JULKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

CIPRESA -> JULKE (13.7.2005 6:46:22)

No pa nas spet jaz prestavljam malo višje. Danes ponoči sem pa jaz spala ko ubita in se nismo nič zbujali, smo skos spali. Ko bi le tako bilo do mojega PDP-ja.

Kako smo kaj???? A nas je katera zapustila???
Včeraj sem preblala še porodno izkušnjo naše anckebancke pa tinke, pa moram priznat da me je kar potegnilo....jaz bi šla tud že rodit. Pri tinki me je pa mal zaskrbelo, saj res do zadnjega neveš kako se boš obnašal, al me bo tudi mal panika zagrabla, pa bom delala čist drugače, al se bom zbrala pa bo vse tko kot mora bit??? Nevem no, ko to pride si pa pol mal drugačen, prej se še nekako tolažiš da ti ni nič, pol je pa pomoje vsaka mal živčna.

Nevem še kaj bi še pripravila in naredila na našo :duda: vse je že pripravljeno, vse že imamo naši :duda: se pa še nič ne mudi. Čeprav pa rajši vidim da je tako kot je bilo danes zvečer, ker mene pa to najbolj skrbi a bom prepoznala taprave popadke a ne, sem že tudi slišala da so bili blagi na 5 minut, pa niso zganjale panike, pol je blo pa na 3 minute in kar naenkrat zelooo bolelo... no s tem se ubadam a bom vedla kdaj jit a ne??? Pa še moje G ni da bi jo kaj vprašala in se šla pokazat najprej k njej. Vse že veste in vas naročajo na 2 dni pa na teden jaz pa preglede na 17 dni??? Pa bi res rada vedla kaj se dogaja tam spodaj.

Ja spet sem se mal razpisala pa mal jamram pa saj bo, zdaj grem na eno :kava: pol pa ker mojega spet skoraj cel dan nebo, bo delal, bom verjetno ves dan visela na RR-u.

LP CIPRESA:nosecka::nosecka:

Emanuelle -> JULKE (13.7.2005 7:05:22)

Dobro jutro :zaspan:
tudi jaz sem dobro spala, le 1x na noč moram "odtočit" in potem še malo prigriznem in kaj preberem pa je cela ura okrog. :) :) :)

Brez skrbi C. sigurno boš vedela kdaj je treba it, pa mogoče bi bilo tudi dobro, da bi te večx pregledala G ampak če se dobro počutiš in nimaš nikakršnih težav, do PDP pa tudi še nekaj dni pač počakaj na G, če bo pa karkoli pa v porodnišnico!
Tako je sedaj meni rekla, moj G je na dopustu, včeraj me je ena druga pregledala in sedaj samo še v porodnišnico, če se bo karkoli dogajalo. Ampak jaz se bom na dan PDP (v ponedeljek)m vseeno še naročila.

Drugo kar me sedaj matra pa je:
imam lupinico Maxi Cosi in v njej naj bi prinesla otročka domov in ga še potem prenašala v njej okrog. Sedaj me skrbi, da bi bil v njej preveč zvit in bi bila mogoče torba bolj primerna. Kaj mislite ve???8) 8)8)

CIPRESA -> JULKE (13.7.2005 7:09:45)

Emanuelle tudi jaz ga bom prinesla domov v lupinici, tista torba naj nebi sploh bla dovoljena za v avto, je le za prenašanje, prenašala ga pa nebom veliko le do avta pa iz avta pol bo pa itak doma takoj šel v svojo posteljico. Mislim da ni treba še torbo s sabo nest.

Zaradi G pa zadnjič me je kar zelo špikalo pa bolelo zvečer pa če bi delala moja G bi se šla zjutraj pokazat, tko pa nemorem, pa še :duda: je tko mirna, le sem pa tja kdaj pobrca, čutim jo zjutraj pa zvečer, ampak 10 gibov teh pa ni.Me mal skrbi, v porodnišnico pa res nebi šla zaradi tega me bojo nadrl kva hodim.

Emanuelle -> JULKE (13.7.2005 7:22:03)

Kaj pa če bi najprej pokllicala dežurno G oz. G v porodnišnici in jo vprašala? Ali pa se greš pokazat kateremu drugemu G?
Vem, da je zoprno ampak a ni grozno, da si ne upamo k zdravnikom zaradi njihovega obnašanja, celo sedaj ko gre za najpomembnejšo stvar v življenj???
Cipresa kar pogumno, telefon v roke in pot pod noge :)- :bravo:
Če je vse OK in te pošljejo domov pa itaq super.

pika_b -> JULKE (13.7.2005 8:01:47)

Dobro jutro julke!

