Hope2 -> RE: Čiščenje noska, ko je otrok zdrav (21.9.2011 5:20:14)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barabinca Moja deklica se je prehladila. Stara je 4,5 m in nima čisto zabasanega noska, ampak dovolj da težko diha in da je jokava, ker se slabo počuti. Sedaj ne vem kako naj bi s fiziološko spirala nos. Namreč strah me je, da jo bo vdihnila in se začela dušiti. Če pa ne naredim nič me je pa še bolj strah kakšnega morebitnega vnetja ušes... Ali mi lahko katera opiše kako se lotite čiščenja noska po korakih in kaj potrebujete za čiščenje noska... Saj morda kompliciram, ampak me je strah, da ne bi česa narobe naredila.... Na googlu imaš filmčke, kako očistiti nos dojenčku. Poišči. Drugače pa sem jaz tako malega dala past kravice, naštimala polno šprico fiziološče (2,5ml se mi zdi) in špricnila v nos. Šprico usmeriš proti malim možganom (upam, ad veš kje so[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]), ne gor, ne dol. Potem pa spet v drugo nosnico. Voda steče na drugi strani ven ali pa jo poje. Pravilno je, da steče ven na drugi strani. Nikakor pa ne takoj sesat, saj mora tale fiziološka svoj enaredit. Torej najprej našpricaj, nato pa pripravi sesalec (babyvac) ali aspirator in šele nato posesaj. Postopek lahko š e1x ponoviš takoj, oz večkrat dnevno. S časoma pa dobiš tudi občutek s kako silo špricnit. Ne prepočasi in ne z silo oz šusom. Otroku ne moreš škodit, se ne bo zadavil in nič. Ko je otrok večji in lahko sam sedi, pa sem ga jaz posedla in tudi povečala šprico, v eno nosnico 5ml. Drugače pa tudi v baby centru ali lekarni dobiš prav šprico za fiziološko za dojenčke. Napolniš z fiziološko in not špricneš, mislim d atudi vakumsko takoj ven pobere. Imajo moji prijatli, ampak jaz nisem nikoli videla kak deluje. Tole je za tvoj strah še najbolje
|
|
|
|