Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

memole80 -> Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (19.4.2010 15:57:57)

Pozdravljeni!

Mene pa zanima koliko porabite mesečno za trgovino. ...tiste, ki vsak dan kuhate doma. Mi porabimo okrog 500 EUR mesečno, kar se mi zdi ogromno, seveda so vštete tudi plenice za 2 otroka, čistila,....

No, koliko pa porabite vi? Kako se da zmanjšati stroške?

luan -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (19.4.2010 16:37:20)

Cca 800 eurov, s plenicami za enega otroka, čistili, hrano(vse tri glavne obroke jemo zdaj doma), pač vse kar kupiš v trgovini.

memole80 -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (19.4.2010 16:44:33)

Potem smo mi še dobri. :) Je pa res, da smo mi 4-članska družina, ampak imava 2 majhna otroka, ki ne jesta še. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

norge -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (19.4.2010 22:12:38)

Mi največ 150 eur. Smo pa trije, midva in 4 in pol letnik. Kuhamo vsak dan doma. Mislim, da je recept za majhno porabo denarja ne-obiskovanje trgovin in trgovskih centrov. Gremo res malokrat, jaz mogoče 2krat mesečno, mož morda dvakrat tedensko, kupi pa res kakšno malenkost in ne zapravlja po nepotrebnem (kakšno mleko, sok, sadje, morda kakšen namaz, pašteto)... kar kupimo, pa gledamo tudi na ceno...

špelin@ -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (19.4.2010 22:16:15)

IZVIRNO SPOROČILO: memole80

Pozdravljeni!

Mene pa zanima koliko porabite mesečno za trgovino. ...tiste, ki vsak dan kuhate doma. Mi porabimo okrog 500 EUR mesečno, kar se mi zdi ogromno, seveda so vštete tudi plenice za 2 otroka, čistila,....

No, koliko pa porabite vi?
2 odrasla, 3 otroci, 1 pes, 3 zlate ribe + 1 polž [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Okrog 300 EUR. Tu je všteto: hrana, čistila, kozmetika, kavice "zunaj" in vse ostale prčkarije.
Kako se da zmanjšati stroške?
Nakupovalni seznam (in striktno upoštevanje le-tega!) + racionalno načrtovanje jedilnikov.

ajsek -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (19.4.2010 22:27:59)

500 evrov mesečno (mogoče kakšen evro manj) za 6 odraslih ljudi.

CatJa -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 6:15:43)

300-350 €. 4-je.

Nika v službi -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 10:02:03)

800 - 1.000€, 4 odrasli + 4,5 let star otrok. Všeto vse - hrana, čistila, kozmetika, pač vse, kar mesečno potrebuješ, pa še kdaj kakšne stvari iz M tehnike. Kupujemo tedensko, od torkih v Mercatorju, upoštevajoč torkov 10% popust.

Je pa res, da zaenkrat ne gledamo ravno na vsak evro...

štrumfek -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 10:04:07)

okoli 300 € 2 odrasla + otrok

josephine27 -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 10:18:26)

tud mi okrog 300 eurov - 2 odrasla in dveletnik, čeprav opazujem da se ta znesek v zadnjem času počasi dviga pa ne kupujem nič več kot običajno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

darja.mark -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 12:14:43)

norge kako tebi uspe zapraviti samo 150 eur?

Poka -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 12:56:39)

Midva že pol leta ne kuhava več doma in jemljeva kosilo iz šole, pride 70 EUR približno. Vzameva samo eno kosilo, pa je dovolj za oba, celo preveč.

Potem pa 1x mesečno okrog 120 EUR za trgovino, tu je vključeno od kozmetike do hrane. Potem pa še približno 1x tedensko kak kruh in stvari za sproti.

Ko sva kuhala doma, sva zapravila več  odvisno od tega, če sva kuhala bolj pripravljeno hrano ali ne... Sem pa itak privrženec zdrave hrane, tako da se da pri tem veliko privarčevat. Od mojega sestra tudi zapravi okrog jurja, pa so trije in doma sama kuha, ampak imajo vedno polno sladkarij, sokov, zmrznjenih pripravljenih izdelkov - ampak meni se to ne zdi OK za zdravje...

