Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

puncica -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 12:05:10)

Naša pika (13 mnescev) si je predvčerajšnem zvečer ful učko mela in posledica je bil da ji je mal belga prtekl ven, verjetno gnoj, no smo obrisal in nismo več dal glihe, včeraj zjutraj je imela pa čist zalepljeno učko, no mal jo je lahko odprla pa sem ji s toplo vodico in vato obrisla in je bilo čez dan čist ok, nič ji ni teklo nič. Šla v lekarno vprašat če imajo kej za ispirat pa to. Nisem namreč tako velike pozornosti nalagala na to. Pa mi je tam lekarnarca rekla da nej jo kr pelem k zdravniku, sem bla kr mal šokirana, ker nočem spada met tiste starše ki otroka za vsak drek peljejo k zdravniku. Pa sem premisla je rekla da če ji ven teče gnoj mora zdravnik predpisat antibiotike, in da oči ima samo ene. Ok, sem rekla če bo danes imela spet probleme jo bomo peljal in je sicer bilo boljše, ampak zdaj se ji je začel pojavljat še na drugi učki malo. Tako da jo bomo popoldne ko dela najin zdravnik peljali in se šli pokazat

Zdej pa jst ne vem al ne znam ocenit kdaj je nekaj za k zdravniku al ne, ne vem men se to da je mal prehladila očko nič ne zdi tako groznega, sej se pozdravi ampak pol me je pa lekarnarca čist prestrašla. Sicer pa čez dan se ji nič ne vidi nič nima drugačne učke a mislite da me bo doktor nekam poslal ko bo videl da se nič ne vidi, sam zjutri:zmeden2: Ma mal kompliciram sam res nočem da me spet kdo napizdi da kaj hodim k zdravniku če ni nič takega, po drugi strani pa da zakaj nisem prišla prej če je imela to.

Ma pojma nimam, dejte mi povedat kako bi ve ravnale v takem primeru, takoj k zdravniku al sploh ne al kaj.

Hvala

dory -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 12:08:19)

izpiraj s kamilcami in boj se prepiha al pa vetra...pocak se kak dan,ce ne bo bols pa k zdravniku po kapljice...

mehurčica -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 12:17:09)

Kar pelji jo k zdravniku. Dostikrat so vnete očke tudi virusna okužba. s kamilicami pa ji tudi lahko umivaš očke.

Lp

srki -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 12:24:07)

Lahko ji spiraš s kamilicami, ampak baje ne prav dosti, ker kamilice preveč izsušijo, vsaj tako je meni rekla patronažna. Drugače jo pa kar pelji k zdravniku, pa naj on reče kar če, otrok je pa vendarle tvoj in mi želiš vse najlepše in vse naj naj na svetu, predvsem kar se zdravja tiče, a ne!

dory -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 12:26:53)

jst sem diplomirala iz vnetih uck..pa niso mogl nc narest...razen antibiotike dajo to je vse...mors pa pol zlo pazit da je ne dobi kak prepih..

Anonimen -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 12:44:22)

po nasvetu dohtarce nič kamelic samo fiziološka raztopina za izpiranje, če je rdeče notr veka pa k dohtarju ker je lahko okužba - dajo ponavad kaplce bivacin al kva so že in hit pomagajo

lp, lara

Gordana-3 -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 12:50:14)

meni pa so v lekarni dali čaj od smetlike. so mi rekli, da je boljše od kamilice. pa če jo še dojiš, ji malo mlekca nakapaj v učko. moji pupi je to dvoje pomagalo.

janja -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 13:23:13)

Mi smo ravno prejšnji teden pozdravili prehlajene očke. Smo bili na morju, pa se je vsa stvar vlekla ves teden, na koncu je pa še mamica pokasirala (sem bla kot da bi me kdo na uč). Se pravi, če ni bakterijska okužba, pomaga spiranje s kamilicami oz. fiziološko razstopino. Drugače pa je treba iti k zdravniku, da predpiše antibiotik. V tem primeru pazi, da ne preneseš še na koga drugega. Se prenaša.

Anonimen -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 14:37:02)

Jaz tudi otroka ne peljem prav na brzino k zdravniku in ga tudi, ko je imel prvič vnete učke, nisem takoj. Ko sem potem pediatrinjo najprej poklicala, mi je rekla, da naj kar prideva, da z očmi se ponavadi pa ne da drugače, kot da se predpiše antibiotik.
Kaj hočeš, nismo se pametni rodili, vsaka stvar je enkrat prvič. Saj za naslednjič boš pa vedela, da je pri očeh tako, jaz sem tudi.:)

Marogica -> Prehlajena učka - a moramo k zdravniku? (13.7.2005 16:19:08)

Tudi naš ta manjši je imel že pri 3 mesecih prehlajeno oko.Sem najprej izpirala s kamilicami, pa ni bilo bolje. ZAradi mencanja in mogoče celo moje nepazljivosti si je prenesel še na drugo. Smo odšli k zdravniku in nam je dala Bivacin kapljice. Trajalo je približno en teden, da sta se obe očesi pozdravili. Res je kar trdnovratna stvar.
Tudi mi drugače ne kompliciramo in ne oddirjamo takoj k zdravniku, vendar se mi je sinko zasmilil, ko sem gledala tiste gnojne okice.
lp

Stran: [1]