šrek
|
Pozdravljene! Naj povem da imamo doma tudi otročička, ki se zdravi po Ponssetiju. In moram rečt da sem z zdravnico zelo nezadovoljna oz. z njenim pristopom, zato Andra74, predvidevam da je ista. Zelo malo informacij dobim od nje pa še tiste k dobim so skoz iste, imam občutek kot da stojimo na mestu. Imeli smo 7 gibsov (prvi je bil 2 dni po rojstvu), potem smo z operacijo počakali, da je bila stara vsaj 3m, pa še to tko k praviš je skoz sestro spraševala. Na kliniki naju je v tistih treh dneh obiskala samo enkrat, medtem ko je njen sodelavec priznani ortoped, mojo "sostanovalko" z istim problemom, obiskal vsaj 3krat na dan, in vse informacije sem dobila v bistvu z "prisluškovanjem". Po operaciji smo dobili čeveljčke in po dveh mesecih pridemo na pregled, kjer omenim da otrok kljub zelo zategnjenim vezalkam izvleče nogico za toliko, da jo ima spet v "špički kot baletka".Prosim za nasvet in na to dobim odgovor da ne smem biti prenežna. "OK, potem pa prosim , če mi pokažate koliko in kako ji moram zategnit čeveljček, mogoče pa res delam kaj narobe" Otroku obuje in zategne čeveljček prav toliko kot naredim sama, čez minutko otrok spet izvleče nogico. Ko jo na to opozorim dobim odgovor :" ja veste, če smo ji mi lahko naravnali nogico z gibsom, ji boste tudi vi lahko z čeveljčki. To je zdaj vse na vas" Moje mnenje je, da če že ne znaš svetovati oz. ne poznaš odgovora, potem bodi raje tiho, ali pa se reče da se boš pozanimal in sporočil. Naj omenim, da ima naš od tega dvigovanja petice že žulje na peti. Drugače pa upam da bo z vašimi vse v redu in veliko optimizma vam želim!
|