So se pa stvari nenormalno podražile... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]

Metuljček Cekinček -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 15:30:37)

350 do 400 € - 2 odrasla, 2 otroka

sanasan -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 16:02:59)

cca. 400 eur za 4: 2odrasla+2 otroka (5 in 15l) - mesa pojemo skoraj nič[sm=smiley1.gif], zato pa nekaj več rib in sadja, zelenjave pogosto tudi eko, bio, od kmetov... sladkarij, pijač in pripravljene hrane skoraj ne kupujemo, oziroma doma so vedno mleko (sojino, kravje, kozje), Refošk, cedevita in zeleni in domači čaji[sm=smiley1.gif] od čistil največkrat kupim le alkoholni kis[sm=smiley1.gif] in tablete za pomivalni stroj....ene 3x na mesec pa z mojim jeva zunaj (poslovno-ljubezenski sestanek[sm=jezicek.gif])

sanasan -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 16:06:46)

aja pa riž, testenine in pirina moka morajo tudi vedno bit!

Kerensa* -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (20.4.2010 16:07:44)

Cca. 600€ za celotno gospodinjstvo (torej ne samo hrana, temveč tudi pijača, kozmetika in ostalo, vendar brez oblek, obutve in nakupov "za dušo") dveh odraslih, dve otrok, dveh rib in enega psa.

memole80 -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (21.4.2010 11:58:10)

IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

Hja, ni šans. Mi porabimo 20 EUR na teden samo za dvojne plenice (še to kupimo v Hoferju, ker so dobre in poceni), torej je na mesec 80 EUR.  Kaj imate morda doma kakšen vrt in ne kupujete zelenjave?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Poka -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (21.4.2010 14:22:56)

Midva zapraviva malo, ampak nimava vrta, tudi prej, ko sva kuhala doma, nisva imela. Sva pa bila enkrat oba brez službe in se spomnim, da sva dala vsak račun na stran in sva namenoma kupovala bolj poceni hrano - npr. veliko zelja... Ampak hvala bogu, da si kdaj prisiljen, pol vidiš, da se da, sam na žalost (ali na srečo) je trajalo samo en mesec.

norge -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (21.4.2010 21:05:51)

IZVIRNO SPOROČILO: darja.mark

Kaj pa vem...kot sem napisala..mislim, da je recept v tem, da skoraj ne hodimo v trgovino..pa tudi pojemo verjetno ne veliko.. Med tednom zjutraj ne zajtrkujemo, kosilo skuham, ko pridemo domov, jemo okoli 4h, potem običajno več nihče ne je. Mogoče kakšen corn flakes ali pa mali kakšno malenkost. Kruh kupujemo samo čez vikend, takrat jemo tudi zajtrk (marmelada, kruh, kakšna salamica..). Nevem...jaz kupim na vsake dva meseca v Tuš Cash&Carry en kos svinjine in en kos purana (po cca 2kg), nerežem za zrezke, pustim nekaj v kosu... in je to za kar nekaj kosil.. kupim vrečo krompirja za 3 eur, je tud za velik časa, pa kakšne testenine na 100 in en način... Pa jemo zlo različne stvari..sem pa kar dober improvizator in znam marsikaj skuhat za skoraj nič stroškov. Čistila občasno kupim v Hofru... , na kavice ne hodimo...
Mislim, da je glavni razlog zapravljanja, če sploh greš v trgovino. Jaz tudi, če grem, je takoj 50 eur..tko, da to večinoma kar g. Mož uredi, ki pa ne kupuje nič odvečnega. Je pa res, da pazimo kaj kupimo in gledamo na ceno..če ni nujno ne kupim. Pa nam čisto nič ne manjka...nimam pa 10 čokolad doma, pa 10 paketov kave, pa smokijev, pa ...
Jaz sem kar zadovoljna s tem . [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

ajsek -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (21.4.2010 21:22:07)

Pa dobro, ne jeste zajtrka, ne jeste večerje,... sta dve možnosti. Ali dejansko stradate, ali pa imate določene obroke izven hiše. Sploh pri otrocih si ne predstavljam, da bi prvič jedli ob 4ih popoldne.

K_a_t_i -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (21.4.2010 21:33:54)

IZVIRNO SPOROČILO: norge

Mi največ 150 eur.

