|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   3. pregled je za mano...
12.7.2005 23:12:36   
Anonimen
Lep pozdrav! :bravo::bravo::bravo:

Ja, tako je - 3. pregled je za mano. Kar malce sem bila razočarana, ker je trajal samo 15 minut... :zaspan:
Izmerili so mi pritisk - 110/60. :ups: Stehtali so me - do sedaj sem se zredila za malo manj kot 4 kg. :ups: Oddala sem izvide nuhalne svetline, ki jih ginekologinja ni nič komentirala. :ups: Izmerila mi je trebuh - 17 cm. Poslušala sem srček. 9nebesa In dobila izvide urina, ki sem ga dala včeraj - slabo. Menda imam neke beljakovine. :ups: Nič ne vem, kakšne, nič ne vem, kakšna je meja normale in koliko je mojih, nič ne vem, kakšne so lahko posledice. :ups: Ve mogoče katera od Vas? Naročeno mi je bilo, da pojutrišnjem, v četrtek, še enkrat dam urin in da naj v petek popoldne pokličem za izvide. Če bodo v redu, bodo v redu, drugače pa moram že kar v petek priti po zdravila.
Zanimivo... Sploh ne vem, kaj mi je oz. kaj bi mi lahko bilo (meni ali štručki), pa se bom mogoče morala "filati" s tableti... :ups:
Ima katera kaj takega že za sabo?
Drugače pa sem naročena za ultrazvok oz. morfologijo 11. avgusta in takrat bomo izvedeli, kaj bomo dobili, :modri: ali :roza:...:)

Pa-pa!

:bravo::bravo::bravo:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   3. pregled je za mano...
13.7.2005 0:02:09   
benika
Joj Kerensa, samo ne se sekirat. Meni je izvid urina pokazal beljakovine tudi pri tretji posvetovalnici. In kaj se je zgodilo? Nagnala sem paniko, naslednji dan zopet oddala urin, nestrpno klicarila vsake pol ure za izvide, na koncu pa vse OK:bravo:.

Do povečanja beljakovin v urinu pride zaradi hormonskih sprememb, ali pa zaradi tega, ker ne popiješ dovolj tekočine. Meni je moj G svetoval, naj spijem 3l tekočine na dan (vode) in naj ne jem preveč slane hrane.

Pa res se ne sekiraj, jaz imam od takrat naprej vedno beljakovine v urinu, pa niti ene tablete mi še ni bilo treba pojesti.

Nikar ne bodi razočarana nad pregledom, tebi vsaj kaj izmeri. Meni je zadnji UZ naklonil v 20. tednu (za morfologijo očitno še slišal ni), tako da pojma nimam, kaj se dogaja z mojim :duda:, ali je vse OK, ali je zdrav, mu kaj manjka...

lp

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   3. pregled je za mano...
13.7.2005 0:21:03   
Anonimen
Lep pozdrav! :bravo::bravo::bravo:

No, pa sem mislila, da imam jaz razlog, da jamram... :)
Ja, res mi je ginekologinja rekla, da premalo pijem. In da naj spijem vsaj 2 litra tekočine na dan. Povedala sem ji, da mi trenutno pašeta jabolčni in jagodni sok, pa me je vprašala, kakšna sokova to pijem. In sem rekla, da kupujem navadna, v Mercatorju. Ona pa, da ne smem, ker je to presladko. :ups: Potem sem bila raje tiho in ji sploh nisem omenjala vseh Coca-Col, Sprite-ov in podobnega, kar zlivam vase. :) Svetovala mi je navadno vodo ali nesladkan časj. Mislim, da bom prej od tega zbolela... :)-:)-:)-
Si ti že razmislila, da bi šla na samoplačniški ultrazvok, če te skrbi za tvojo :duda: oz. če te samo zanima, kako je?
Zdi se mi, da sem ugotovila zanimivo zadevo... Ginekologi zasebniki računajo za ultrazvok nekje 10.-12.000 SIT, traja pa v povprečju 15 minut, tako, da je to kar draga zadeva. Tisti ginekologi pa, ki delajo v zdravstvenih domovih in so v bistvu "državni", imajo pa, po večini, ceno 5.000 SIT, pa je takorekoč enak ultrazvok in pregled traja enako dolgo. Zanimivo... :zmeden2:
Edino za slikice je povosd drugače, izgleda pa, da so pri zasebnikih vključene v ceno pregleda, pri državnih pa plačaš 500 SIT/komad.

Pa-pa!

