kaj lahko naredim? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...



Sporočilo


maya2 -> kaj lahko naredim? (18.4.2010 19:55:02)

V petek sem izvedela da imajo v vrtcu uši, no mi jih še nimamo bi pa rada danes nekaj naredila da jih ne dobimo... kakšen nasvet? Včasih vem da se je govorilo, da na lase poškorpljene z lakom za lase ne grejo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] , ali bi pomagalo če preventivno operem lase s šamponom proti ušem? .....????




sanasan -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 20:01:51)

nič ji ne umij las[sm=smiley36.gif]
v skupinah, kjer je oz.bila moja so bile kar nekajkrat uši, pa jih naša hb ni dobila....glede na stare reke, se mi zdi, da morda zato, ker se kar pogosto spoti v glavico in morda ušem to ne diši[sm=jezicek.gif], pa takrat sem ji še malo nasprejala njen losion za lažje česanje las.
morda je to pomagalo[sm=smiley36.gif]

še resno...se mi zdi, da sem na enem teh šamponov prebrala, naj bi bil potem 2,3 tedna 'zščiten' pred ušmi?
jaz ga imam sicer vedno doma za rezervo, ampak ji 'preventivno' teh 'kemikalij' nikoli nisem dala in jih hb ni do sedaj še dobila




Ploha -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 20:05:18)

Pravijo, da gredo uši na čiste lase [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]...




tamiflu -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 20:10:48)

Nasveta, kako jih ne dobiti, žal ne vem.
Da pa boš jih odpravila, če bi slučajno kero dobila, pa obvezno vsak dan ko pride iz vrtca česat lase z zelo gostim glavnikom in to na bel papir ali v tuš, ali pač nekam, da se vidi, če kera pade iz glave.
In potem, če kera bo, seveda takoj oprati.Teh šamponov pa je več vrst na tržišču.Vem, da jih je v eni lekarni pri nas zmanjkalo, ker so se razpasle,žal tudi pri nas.Zaenkrat smo jih uspešno odpravili.
Upam, da jih ne dobite.




Anonimen -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 20:12:13)

nič ji ne umij las
v skupinah, kjer je oz.bila moja so bile kar nekajkrat uši, pa jih naša hb ni dobila....glede na stare reke, se mi zdi, da morda zato, ker se kar pogosto spoti v glavico in morda ušem to ne diši


nekako tako je bilo pri nas.
zadnje čase je tako ali tako umivanje las pri njem groza...

edino, kar sem storila je bilo britje glave, da bi jih prej opazila, če bi se slučajno zaredile. ampak ker je fant, ni bilo stilskih problemov.




Gina -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 20:58:48)

IZVIRNO SPOROČILO: tamiflu

Nasveta, kako jih ne dobiti, žal ne vem.
Da pa boš jih odpravila, če bi slučajno kero dobila, pa obvezno vsak dan ko pride iz vrtca česat lase z zelo gostim glavnikom in to na bel papir ali v tuš, ali pač nekam, da se vidi, če kera pade iz glave.
In potem, če kera bo, seveda takoj oprati.Teh šamponov pa je več vrst na tržišču.


POdpis. Ne moreš se izognit, razen da spneš lase, če ima otrok dolge, da je malo manj možnosti za prenos, pa da otroku poveš, da ne sme glave tiščat z nikomer skupaj. Težko otroci to upoštevajo - še če jih neprestano v skupini opozarjaš, jih spet zalotiš čez minutko, da glave skup tiščijo....
Pa pregledovat z glavnikom proti temencam vsak dan in to je to.




skuštrana -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 21:06:24)

Pri na so jih imeli lani, jaz sem ji vsak dan pregledala glavo in sproti umaknila, če sem kaj našla. Pregledala sem ji jo pa pod najmočnejšo lučjo, uperjeno točno na lasišče, da mi ja ne bi kaj pobegnilo. Kaj veliko pa ne moreš naredit, obstaja nek sprej, ki se kupi v lekarnio, je za preventivo, drag pa ko sam žafran. Imaš ga pa ravno za 2 krat, če ima otrok dolge lase.
Če pa uši že imate je pa najboljše kar obstaja električni glavnik. S šamponi pa jaz nisem prela preventivno, na mojem je pisala da naj ne bi.


Evo, me že cela glava srbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




tajtaja -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 21:18:12)

Če dobiš tega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] v hišo-kaj potem. Je treba oprat vse igrače, posteljnino prekuhat, totalno generalko????
Ker lahko so bilo kje!




TomTaylor -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 21:18:34)

se že praskam po glavi...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




skuštrana -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 21:27:15)

Če dobiš tega user posted image v hišo-kaj potem. Je treba oprat vse igrače, posteljnino prekuhat, totalno generalko????
Ker lahko so bilo kje!



Jaz sem prala posteljnino vsak dan, plišaste igrače, kar jih imamo, hvalabogu ne veliko , sem  vrgla v mašino na 60.

Ma, za pop... je, imaš občutek da so povsod in da te vse srbi.

Je pa najboljša preventiva vsakodnevno pregledovanje glave in takoj odstranit vse kar le malo spominja na uš ali gnido.




maya2 -> RE: kaj lahko naredim? (18.4.2010 21:29:29)

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana


Evo, me že cela glava srbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



se opravičujem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

no bom kar vse izvedla, kitke, lak za lase, pa sprotno dnevno preverjanje, (pa las ne bomo en mesec umil [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image])... pa upam da se nam rata tokrat ognit [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




vesna.com -> RE: kaj lahko naredim? (19.4.2010 8:26:36)

V lekarni se kupi subrina "proti ušem".Pri nas je to pri ta večji standard, takoj domov prinese.Kar pa preventivno uporabljamo to,že trkam na les...
Je pa res, moja mlajša jih ni niti enkrat dobila od sestrice, pa se mi tudi zdi da zato, ker ji je skoz vroče in ma prešvicano glavo.




veselka -> RE: kaj lahko naredim? (19.4.2010 8:26:48)

http://www.soncek.si/si/ovopid-losjon-v-spreju-za-preventivo-150-ml-i19727.shtml

tole sem zasledila te dni. mogoče ima pa katera kakšne izkušnje...
sem ziher, da bodo tudi meni prav nekega dne prišle, ker me je uši groza [sm=zmeden.gif]




tajtaja -> RE: kaj lahko naredim? (19.4.2010 8:39:34)

No, jaz moram v drogerijo po novo zalogo gela. Glave sem jim tak namazala, da se bo uš samo drsala po laseh[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Joj, saj ne vem, če nisem jaz ušiva....vse me srbi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].




Stran: [1]