Danes sem pa tudi jaz spala kot :angel:. Sem sicer malce zgodnja, ampak noč je bila prekrasna, ko bi le bile vse takšne do PDP, ampak kje je še to :zmeden:

Ve se že obadate s popadki, pri nas pa še vse tiho. Naš :duda: še vedno veselo skaklja po trebuščku in nič ne kaže, da bi se mu kam mudilo.

No sedaj pa je čas za :kava: in za nekaj za pod zob.

Lepo se imejte, in se naužijte malo sončka. Takšno kot je letos vreme se nikoli ne ve, kdaj nas bo spet oplazila fronta polna dežja.

lp,pika_b :rozica:

Anhelo2 -> JULKE (13.7.2005 8:26:07)

Dobro jutro tudi odmene!!

Danes pa je bilo nekaj v zraku kajti tudi jaz sem fenomenalno spala, če primerjam ostale noči. Če bi bilo do PDP tako, torej samo še 2 noči.
Bom rajši tako rekla: ko bi bilo do poroda tako!!!!

Cipresa ta tvoja G pa ima res čudno to organizirano, da nima določenega nobenega nadomestnega G. Ti bi ja morala sedaj imeti preglede vsak teden in prav tako CTG. Mislim še to kar ti pripada ne dobiš.:grrr:
Pa jaz mislim, da je ta CTG pred PDP kar pomemben ker ti spremlja tudi živahnost tvojega :duda: in potem ne bi bila tako zaskrbljena.

V glavnem na tvojem mestu bi šla k dežurnemu, če seveda obstaja, če ne pa kar v porodnišnico in jamrat.
Najpomembneje je, da rečeš, da ne našteješ 10 gibov,da te je začelo nekaj špikat,... In poveš, da že 14 dni nisi bila na pregledu na CTG pa še sploh ne.

Emanulla jaz bom tudi v lupinici nesla domov :duda:, bom pa dala v najglobji del lupinice zloženo brisačko, da bo :duda: v bolj ravnem položaju. No brisačko bom pustila noter saj 1 mesec.

Joj sem se razpisala.

LP

Nejči -> JULKE (13.7.2005 9:16:31)

Pozdravljene še iz moje strani!

Moje spanje ni bilo fenomenalno kot vaše, zdaj se mi je namreč že drugi dan zgodilo, da po tretjem obisku wc-ja, tam okrog petih nisem mogla več zaspat, čeprav sem se v posteljo odpravila šele ob polnoči. Ampak, ker sem sicer skozi lepo spala se nimam kaj pritoževat, do roka, še devet ni bomo že zdržali, če bo treba pa še kakšen dan dlje. Nič namreč ne kaže, da bi se kaj pripravljalo in še vsi prijatelji, ki so večinoma na morju ali se tja odpravljajo, me nagovarjajo naj jih počakam. Meni bi bilo sicer ljubše, da bi se takrat že cartala s svojim :duda:, a bomo videli kako bo.

Očitno nas danes čaka sončen dan, morda pa bo to naše :duda: spodbudilo, da pridejo pogledat na zunanjo stran naših trebuščkov. Kdo ve!!!

Nejči

smrka -> JULKE (13.7.2005 9:39:08)

Smrka še v enem kosu, slabo spim, vroče je, komaj čakam porod.. še 5 dni do PDP.

Pia73 -> JULKE (13.7.2005 10:45:54)

:rozica: Pozdravljene! :rozica:

Tudi jaz še v enem kosu. Spanje kar v redu!

Cipresa jaz sem bila nazadnje na pregledu 08.07., sedaj pa sem naročena 19.07., pa ne pri moji G, ker je na dopustu. Pri G je tak, da en teden jim ni potrebno imeti zamenjave potem pa jo morajo imeti. Pa pri naši G dela med njenim dopusto med. sestra in lahko gremo k njej, da nam posluša srček. Samo meni se ne zdi nič narobe, če te ne pregledajo, zelo pomembno pa je, da otroka čutiš 10x na dan. Jaz bom šla v porodnišnico, če ne bom dovolj čutila :duda: ali, če se mi bo zdelo, da je čas za iti rodit. CTG-ja pa pri nas sploh ne delajo do PDP-ja pa še nisem slišala, da bi bilo zaradi tega kaj narobe.

