pomoč prijateljici (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

tejč -> pomoč prijateljici (12.7.2005 20:10:00)

Punce, eno vprašanje imam:kolegica ima fantka, starega 3 mesece in ji je pediatrinja za razvojno rekla, da je mali zakrčen, da ima blag hipertonus. Da se preveč postavlja pokonci in da se ga ne sme prevečć nosit v pokončni legi.
Imate kaj izkušenj s tem? KAj veste, kaj zdaj ta hiper.... pomeni in kaj svetujete?
Hvala v njenem imenu.

Mina1 -> pomoč prijateljici (12.7.2005 20:18:42)

Ja, to je povišan mišični tonus, malo je pretrd za njihove pojme. Naš prvi:duda: je bil tako, pa smo šli na razgibavanje z napotnico od pediatra ene parkrat in zadeva je bila rešena.

Brez panike in tako:).

Pa po novem se :duda: nosijo v položaju jajčka in nikakor pokonci, tudi kupčkov se ne sme baje več tako podirati:zmeden2:, mi smo bili kregani.

Tudi naš drugi (sedaj 4-mesečnik) hodi na razgibavanja 1x mesečno, češ, da je malo trd in tako pridno telovadiva.

Vse bo v redu, brez panike.

pa-pa Mina1;)

tejč -> pomoč prijateljici (12.7.2005 20:24:19)

O, hvala, samo še nekaj: kako pa pol podreti kupček; v naročju na trebuščku???:zmeden:

Mina1 -> pomoč prijateljici (12.7.2005 20:26:39)

Ja, meni so pokazali, da je v legi, kot da sedi, seveda podprt z rokicami in ga narahlo potrpljaš po hrbtku.

Lahko se podira tudi na trebuščku (kot da kravice pase) - vsekakor bolje kot tako, kot smo vsi delali včasih, se pravi čez ramo in tako. To se po novem ne sme.

Vsako leto se kaj novega spomnijo in tako...:zmeden2:

pa-pa Mina1

*maja -> pomoč prijateljici (12.7.2005 21:02:07)

Ja sem bila tudi jaz učeraj v posvetovalnici kregana, češ da kako da nosim otroka tako pokonci, da se pa to res ne sme :zmeden2:.
Vsako leto pogruntajo nekaj novega... :zmeden:

Lu -> pomoč prijateljici (13.7.2005 11:46:27)

Mi smo imeli danes posvetovalnico in sem Majo tudi pred zdr. nosila pokonci. Se pravi da je bila z trebuškom obrnjena proti meni, kot tako tudi podiramo kupčka. Mi ni popolnoma nič rekla, da bi bilo kaj narobe. Tako da...

buči -> pomoč prijateljici (13.7.2005 14:40:28)

Mi smo dobili celo potrdilo, da je naš neprilagojen ... :zmeden: V glavnem, sem bila sicer pridna in 10 mesecev z njim hodila okrog pediatrov, fizioterapevdov, na nevro- in delovno terapijo. Doma se tako ali tako ni dalo veliko vaj delat, ker nimam niti stvari niti mali ni bil pri volji. Sem pa upoštevala nekaj nasvetov - tistih, ki so se mi zdeli "pametni". Malo narediš po svoji vesti, malo po občutku. Naš otork je potreboval čas in tega sem mu dala. Zdaj so se stvari uredile in le še shodit mora. Se mi zdi, da ga najbolj poserješ, če ga nepravilno nosiš (kot bi ga dojil, le da mu ena roka binglja za tvojim trebuhom, stegnjena). Potem ima res še dolgo razprte roke. Pa ne ga silit sedet ali pa hodit, če to noče. Pa čim več na tla, da se sam namesti, kot mu najbolj ustreza. Vse bo, le čas jim dajte!

:kuza:

Stran: [1]