pelin -> RE: Rižota (17.7.2010 9:39:01)
|
Tako kot je že ena napisala, jo tudi jaz kuham v woku in je ponavadi , ko je že povreta tekočina ne mešam več... Dokler je dovolj tekočine, se še ne naredi toliko škode, ko pa enkrat tekočina povre, pa se ti lahko vse fino spacka. Tu ne mislim le na riž, ampak tudi na zelenjavo, ki jo dodam. Pri nas imamo radi pač takšno malo bolj kompaktno in trdo ( al dente) in ne spackano. Prav zaradi tega je wok fina zadeva, ko lahko jed kar malo pretreseš in ni nevarnosti, da bi ob tem popackal cel štedilnik..Rada uporabljam Bali riž, ki se mi ne razkuha nikoli.Rižoto ugasnem malo preden je čisto kuhana in jo potem pustim še nekaj časa pokrito. Mmm, dobra ideja za današnje kosilo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]...
|
|
|
|