|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   AvGuSt
13.7.2005 8:08:10   
tina104
Dobro jutro spet od mene!!
Kako ste danes?
Sem videla, Kety, da sprašuješ glede čaja iz malinovih listov - baje naj bi pomagal za lažje odpiranje porodnih poti. Eni pravijo, da na ta način pomaga čaj iz robidovih listov. Čaj bi se naj pil v zadnji tretjini nosečnosti (po nekaterih info pa od 32. ali 34. tedna naprej). Jaz ga zdaj pijem kaka dva tedna. Bom sporočila, če je kaj pomagal;)

Nekaj me zanima. Toliko stvari je, ki bi jih naj kupili za naše male:duda:, pa ne vem, če so sploh uporabne oz. zakaj bi jih bilo dobro kupit ali zakaj ne. Pomagajte mi s svojimi mnenji. Zakaj bi kupila naslednje stvari - ali so res uporabne?????
aspirator za nos
glavnik za temenca ali ščetka (ne morem uporabit navadnega glavnika, ki ga že imam doma:zmeden:)
vodni in sobni termometer
fiziološka raztopina
alkohol (70%)
Pa še 2 vpr.
mandljevo ali olivno olje - je enako dobro, če ga kupim npr. v Dm, ali je bolje ono iz lekarne:zmeden:
sterilne gaze - je to enako kot sterilni zloženci:zmeden:

Kaj boste sicer počele danes??

Pozdravček, Tina:rozica:
Neposredna povezava do sporočila: 1
   AvGuSt
13.7.2005 8:14:45   
miševi
Hi, hi, danes pa avgust tekmuje s pridnostjo:)-:bravo::bravo::bravo:

No, pa nadaljujmo tukaj, ker je najvišje, da bomo dalj časa na prvi strani;).
Tina, jaz bi olje rajši v lekarni kupila. Vodni in sobni termometer jaz nisem rabila - delaš po občutku, za vodo uporabiš komolec.
Jaz sem kupila glavnik in ščetko in sedaj še vedno Niko (no, že z drugo verzijo) s tem češem. Aspirator za nos je bil uporaben pol leta, potem ni več pustila... Fiziološko naj bi rabil v tandemu z aspiratorjem, alkohol pa za popek - ponavadi pridejo domov že z zaceljenim, če pa kaj še ni ok, ma pa patronažna vse sorte sabo. Sterilna gaza je po moje nekoliko večja kot zloženec. Zloženec je v bistvu iz gaze, ki je prirejena na določeno velikost.

Kje si pa kupila čaj?

LP:rozica:

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   AvGuSt
13.7.2005 8:28:11   
tina104
V MB v eni zeliščni trgovini na Vetrinjski.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   AvGuSt
13.7.2005 8:34:06   
violinski
Tri teme istočasno odprte, odgovarjam kar na tole, ki je najvišje - sploh pa, ker tina104 čaka odgovore:

aspirator za nos

Sigurno ga rabiš ob vsakem prehladu, dokler se otrok ne nauči pihati (nekje okrog enega leta ali še kasneje)... Naša pediatrinja je rekla, naj z njim sicer raje ne mučimo otroka, ker lahko postane še bolj razdražen, ampak naša Lana se je nanj hitro navadila in smo ga ZELO USPEŠNO uporabljali in še danes (danes ima 20mesecev) ga, če je kak prehlad, pa če je preveč izmučena, da bi pihnila sama (no, seveda, ali preveč trmasta, da bi ubogala). Drugače je fiziološka raztopina tista, ki pomaga pri zaprtem nosu, ampak aspirator je vsaj pri nas bil čisti zakon. Otrokom od sestre ga pa recimo nisi smel niti od daleč pokazat, pa sta se že začela dret.

glavnik za temenca ali ščetka (ne morem uporabit navadnega glavnika, ki ga že imam doma)

