marjetica8 -> RE: Enoletnik - 1 liter tekočine?! (22.4.2010 19:23:26)
|
IZVIRNO SPOROČILO: PC Baby Danes me je kar vrglo ko mi je pediarinja rekla, da mora 10kg star otrok spit liter tekočine dnevno. Tu je sicer všteto tudi mleko, voda v sadju itd., ampak vseeno? Naš recimo spije vode max 3 dcl dnvno in ne verjamem, da je ostale tekočine v hrani 7dcl. Pa vseeno pogosto lula in se mi zdi da je vse OK. Koliko pa spijejo vaši enoletniki? Čiste pijače, brez ostalega? Sploh se ne sekiraj za take reči! Naš bo v četrtek star 1leto, pa popije isto kot tvoj, 2 - 3 dl na dan. Poleg tega dobi zjutraj s kašico 1.5 dl mleka in zvečer kašico z 1.5 dl vode in pred spanjem popije še slab deci mleka. To znese skupaj približno 7dl, če prišteješ še tekočino iz ostale hrane, znese približno liter. Sicer pa tudi ljudje ne rabimo vsi enako tekočine - eni pijemo več, drugi manj, pa smo vsi zdravi in normalni. Dokler ti otroček vredu lula in je zdrav, ni razloga za skrb. Mnenja pediatrov pa jst že lep čas vzamem z rezervo, ker nimata niti dva enakega mnenja o čemerkoli. Najboljš je da se ravnaš po svojemu otroku...
|
|
|
|