klomifen in tifol (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

mucica1 -> klomifen in tifol (13.7.2005 8:44:50)

Ojla vse :nosecka:in vse bodoce :nosecka:

Na vas se obracan z enim vprašanjem, in sicer, ali katera je skupaj tifol in klomifen? Se bolje, ali se lahko tifol jemlje brez posledic vec casa skupaj?

Meni so namrec dali klomifen zaradi policističnih jajčnikov, me pa skrbi, da ne bi bilo z dojenckom, ce nama z mojim dragim rata :duda:, kaj narobe, ce ne bi jedla se tifola zraven.

Malo sem zbegana dons 8)

Drugace pa vam zelim cim vec soncka dons, papa :muca:

gaja* -> klomifen in tifol (13.7.2005 8:48:59)

Sicer js tega glih ne vem, vem pa, da mi je moj G rekel, da lahko jem tifol celo življenje, da bi ga tud on lahko jedel :)-:)- . Tud ko ne načrtujem, tako da...

Mijavček -> klomifen in tifol (13.7.2005 9:32:56)

Tifol lahko ješ oz. je priporočljivo, da ga ješ. klomifen gor al pa dol.
meni je moja zdravnica rekla, da tud če bi pojedla ne vem kok folne kisline, ni to nič narobe, ker se izloča z urinom.

LP Mijavček:muca:

vampirka -> klomifen in tifol (13.7.2005 9:53:59)

V tifolu ni nič drugega kot folna kislina! Folna kislina je vitamin, sodi pa med vitamine skupine B. Telo je samo ne more sintetizirati, zato jo mora dobiti s hrano. Sodeluje pri tvorbi in obnovi rdečih krvnih celic, ki skrbijo za prenos kisika v organizmu ter pri tvorbi in obnovi belih krvnih celic, ki skrbijo za obrambni sistem organizma. Potrebna je za normalno delovanje prebavnega trakta in živčnega sistema. Nujna je tudi za tvorbo nukleinskih baz oz. dednega gradiva celice in proteinov ter s tem za delitev in rast celic. V nosečnosti se potreba po folni kislini poveča, zaradi nastanka in razvoja zarodka ter hitre rasti ploda.
Torej...tifol je samo dodatek zdravi prehrani, kot so oreščki, pomaranče, brokoli,...pobrskaj malo po forumu, saj je bilo že veliko napisanega na to temo.
Jaz osebno jem Centrum, ki so sicer dražje od Tifola, ampak vsebujejo poleg enake količine folne kisline, tudi ostale vitamine in minerale...

Končno malo sončka danes!!! :bravo::bravo::bravo:

Marogica -> klomifen in tifol (13.7.2005 9:57:49)

Jaz sem jedla tifol približno 3 mesece pred zanositvijo in celo nosečnost, ker sem epileptik in je priporočjivo, da sem jemala tifol skoz. Nobenih problemov, le več vitaminov, kaj pa lahko škodi, če ne pretiravamo v količini? Za kombinacijo s klomifenom pa ne vem. Vprašaj ginekologa

maja75 -> klomifen in tifol (13.7.2005 11:15:35)

Hojla! Jemljem in Klomifen in Tifol, kot mi je predlagal moj G. S tem ne more biti nič narobe, saj je tko, kot da bi jemala zraven c vitamin. Je samo dobro za tvojo :duda:! Želim, da vama čimprej rata!

Stran: [1]