Ne, ne moreš, rabiš tega za otroke - je bolj gost, bolj nežen, nima 'špičk' ampak so zaokrožene, predvsem pa ne deliš svojega glavnika z otrokom. Uporabljaš pa oboje - s ščetko prekrtačiš lasišče, z glavnikom odstraniš temenca. Olivno olje je seveda pri odpravljanju temenc ključnega pomena (ali mandljevo).

vodni in sobni termometer

Za sobnega ti ne morem nič reči, jaz sem sobo ogrevala/ohlajala po občutku. Brez vodnega termometra pa nisem znala skoraj nič :) Resda na začetku potrebuješ le svoj komolec, in svoj čut le primerjaš s termometrom, vendar ko ima otrok vročino in jo zbijaš v banji, je to idealen pripomoček. Mi smo ga kar pripeli v banjico in je bil ves čas noter.

fiziološka raztopina

Brez te skorajda ne moreš biti - uporabna je za vse. Najprej seveda za čiščenje popka (ko prideš iz porodnišnice - to te bodo tam naučili), ko to ni več potrebno, pa za nos, nos, nos in še enkrat nos. Ob prehladu je otrokova sluznica zabasana in med nosno sluznico in ušesnim kanalom je samo 7mm tanka opna. Če je sluznica občutljiva, se uho hitro vname, pa smo tam - vnetje ušes je eno najbolj pogostih in zoprnih obolelih stanj majnega otroka, ob vsakem takem vnetju so namreč bolečine zelo hude in običajno se za to dobi antibiotke. Če nos ves čas čistiš s fiziološko, se sluznica stanjša in postane prehodna in ni take težave. Ko sem vprašala, kako pogosto lahko dam fiziološko raztopino otroku v nos, mi je zdravnica povedala, da tako pogosto, kot bi se sama useknila, če bi bila prehlajena (najprej sem se bala, da samo 3x na dan ali kaj podobnega). S fiziološko raztopino pa lahko čistiš tudi oči, če pride do blagega vnetja - tudi to te naučijo v porodnišnici. BTW, mi uporabljamo Sterimar, ki je morda otroku lahko zoprn, ker šprica direkt v nose, ampak tudi na to se je Lana navadila in če ji danes rečem, da ji bom pošpricala nos, se uleže in reče 'pššš, pšššš'. Potem počaka da jo pošpricam (brez brcanja in prisiljevanja), vstane in gre. Šrpicamo pa odkar je bila stara kake tri mesece, če ne manj.

alkohol (70%)

Potrebuješ le v primeru, da se popek ne celi lepo ali če se celo zagnoji. No, jaz sem ga uporabljala tudi kasneje, ko je mala imela rotavirus sem z njim očistila previjalno površino, da sem vsaj približno uničila in odstranila morebitne bakterije in podobno.

mandljevo ali olivno olje - je enako dobro, če ga kupim npr. v Dm, ali je bolje ono iz lekarne

Ne bom nič rekla, nisem sploh vedela, da DM prodaja ta olja. Jaz sem kupila v lekarni, porabila sem pa manj kot eno stekleničko, če se prav spomnim. Odvisno od občutljivosti kože otroka.

sterilne gaze - je to enako kot sterilni zloženci

Enako in uporabno za isto stvar - čiščenje popka s fiziološko raztopino ali z alkoholom in morebitno čiščenje vnetih oči s fiziološko raztopino.

Eko, to so moje izkušnje od prvorojenke, upam, da se bom čez par tednov (do roka imam točno 3 tedne in včeraj je G povedal, da se na CTG že zazna, da se bo počasi začelo) vsega tega spomnila :bravo:

Veselo naprej!

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   AvGuSt
13.7.2005 8:59:21   
Kety
Dobro jutro! Danes ste pa prav tekmovale, katera bo prva!:)-:)- Pridne!!

