Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: mateja8 IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 IZVIRNO SPOROČILO: sabri No, da poročam, sem 8 dni po porodu in se jih še nisem umila, ker smo malo na meji s prehladom. Drgače bi se pa jih, zdaj pa raje malo počakam, da bom čisto zdrava, potem pa na juriš v lase . Te nič ne srbi? A si sploh upaš ven it s takimi lasmi? Ali tudi ven ne greš, ker je prehlad na pohodu . Ne vem zakaj jo tako napadate. Pač je prehlajena, utrujena po porodu, zaposlena z malo štručko in ne upa tvegati, da bi dokončno obležala. Tudi jaz sem si lase umila tako ko sem prišla domov, vendar je ne napadam. Stara šola pravi, da se telo od poroda obnavlja 6 tednov. Zdej smo mlade in pametne pa se temu smejemo. Kar počakajmo na kasnejša leta, ko se bo to vse vračalo. Čes in ne upa ven? Pa zakaj bi šla vsa nahlajena na ta mrzel veter in dež?! A ji privoščite, da bi obležala in bi težko skrbela za dojenčka? Mater ste kritične do drugače mislečih. Če kdo napada, si to ti, če kdo uporablja grde besede namenjene drugim si to ti. Pometi pred svojim pragom. Jaz sem lepo vprašala, če nič ne srbi in če ne gre ven, kaj je tu tako grdega in kje je tu napad . Kako smo si različni, ko si vsak drugače prebere! Niti približno ne moreš tega gledat, kaj je bilo v starih časih in kaj zdaj, kaj se komu zakaj vrača. Zakaj bi se poznalo na kasnejših letih, če si opereš oz ne opereš glave po porodu. A našim mamam se zdaj nič ne vrača, zato ker si niso prale glave? Vrača se nam od vsega drugega prej, ne pa od oprane/neoprane glave in enega ubogega prehlada, žal . In stare mame so marsikaj še drugega povedale, kaj dojenček ali mamica ne sme, pa se tudi ti določenim stvarem smejiš, ker so absurdne, včasih so marsičemu verjeli- stare vraže. Ne vem kje živite, ampak zadnje dni pri nas ni mrzlega vetra, ne vedno dežja, sonček se vsak dan najde, pa tudi okoli 20 stopinj je. Boge zimske mamice . Sveži zrak ni nobenemu škodil. Eno je pohod na prehlad, ki ga ona opisuje, vsaj jaz sem tako razumela, da ni panike. Drugo pa ornk prehlad z vročino, ko obležiš. Glava se opere, posuši, počaka da se lasišče in glava ohladi, v tem času nobenega prepiha in potem ni nobene panike.
|