shyshy -> RE: Krvavitve pred menstruacijo (26.4.2010 17:41:32)
|
V bistvu imajo podobne težave tudi dekleta ki ne želijo zanosit, vendar pa žal ginekološke težave opazimo šele, ko nekaj časa poskušamo zanosit pa to ne rata. Tudi meni se je pred zdaj že več kot 4 leti začelo enako... pa sem ignorirala... potem sva želela zanosit, pa ni šlo... pa sem vse sorte tablet dobivala, dabroston da so mi premaknili krvavitev, pa čez še klomifen za ovulacijo... ko se je dejansko razvila čokoladna cista je bil to šele alarm da grem na laparoskopijo. in danes? Bila sem že operirana, v manj kot 2h letih mi je ta zoprnica povzročila kar nekaj zgage v trebušni votlini, tako da operacija niti ni bila tako enostavna, danes pa se mi vse skupaj ponavlja. Zanosila še vedno nisem, raven hormonov imam vseskozi primerno, tudi UZ so vsakič normalni (no, razen te ciste na jajčniku), hodim pa že kake pol leta v ambulatno za neplodnost in sem imela pred enim tednom prvi IUI. Morda se sliši enostavno ko prebereš, ampak sigurno ni... Zato punci, takoj na pregled!!! Upam da pri vama ne gre za podobno zadevo, če pa vaju preventivno pošljejo na laparoskopijo pa nikar ne odklanjajta! Prav bi bilo da vama čimprej ugotovijo zakaj prihaja do teh vmesnih krvavitev in izločijo sume na endometriozo in druge podone bolezni ki povzročajo neplodnost. Punce, ne ignorirajte krvavih (rjavih) izcedkov če se ti ponavljajo... pa če vam kdo reče da zanosite, ne zmahujte z roko, ker zdravniki vejo zakaj to rečejo... itak pa pravijo da če čakaš na primeren čas za otroka potem čakaš zaman...
|
|
|
|