Jaz sem pa danes koncno malo bolje spala!:bravo: Ampak sem sla spat ze ob 21:40, ker sem bila totalno izmucena od sluzbe vceri. Direktor je skoz za mano stal in tezil, ampak ob vsakem stavku je pa rekel:"no s tem te ne bomo matral,..." GROZA! Dons sem pa doma ostala, me pa ze klicarijo, kdaj spet pridem!:hudicek:

Glede caja,...jest bi ga tud pila, samo ne vem kje naj ga kupim v LJ!:( Vceri sem ful gledala, ce ga bom kje nasla, pa nic!

No, nas :duda: se se vedno ni obrnil na glavo in zdej me pa ze najeda panika!!!!!!!!
Do pregleda imam pa se 14 dni! Upam, da do takrat pa bo kaj, ceprav mi je v porodnisnici G. rekel, da ima priblizno 1 teden casa, glede na to, da je velik!

Tina, punce so ti vse odgovorile in tudi meni so odgovori prav prisli!!:)-

Se se kaj tipkamo!

LP Kety

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   [Brisano sporočilo]
13.7.2005 10:15:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   AvGuSt
13.7.2005 11:31:40   
Žani
Šele zdaj sem vidla, da smo kr tri naenkrat pisale. Bomo vse dol zrinle...:)- Sem se ravnokar zbudila, tako da mi je uspelo spat še dodatne tri urice. Jupi!Kety,glede čaja...Jaz sem iz NM in sem eno kolegico iz Ljubljane prosila, če mi ga prinese. Našla ga je v eni zakotni trgovinici v stari Ljubljani. Žal se ne spomne, kako se trgovina imenuje. Naj bi ga pa tudi imeli v Baziliki v City Parku, ampak takrat, ko ga je ona iskala, ga je zmanjkal. Upam, da sem ti kaj pomagala.
Bubabaya, dobro opravi pregled. Vse bo ok! Držim pestke.:miska: Ne vem, zakaj eni ljudje nosečnicam govorijo zgodbe s takim črnim scenarijem.:zmeden2: Takih stvari jaz raje ne poslušam! CTG imam prvič v torek. Doma že pol minute težko ležim na hrbtu, ker pol bistveno težje diham. Kako bom tam 20 minut... :zmeden2:
Lep pozdrav!
Žani

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   AvGuSt
13.7.2005 11:34:00   
Teya
vsak dan ste bolj pridne :bravo::bravo::bravo:

berem po forumu, da G merijo nekakšne pretoke :zmeden:....pa nimam pojma kaj naj bi to bilo :zmeden: HELP!!!

z današnjo razlago uporabnosti pripomočkov, ste pa tudi meni naredile eno veeeeeeeeeliko uslugo, hvala tisti, ki je vprašala :rozica: bi pa mene še zanimalo, kaj od kozmetike boste ali ste nabavile za začetek za vaše :duda:? nam so v šoli rekli, da čim manj....samo trdo milo, pa hladilno kremico in olivno olje....to drži???? v trgovinah se namreč prav težko prebivam skozi vse tiste dišeče stekleničke :)-

meni tudi trebuh otrdeva :zmeden: pa sem šele za konec avgusta zapisana :ups:

lep dan vsem!:rozica:

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   AvGuSt
13.7.2005 11:36:18   
Teya
joj, kako sem čudna!!!:zmeden::zmeden::zmeden: :ups: seveda hvala tudi tisti, ki je prispevala vse odgovore na temo uporabnosti pripomočkov, ne samo tisti, ki je po tem spraševala...:)-

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   AvGuSt
13.7.2005 11:37:34   
miševi
Bubabaya - jaz še nisem bila na ctg in v torek tudi še nič nhe bo. Vem pa od prvič, da sem lahko ležala na boku ali pa na hrbtu, kakor mi je pasalo. Na čase so me še obračali kot :pujs:.

Kety, če boš slučajno v LJ našla čaj, te prosim, da poveš kje. Mi je do LJ bližje kot do MB. Tudi jaz bi ga rada pila. Če pomaga vsaj malo, je že dobro, če pa ne, pa tudi ne more škodovati.

