Vstajanje ob opori (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


mojesonce -> Vstajanje ob opori (15.4.2010 11:46:08)

Moj sonček je star 11 mesecev in pol in še vedno ne vstane ob opori. Kdaj ponavadi vstanejo? Je katera imela podobne izkušnje? Mislite, da je kaj narobe, če še ne vstane? Sicer kobaca, se vsede sam, drugače pa ne kaže nobenega zanimanja, da bi se kaj vstajal.




hektorina -> RE: Vstajanje ob opori (15.4.2010 11:51:20)

"Moj sonček" spada med bolj lene. In je (ja prav boš prebrala[sm=smiley1.gif]) prvič vstal ob opori pri 15 mesecih. Pa ni nič narobe z njim. Hodiva sicer v RA, ampak so nam rekli, da je to le v njegovi "naturi". Vse kar potrebuje doseže iz kobacanja in nima potrebe po hoji. Pač, tako je. Evo je star polnih 16 m pa še kar ne kaže, da bo shodil. Naredi le nekaj korakov ob opori. To pa je tud vse. Tak, da nič se ne boj. Vse je o.k.![sm=smiley1.gif]




kristinaj -> RE: Vstajanje ob opori (15.4.2010 12:13:14)

naš se je vzdigoval ob opori pri 7m, vsesti pa se še ni znal in je potem vedno padel... z 11m je shodil in sedaj pri 18 že hitro teče..

najbrž ni nič narobe, ko bo prišel čas bo vstal in shodil...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (15.4.2010 14:43:28)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Urska09 -> RE: Vstajanje ob opori (15.4.2010 19:05:00)

Ja, mi imamo take izkušnje. Prvič je sama vstala šele pri enem letu ampak ni niti enkrat padla. Zelo je stabilna. Po enem tednu se je naučila še vsesti (iz stoječega položaja) in od takrat naprej je samo še na nogah [sm=smiley36.gif].

Zdaj je stara 14 mes. in še ne hodi. Ob opori levo in desno ja, sama pa še ne.

Sva pa bili parkrat na fizioterapiji, ker ima rahlo hipotonijo trebušnih mišic in asimetrijo. Ampak vse skupaj minimalno.

Drugače pa ne skrbi. Samo da te potolažil: moja sedaj že velika nečakinja je prvič sama vstala pri 1 letu, shodila pri 16,5 mes. in danes je vrhunska športnica (tekmuje). Pa ni hodila v nobeno RA. Takrat to še ni bilo "in" [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]




marjetica8 -> RE: Vstajanje ob opori (16.4.2010 13:48:51)

Naš je prvič vstal pri 10.5m. Hodimo v RA zaradi hipertonije ramenskega obroča in rahle asimetrije in je na fth rekla, ko se je začel dvigovat, da je bolše da še ne. Takrat se še ni sam posedal, ni kobcal. Je samo plazil po trebuhu. Potem je pokazala vaje kako ga postavljat na kolena in v stranski sed in se je v dveh tednih začel kobacat, posedat in takrat se je potem za 14dni nehal postavljat na noge. Prej je dostikrat padel, ko se je postavil, zdej pa stoji veliko bolj sigurno. Mamo pa problem, ker še vedno ne zna nazaj dol, ko se enkrat postavi in začne jokat ko mu je dosti stanja[sm=smiley36.gif] Vse ob svojem času, pravim jst...drugače pa pejta v RA- škodit ne more!




Stran: [1]