:bravo::bravo::bravo:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   3. pregled je za mano...
13.7.2005 8:15:22   
Pajaca
Ma beljakovine so vedno prisotne, sam enkrat jih je več enkrat manj (sem bla ravno včeraj na pregledu in mi je to sestra povedala). Tko da nič bat..... pri men so bile tud povečane, pa je rekla da nobena panika, da pač tko je... sem pa bila v toplicah in najbrž je to eden izmed vzrokov.

Kar se tiče uz...... . Po zakonu ti pripadata dva uz..... eden s katerim potrdi nosečnost (med 8 in 12 tednom) in pa uz v 20 tednu, ko ti naredi morfologijo. Pač sej mogoče kakšen g ne omeni da je to morfologija, ampak le naredi uz in to je to. Če je vse ok, pol ne delajo več uzjev. Včasih so ga naredil tud v 32 tednu, zdaj pa le samoplačniško..... pri prvi nosečnosti sem se hotla naročit pa sem spraševala kaj se bo sploh vidlo in kaj ne, pa je rekla sestra da dosti več kot to kako je otrok obrnjen se itak ne bo videlo, da je že prevelik... pa pol nisem šla, itak se je takrat še ful okol obračala.

Tako da meni sta dva uz čisto dovolj..... ok sem si NS doplačala, več pa najbrž tudi tokrat ne bom.

Kar se pa tiče dolžine pregleda..... 15min je ful velik. Zdaj bodo pregledi vedno krajši. Zmerli ti bodo pritisk, te zvagali (al pa poveš težo), vprašajo če je vse ok in po 20 tednu samo posluša utrip srca... to je to. Nič drugega ni bilo pri meni. Ko sem rekla da me dol tiši mi je naredila še gin. pregled, če rečeš da imaš povečan izcedek te zopet pregleda. Drugače je mene začela spet gin pregledovati po 34 tednu, ko je gledala če sem kaj odprta. Prej pa je le poslušala srce z eno malo napravico.......

Pijača pa.... itak da vse kokakole in švepsi in sadni sokovi niso zdravi, ne če si noseč ne če nisi. Tako da je za splošno zdravje dobro da piješ veliko nesladke pijače.... torej vodo, čaj, ali malo soka veliko vode....iiiiii kako mi paše kokakola.

Pa ne jamrat, mal beljakovin še ni nič hudega..... kaj vse ene doleti med nosečnostjo... je boljš da uživaš v tem da je vse ok kot pa da se sekiraš zarad mičkeno beljakovin. Naslednjič bo lahko že čisto ok.... lahko je to le trenutno stanje.... pa bo drug teden že vse bp.

Evo pa lep pozdravček..... tele decembrke se tko skrivajo, da je kar hudo..... vse se oglašajo, me smo pa tako lene ko ****s....

Pajaca

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   3. pregled je za mano...
13.7.2005 16:51:35   
kofetek2010
jaz imam morfologijo naslednji teden in upam, da se bo videlo kaj je ;) noče in noče se pokazat :zmeden2:
v 16 tednu sem si plačala UZ (5.500 sit), zvedela, da je vse OK in dobila še eno fotko, je pa moj G privat s koncesijo ;)

a bo šla katera na 3D UZ?

Pajaca, evo me decembrke, nelene ko ****s ;)

sem v 2 tedenskem zaostanku na RR, ker sem bila na dopustu in malo berem resne debate, flancam pa raje na neresnih, torej na NV :)-

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   3. pregled je za mano...
13.7.2005 17:02:52   
kofetek2010
Pajaca - na tem seznamu ne pa ne najdem :zmeden2: http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?id=48447&idk=86

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   3. pregled je za mano...
13.7.2005 22:03:28   
Pajaca
Jana si bila pogrešana..... je blo fajn na dopustu???

Na seznamu me ni... se mi še ni dalo pofočkat. Ma ja se bom že enkrat... ko bo čas.

Jaz tud raj na NV flancam.... ma ja prvič je blo bolj zabavno tuki viset, zdaj so pa neresne teme najboljše.... ni treba mislt kaj dogaja, ampak mal je pa treba pokukat kaj dogaja. Sam dons sem mela pa tko smotan deu v službi, da sem raj na rr uhajala.... smo mel partijsko nalogo (kot se je sodelavka izrazila)..

Aja men je mal 3d uz nardila na NS... tko kakšno minuto dve smo gledal kaj dogaja... pa mi ni blo nič posebnega, tko da ne bom šla nič na samoplačniški uz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?