Ja, jaz sem se hvalila, kako bom danes prala, sem pa šele sedaj stroj priklopila, ker smo imeli štromarje pri hiši in so nas odklopili:(. Zdej se pa spet ne bo posušilo. Dobro, da je napoved za naprej vsaj kolikor toliko optimistična.

Sem pa lačna, da bi vse pohamsala. Pa ne bom. Pojedla sem do sedaj 3 zajetne nektarine, potem grem na kosilo - kar bo, bo. Popoldan bom pa spet na sadju in kakšni paradajzovi solati. Če ne, me bo v torek tista gin. iz kože dala.

Upam, da je Tia dobila delavce. Je rekla, da bo mogoče odklopljena kakšen dan, ko bodo prišli delat. Tia, upam, da je to dober znak in da ti delavčki pridno delajo.

LP:rozica:

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   AvGuSt
13.7.2005 11:44:26   
Jessy
Ma, ste pridne!!!! Meni pa RR nekaj časa sploh ni delal. Sem že mislila, da bom mogla biti spet brez RR-ja.

Žani, ne morem si predstavljati, da so tašče res lahko takšne. Se mi prav smilita, da morata kaj takega prenašati! A se ženska ne zaveda, da s takim pristopom še toliko ne bo videla sina, kot ga je do zdaj??? Ampak, ne glede na to, kakšno je stanje, si ne smeš pustiti, da bi te stvari tako prizadele. Tolaži se s tem, da se imata vidva rada in da bosta brez tašče čisto lepo preživela. Nihče ni vreden toliko sekiranja, kot si ga ti dala včeraj skozi!!! Kar korajžno!!!

Včeraj popoldne me je pa moj :love: peljal v Ljubljano, da sem spet lahko zapravljala. Sem bila kar nesrečna zaradi zibelke. Ko sva kupovala kovtrčke za posteljico in zibelko, z namenom nisem kupila obloge za zibelko, ker se mi je zdela nepotreben strošek. Ampak, zdaj, ko je zibelka postlana, brez tistih oblog izgleda tako pusto, da me je bilo kar groza tam notri dati dojenčka spat. Tako, da sva šla včeraj in kupila še tisto oblogo. Sicer je draga, kot :hudicek:, ampak za našega :duda: vse! Takoj po prihodu domov, sva seveda namontirala tisto oblogo in zdaj je zibelka končno lepa!!! :bravo::bravo::bravo: Še sreča, da sva zaposteljico kupila to oblogo, saj bi drugače mogla še za tja. Resnično čisto drugače izgledajo, če imajo še kak dodatek namontiran.
Po prihodu domov, me je razveselil še tast, saj mi je prinesel gozdne borovnice!!! :bravo::bravo::bravo: Sem jih s takim veseljem zmazala, da si ne morete misliti.

Danes ponoči pa sem končno dokaj normalno spala, saj je naš :duda: očitno tudi spal. Sicer sem ga čutila ene 2x, ampak je hitro odnehal. Sem se strašno bala, da se ponovi včerajšnja noč, ampak se k sreči ni!

Glede CR je pa takole. Zaenkrat smo samo dogovorjeni, da bo CR, ko me pač pripeljejo ob popadkih ali razpoku mehurja. Vendar smo se včeraj dogovorili, da pridem v soboto dopoldne v porodnišnico na pregled, kjer mi bodo naredili še ne UZ, da se pogleda trenutno stanje, pol bomo pa vidli kako in kaj. Jaz bom vprašala, če bi se lahko kar na določen datum zglasila pri njih. Bomo vidli, kaj rečejo! V bistvu se mi zdi neumno čakat na popadke, če vem, da bo CR. :zmeden:

Danes popoldne pa se grem malce potepati k moji sošolki s faksa, ki je tudi :nosecka:, vendar še bolj na začetku. Sem prepričana, da nama ne bo zmanjkalo tem!!!