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
To je komaj 5€/dan. Mi kuhamo samo čez vikend pa dam roko v ogenj, da je to znesek, ki ga dnevno "poje" naš 3letnik, ki je sicer v vrtcu. Malica, večerja, kak sok za na igrišče, 1 plenica za ponoči, milo, prašek za cunje,...
Moje kosilo - jem v službeni "menzi" - je 5,5€ dnevno. Od mojga lih tok. Poleg tega zajtrkujem, jem malico in večerjam.
Nope, mi s takimi zneski definitivno ne znamo čez mesec...

phelps -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (22.4.2010 11:13:12)

Mi2 zapraviva do 150 eur na mesec (brez čistil). Pa ne jeva slabo, npr. pršut in kakšni boljši siri so vedno na mizi. Je pa res, da čez vikend jeva pri starših (sobote pri mojih, ob nedeljah pri njegovih). Bo pa tako samo še nekaj mesecev, potem pa pridejo na vrsto plenice ipd., kar bo verjeto večji zalogaj [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

LoCa -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (22.4.2010 17:22:34)

mene tudi zanima, kako lahko kdo sfolga s 150 na mesec[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] in to z otroci? midva s fantom sva aprila samo do zdej za gospodinjstvo dala 200 evrov (računam, da bo pršlo vsaj še 50), s tem da se sem ne štejejo nakupi, ki jih opravivsak zase (jaz obleke in kozmetika, on pive in čiki), niti se ne šteje pasja hrana, niti bencin. ven ne hodimo jest, kuhamo doma, večinoma enostavne stvari. ven pa tudi ne hodim glih.
vem da bi js sama porabla več kot pol manj, ampak vseeno ne kupujemo neki ekstra, ravno kontra.

norge -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (22.4.2010 22:04:01)

IZVIRNO SPOROČILO: ajsek

Pa dobro, ne jeste zajtrka, ne jeste večerje,... sta dve možnosti. Ali dejansko stradate, ali pa imate določene obroke izven hiše. Sploh pri otrocih si ne predstavljam, da bi prvič jedli ob 4ih popoldne.

Ne bi zdaj rada neki provocirala..ampak nam nekako rata. Mali je seveda v vrtcu, je zajtrk, malico in kosilo tam. Moj si zjutraj običajno kupi sirovo štručko(80 centov), ko gre v službo, doma si naredi pol litra soka in to je to do kosila. Je pa res, da potem zvečer skoraj nikoli ne je več. Jaz sicer delam v gostišču, mogoče kakšno stvar vržem do popoldne v usta, ampak nič kaj posebnega (včasih ni časa niti za košček kruha), potem tudi pojem kosilo, zvečer običajno nič. Nevem pri naši hiši nismo več lačni zvečer, če pojemo kosilo okoli 4h. Mali običajno še kaj poje in to je to. Je pa res, da več ne rabi plenic in ostalih skutk, sokcev... Nevem...jaz včasih ne zapravim niti evra cel teden al pa še več.. Je pa res, da gledamo na denar in nam več pomenijo trenutki v naravi, kot pa v kakšnih trgovinah... pa se verjetno prišpara[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Anonimen -> RE: Koliko porabite mesečno v trgovini (hrana)? (23.4.2010 8:55:41)

Norge, če greš malo računat, potem zapravite lih tok kot ena povprečna družina - s tem, da imate na dan 2 obroka ali pa še ta ne. Zajtrk in kosilo.

Mi smo 4-je in en pes, na mesec porabimo 400€ za hrano, kozmetiko, čistila (ok, to je samo kis in trda mila za domači gel za pranje, drugih čistil ne kupujem), pasjo hrano, plenice, pri hrani ne šparamo, kupimo, kar nam zapaše, kupujemo pa vseeno na podlagi spiska - torej, kar nam je zmanjkalo in rabimo, ne naberem v trgovini še cel kup nepotrebne robe. Kupujemo 1x tedensko. Edino poleti se pozna, da imamo svojo zelenjavo, pride ene 50-80€ manj na mesec.

In teh 400€ tudi vsak mesec pojemo. Vsak dan 3x zajtrk (starejša zajtrkuje doma, potem gre šele v vrtec), že tu porabimo 1l mleka za kavo, kakav, cornflekse, potem imamo malico, mož malico nese v službo, s tamalo doma, starejša je v vrtcu, vsak dan se skuha kosilo, imamo popoldansko malico in večerjo. Torej redno 5 obrokov, vsak dan sadje, zelenjava, okoli liter in pol mleka. No, edino pes je le enkrat na dan [sm=jezicek.gif].
Res pa, da jemo, kar nam paše, ne šparamo, če bi, bi pa vseeno dali vsaj 250€ za hrano.

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>