Anonimen -> Nekaj v razmislek,... (15.4.2010 10:07:48)
|
Včeraj sem bla kar malo šokirana nad tem kar mi je povedal moj 7 letnik. Ima sošolca, ki je veren in hodi tudi k verouku. vse lepo in prav. Mi nismo verni, ker pa sta dobra prijatelja in oni so, sem našemu lepo razložila, da so pač nekateri verni, da hodijo v cerkev, pa k verouku,... In da jih mora spoštovati, čeprav mi ne hodimo v cerkev,...da je super, da smo drugačni,...in da smo vseeno prijatelji, da sprejemamo ostale,... No in včeraj pravi, da sta se pogovarjala,( in to čisto resno pripoveduje), da je rekel tale sošolec, da sta bila Adam in Eva, in ker je Eva utrgala jabolko, da ji je bog rekel, da bo v hudih bolečinah rodila, ter ob porodu umrla. Me je skoraj kap, pol pa še,... Da mu je tale sošolec razlagal, da otroci se rodijo zato, ker hudič v eno luknjo meče dojenčke,... No nato mi pravi, da itak vsega tega ne verjame, da spoštuje tega prijateljčka, da mu zato ni želel nič komentirat nazaj in se z njim prepirat, da tole ni res,... ker ga pač spoštuje. OK. Pol sem šele poštekala, da zakaj je moj sin prejšnjo noč imel nočne more. najbrž je bla na tapeti tale tema. naj povdarim, da vem, da se tako tega ne učijo pri verouku, vendar je osnova pravilna, si pa očitno pol otroci tole prikrojijo po svoje.[sm=hudicek1.gif] Pol se vprašam. A je to koristno? za mojega sina definitivno ne, ker je včeraj imel težave, in ni hotel spat,prejšnjo noč so ga more tlačile, da ga je strah. Na koncu se je le odprl in povedal še eno sočno, da so duše umrlih potovale na barki če morje, vodil jih je,... Pol sva se seveda pogovorila, kako razmišljava s tatijem,... in se je pomiril. Še enkrat povdarjam, da nimam nič proti sami veri, le tole je blo zame totalno preveč. a vprašate tisti, ko ste verni in vaši otroci hodijo k verouku, kaj so se tam učili? a predebatirate z njimi kako in kaj? Ker zgleda, da če tole razlagaš otrokom, pa če se z njimi ne pomeniš o teh stvareh, obstaja možnost, da si bojo zadevo malček po svoje razložili. Naj še povem, da je naš župnik fajn človek, ravno tako gospa, ki jim predava na verouku. Na koncu sem sinu dala nasvet. Povej prijatelju, da ga spoštuješ, ker je veren, da pa naj spoštuje tudi on tebe, ker nisi. O tem ne razglabljajta preveč, raje se skupaj menita še naprej o vulkanih, piramidah, arheologiji, planetih,... kar oba veseli. ( se opravičujem, ker sem dala temo pod spolnost, zaradi anonimnosti)
|
|
|
|