Aja...bubabaya, ko sem bila jaz na CTG-ju (že 4x) sem vsakič ležala na boku. Seveda sem se na bok namestila že takoj, predno so mi tiste senzorčke namontirali.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
13.7.2005 13:42:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   AvGuSt
13.7.2005 13:44:37   
Žani
Za vse, ki vas zanima tale čaj iz malinovih listov... Sem ravnokar klicala v Bazilico v Citypark in je rekla, da ga imajo!:bravo: Tiste, ki ste v Ljubljani, hitro iskat, da ga ne bo spet zmanjkalo!
Jessy, hvala za spodbudne besede. Res je samo to važno, da se imava midva rada in da se razumeva.
Midva nimava zibelke, ampak košek in brez obloge je res zelo pusto. Ga pa še nisva postavila. Bova imela v nedeljo čistilno akcijo in takrat ga bova pol tudi postavila. Komaj čakam!:metulj:
Joj, kolk je že ura. Moram it... Ker:love: spet dela 12 ur, pride mami pome in greva k našim domov pečt pico.Mnjam...
Se tipkamo!
Žani

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   AvGuSt
13.7.2005 13:48:49   
Jessy
O, bubabaya, to je pa lepo slišat, da bo šlo hitro!!! Da bi le res držalo!!!
Prav kmalu bomo mamice!!!:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   AvGuSt
13.7.2005 14:15:16   
violinski
Evo me. Sem nazaj. Sem malo šetala s starši po BTC - sta prišla v Ljubljano, da mi bosta odpeljala plenice in oprala in zlikala, pa sem ju malo pocrkljala z BTC in z McDonaldsom (a veste, da so v Kopru zaradi neinteresa McDonalds zaprli in da se sploh ne najde kdo drug, ki bi ga vzel na koncesijo?).

BTW: če vašim možem ustrezajo komot in relativno kvalitetni T-shirti za športanje (niso za službo), imajo v Sport 2000 kompletno kolekcijo od Donnay (moja tašča jih kar naprej kupuje možu in svaku v Belgiji) za nizek dnar (1300 - 1800 SIT, odvisno od rokavov in ovratnika). Je pa že precej prebrano, L skoraj pri nobenem modelu nimajo več, večje in manjše pa (od XS do XXXL), pa v beli, modri, črni in melirano sivi. Zraven so tudi majice Umbro, pa se jim že od daleč vidi, da niso tako kvalitetne, so pač italijanske....

Bubabaya, jaz se vedno uležem na bok pri CTG - do sedaj sem imela že tri v tej nosečnosti in sestra mi ponavadi da še kako blazino, da si podprem trebuh, kolena, kar čem.

Po drugi strani me pa vaginalno še sploh ni pregledal, samo komentiral je, da CTG črta, ki kaže krčenje maternice že kaže na začetke....

Tudi z njegovo med.sestro sva se včeraj nasmejali - najprej zato, ker me je fuuul tiščalo na WC in včeraj sploh ni vprašala za vodo (ponavadi ne morem, ko sem tam, spustiti niti kapljice in ji potem vodo nosim naslednji dan zjutraj), potem zato, ker mi je merila pritisk šele po CTGju, kar je bilo absolutno bolje, ker me je preden sem prišla do njih razjezil promet, dež in žlahta :)- in bi imela sigurno 200 pritiska, nazadnje pa še, ko me je vprašala, če že imam napotnice in mi jih je hitro natisnila, pa sem ji povedala, kako je bilo prejšnjikrat, ko me je vse prehitelo, tako da sem napotnice v porodnišnico in za rešilca pošiljala tja naknadno. Sva rekli, da sigurno ne bom rodila do roka, ker imam tokrat vse zrihtano :)-

No, za danes se mi zdi, da sem svojo kvoto pisanja že porabila. Verjetno me imate že poln kufr. ;)

Aja pa še to - Teya - kozmetike za otroke čimmanj. Otroci najlepše dišijo po vodi in kremici za ritko, pa po tistem kakcu, dokler se še dojijo, ki diši po sesirjenem mleku ali skutki :) Ne, res. Trdo milo, olivno/mandljevo olje, kvalitetno kremo za ritko... To je to.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?