srbenje (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> srbenje (18.4.2010 4:50:05)

sem tik pred porodom in me strašno srbi koža. povsod. zakaj? kaj naj naredim da bo bolje? hvala

barika -> RE: srbenje (18.4.2010 10:52:24)

sem imela iste probleme, bila sem celo hospitalizirana (nekje v 30. tednu), vzami claritin (preberi navodila, jaz sem ga lahko jemala)

Katy78 -> RE: srbenje (18.4.2010 11:25:34)

Pri meni so bili vzrok za srbenje kože (brez kakšne rdečine ali kakršnih koli sprememb na koži) povišani jetrni encimi (ena oblika preeklampsije) in so mi zato predčasno sprožili porod. Te nikakor nočem strašiti, lahko da je pri tebi običajno srbenje kože, pač eden od možnij vzrokov je tudi ta, ki sem ti ga napisala.

Anonimen -> RE: srbenje (18.4.2010 11:31:38)

sm tud jst brala o teh jetrnih encimih pa me zanima al nj se grem zdj kazat v porodnišnico? nimam nobenih pikic al pa kj podobnega.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (18.4.2010 14:51:54)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Katy78 -> RE: srbenje (18.4.2010 16:24:08)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

sm tud jst brala o teh jetrnih encimih pa me zanima al nj se grem zdj kazat v porodnišnico? nimam nobenih pikic al pa kj podobnega.

Na koži se mi ni poznalo nič, le srbelo me je za znoret. Jaz bi na tvojem mestu šla do ginekologa, nimaš kaj izgubiti.

limonita -> RE: srbenje (19.4.2010 12:29:35)

Krivec za srbenje so žolčne kisline in jetrni encimi. Če je to povišano je potrebna hospitalizacija, v večini primerov pa kar sprožijo porod ali naredijo celo urgentni carski rez. S tem se ni za hecat, ker se lahko zgodi, da odpovedo jetra, poleg tega je pa nevarno tudi za plod, ki lahko brez opozorila odmre. Tako da v takem primeru kar lepo na pregled, bolje za brezveze, kot pa da bi bilo kaj narobe. 

Stran: [1]