stran: [1]