|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dodatni dopust zaradi invalidnosti?
14.4.2010 16:26:02   
tajtaja
Zaradi priznane 60% invalidnosti pripada kaj dodatnih dni dopusta?

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dodatni dopust zaradi invalidnosti?
14.4.2010 16:34:08   
**Tinkara78**
Zakon o delovnih razmerjih:

159. člen
(trajanje letnega dopusta)

(1) Delavec ima pravico do letnega dopusta v posameznem koledarskem letu, ki ne more biti krajši kot štiri tedne, ne glede na to, ali dela polni delovni čas ali krajši delovni čas od polnega. Minimalno število dni letnega dopusta delavca je odvisno od razporeditve delovnih dni v tednu za posameznega
delavca.

(2) Starejši delavec, invalid, delavec z najmanj 60% telesno okvaro in delavec, ki neguje in varuje otroka s telesno ali duševno prizadetostjo, ima pravico do najmanj treh dodatnih dni letnega dopusta.

(3) Delavec ima pravico do enega dodatnega dneva letnega dopusta za vsakega otroka, ki še ni dopolnil 15 let starosti.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.4.2010 16:47:29   
tajtaja
Je to ne glede v kateri branži si zaposlen? Jaz sem v bančništvu. Odločbo sem jim dostavila, sem pa komaj zdaj prejela odločbo o številu dni dopusta in nimam nobenega dodatnega dne. Ne bi pa rada sitnarila, če nisem ziher, da mi to pripada, oz. če mi pripada še kaj? Mogoče sanjsko potovanje za celo familijouser posted image .

(odgovor članu **Tinkara78**)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.4.2010 16:56:55   
tajtaja
Sem šla zdaj bolj natančno brat odločbo od pripadajočem letnem dopustu, pa je gor med drugimi postavkami samo INVALIDNOST III. KATEGORIJE.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.4.2010 16:59:40   
**Tinkara78**
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Sem šla zdaj bolj natančno brat odločbo od pripadajočem letnem dopustu, pa je gor med drugimi postavkami samo INVALIDNOST III. KATEGORIJE.

Kaj pa vaša kolektivna pogodba pravi? Sem našla (mislim da nova kolektivna še ni sprejeta):

http://www.uradni-list.si/1/objava.jsp?urlid=200481&stevilka=3562

invalidu II. kategorije in delavcu z najmanj 60%
telesno okvaro 5 dni

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 14.4.2010 17:04:00 >

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.4.2010 17:26:12   
tajtaja
jA, ZDAJ SEM NAŠLA, DA MI PRIPADA TUDI SOLIDarnostna pomoč. Res moram zbrskat našo kolektivno, da vidim, kako je določeno.

Neposredna povezava do sporočila: 6
14.4.2010 20:02:10   
K_a_t_i
Nobena kolektivna ne gre čez ZDR - torej morajo ti zagotavljat najmanj tisto kar je opredeljeno v ZDRju.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.4.2010 20:48:52   
tajtaja
Evo, pred dnevi so mi poslali novo odločbo, plus pet dodatnih dni dopusta.
Danes pa sem dobila odločbo o invalidnosti, lll. kategorije-sprememba delovnega mesta.
No, vsaj nekaj, čeprav je bila vloga tudi za krajši del. čas. Ampak bom probala, upam da bo šlo.
No, sedaj mi spet pripada menda dodatnih 3 dni dopusta!?
Bolj ko berem, manj mi je jasno-kakšen dodatek za invalidnost bi mi tudi naj pripadal iz tega naslova??? Jaz sem mislila, da pač v primeru 4-urne upokojitve ti ZPIZ da penzijo za te 4 ure, 4 ure pa plača delodajalec v obliki normalne plače za normalno opravljeno delo.
Ker pa mi je na odločbi napisano, da pravice do finančnega nadomestila uveljavljam posebej, sem šla malo googlat, kaj bi naj to pomenilo.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.4.2010 19:39:48   
tajtaja
???????

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.4.2010 20:00:08   
**Tinkara78**
Očim je tudi invalid III.kategorije s polnim delovnim časom ampak z omejitvami. Trenutno dela 4 ure. Za štiri ure dobi plačo, za ostale 4 ure pa dobi polovico osnove za "penzijo" (tu so razni odbitki, bi morala pogledati papirje za kaj bolj konkretnega).

Kako se to nadomestilo izračuna (vendar sigurno ni to tvoja trenutna plača) ti ne vem točno povedati, ker dela na tem moja svakinja in potem ji pač moram zaupati, da tako je  user posted image user posted image user posted image

Dodatne dneve dopusta on dobi po ZDR. Nič ne vem o še dodatnih treh dnevih. So pa  invalidi iskani, ker ima podjetje potem razne olajšave.

< Sporočilo je popravil **Tinkara78** -- 30.4.2010 20:03:35 >

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.4.2010 21:00:15   
tajtaja
Očim je tudi invalid III.kategorije s polnim delovnim časom ampak z omejitvami. Trenutno dela 4 ure. Za štiri ure dobi plačo, za ostale 4 ure pa dobi polovico osnove za "penzijo" (tu so razni odbitki, bi morala

Ni mi čisto jasno tole, če je s polnim delovnim časom, pa dela štiri ure???
Marsikaj okrog tega mi še ne gre v račun, zato tudi malo več sitnarim.
Mogoče je ostale 4 ure v bolniški??

Neposredna povezava do sporočila: 11
1.5.2010 9:56:45   
**Tinkara78**

IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

Očim je tudi invalid III.kategorije s polnim delovnim časom ampak z omejitvami. Trenutno dela 4 ure. Za štiri ure dobi plačo, za ostale 4 ure pa dobi polovico osnove za "penzijo" (tu so razni odbitki, bi morala

Ni mi čisto jasno tole, če je s polnim delovnim časom, pa dela štiri ure???
Marsikaj okrog tega mi še ne gre v račun, zato tudi malo več sitnarim.
Mogoče je ostale 4 ure v bolniški??

Dela s krajšim delovnim časom. Ostali čas ni na bolniški, temveč dobiva invalidsko nadomestilo s strani ZPIZ-a. Če bi pa delal 8 ur pa do tega nadomestila ni upravičen - ker pa je to nadomestilo odvisno od vplačil v preteklosti in so odbitki je manjše od polovice plače (če bi delal tiste 4 ure)-precej manjše.

Najboljše bo, da greš v uradnih urah do referenta na ZPIZ-u s vprašanji zapisanimi na papir in se pomeniš. Je pa res zakomplicirano.

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?