Anonimen -> RE: Visok pritisk??? :S (15.4.2010 20:58:25)
|
V nosečnosti je vse, kar je preko 145/90 PREVEČ. Prvi ukrepi so ponavadi ukinitev soli, nato pa zdravila. Je pa res možno, da si morda bila pod stresom med pregledom (jaz sem VSAKOKRAT.....pa nimam nekih težav, ampak sem vedno nervozna, ko sem tam....). Na tvojem mestu bi si jaz doma za zdaj 1-2krat izmerila krvni pritisk (poskusi v čimbolj sproščenem okolju.....) in potem videla, kakšne so meritve. ČE bi bile pod 145/90-ni panike :) če bi bile večinoma nad 145/90 bi poklicala svojo ginekologinjo in jo vprašala, kaj pa sedaj. Če pa bi bil tlak preko 160/90 bi verjetno tudi NAJPREJ poklicala svojo ginekologinjo ali pa se šla pokazat v porodnišnico, pa da te tam imajo zavedeno, morda dobiš kakšne tablete, morda pa se odločijo, da sprožijo porod. KER-previsok krvni pritisk v nosečnosti Ni normalno stanje in je lahko zate nevarno. Aja, sploh pa ga probaj zmerit, ko maš te pikice pred očmi. Sicer še vedno mislim, da si imela zvišan krvni pritisk v ordinaciji zaradi stresa (ki se ga morda niti ne zavedaš.....) in možno, da maš celo nizkega in zato pikice pred očmi (tako se je meni dogajalo.....pritisk pa komaj 85/50....) Možno je, da boš tudi doma izmerila višje vrednosti, ker boš nervozna (jaz si moram doma merit krvni pritisk, pa čutim tako malo nervozico ampak potem je vredsnot okej in se skuliram in lahko čez par ur spet izmerim in je pritisk čist okej....). JAz res upam, da nisi sedaj še dodatno prestrašena, ampak, glej na vse skupaj tako nekako: Če imaš res nekoliko zvišan pritisk te bodo pa v porodnišnici dosti bolj pazili in mazili in čuvali in mogoče bo zato tvoj porod "lažji"; tak si jaz to poredstavljam in nek dodaten nadzor se mi ne zdi niti malo odveč! Pa sedaj ne boš prvič rodila, a ne? Se mi zdi, da je v prvo lažje, ker v bistvu ne veš, kaj te čaka, nekaj si predstavljaš, ampak v resnici nimaš pojma, kako bo. V drugo pa že imaš neko izkušnjo od prvič in si vsaj približno predstavljaš in bolečino in ves postopek in se mi zdi, da je strah vseeno bolj prisoten. Mogoče pa poskusiš to znanje uporabiti sebi v prid [sm=smiley1.gif] držim ti pesti, želim ti normlaen krvni pritisk in hiter in "kolikor je možno prijeten" porod (nam so v materinski rekli-popadek je vaš prijatelj, ker odpira maternični vrat in ker vas vsak popadek približa cilju.....na ja, verjetno se je tega v porodni sobi kar težko spomnit [sm=smiley1.gif]) ). Tejča, sej bo, ne gre drgač :) Lepo globoko in počasi dihaj in misli na kaj lepega [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif] ----------------------------------------
|
|
|
|