Skratka čakajmo, saj bo, saj še čisto nobeden ni notri ostal. Jaz bom počakala. Me že kar sprašujejo ljudje, pa pravim, da do konca meseca bo že. 9nebesa9nebesa9nebesa

Ej, da ni šla naša LONA13 že rodit??? No, saj fajn,... 9nebesa Pa da ne govorim o Dari, ki se že celo večnost ni javila,....

LP :nosecka: Pia73 in :duda: 38t 5/7

malika -> JULKE (13.7.2005 10:48:37)

Jaz sem tudi še cela, sem pa kljub vsemu vesela, ker je zadnja dva dni moj :modri: malo bolj aktiven.

Cipresa, če še nisi šla k gin ali kar v porodnišnico bo zdaj kar zadnji čas. Da bi te nadrli ali postrani gledali ne rabiš skrbet, ker te ne bodo. Dali te bodo na CTG, potem boš pa šla najverjetneje pomirjena domov.

Glede košare za prenašanje dojenčka je prepovedana. Jaz imam tudi Maxi cosi lupinico in pri prvem sem pod rito podložila pleničke in brisačko, zdaj bom naredila isto.Pa super paše v lupinico tudi tista pikapolonica, ki jo dobiš preko telegrama :)- , kot bi bila narejena posebej zato :bravo: .

Joj zdaj sem se spomnila, ko boste dobivale telegrame in podobno, naj vaši :love: to kar sproti domov nosijo, ker drugače bo zadnji dan, ko se pakiraš domov pestro!!!!

Talči -> JULKE (13.7.2005 10:56:20)

:((:((:(( sem se tak razpisala, potem pa me je ven vrglo, zdaj pa nikjer več ni :((:((:((

Še enkrat, na kratko:
Cipresa, jaz sem imela zadnji pregled 20.06., potem pa včeraj (torej 3 tedne vmes nič), zdaj pa je šel moj G na dopust in mi je dal napotnico za pregled v porodnišnici 24.7. (kar je povrhu še nedelja), torej spet skoraj čez 14 dni. Včeraj sem tudi imela prvi CTG, vendar samo srčka, druge krivulje pa ne.

Meril mi je pretoke, so v redu, CTG je tudi v redu, plodovnico imam že zrelo, pa spodaj tudi vse mehko. Izcedek pa taki, da se je kar zgrozil. Me je z nečim vijoličnim namazal in predpisal Canesten, tako da mora moj :duda: še vsaj 3 dni počakat, da se pozdravim. In v naslednjih dneh bom na jogurtih, da bo zagotovo vse o.k.

Sicer pa sem spala kot :angel: do 10.00.
Uživajte, danes ni dežja!
LP
Talči

LONA13 -> JULKE (13.7.2005 11:02:50)

Ne ne Lona še ni šla rodit. Sm še kr v enem kosu, sm do zdajle spala k top. Me pa vse boli - vem da trtica najbolj - zdle ob 12 grem na ctg - da vidmo če je kej novga. Bi ful javo spila pa neki pojedla pa morm it v laboratorij in ne smem nč jest!:(:(
Sploh me noče nč zagrabit, po najnovejših podatkih zgleda da še v soboto ne bodo nič naredili. Ker so sobote za nujne primere in če bo vse uredu, mi bodo porod sprožili v pon. ali pa torek - če ga bodo!

Moj :love: je pa tako današnji datum čakal, pa zgleda da nič ne bo!

Lp, Lona

LONA13 -> JULKE (13.7.2005 11:49:00)

Grem na ctg - pa se beremo!
Lp, Lona

malika -> JULKE (13.7.2005 11:53:39)

Pa lane 5 tudi ni danes. Sem kaj zamudila? 9nebesa

Katera ve, kaj je z Dari? Celo večnost je že ni!!!

Joj babike nas dnevno zapuščajo. Bomo me, ki vztrajamo brez kakšrnega koli najmanjšega znaka ,ustanovile klub zapostavljenih :)-:)-:)-

CIPRESA -> JULKE (13.7.2005 11:59:22)

Danes če ne bom čutila 10gibov pa res grem.
Za Dari pa res ne vem kaj je da se nič ne javlja. Lona tebi pa srečno pa držim pestke da bo danes kaj.

Emanuelle -> JULKE (13.7.2005 14:02:33)

tole z brisačko je pa res dobra ideja ampak... kako velika brisača - ta za umivanje običajna ali ona za tuširanje? A jo spraviš samo v tisti del kjer ima ritko ali kako?
Si sploh ne predstavljam :zmeden:

Stran: [1]