nosečnost in operacija (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

tasika12 -> nosečnost in operacija (14.4.2010 10:19:01)

Pozdravljene,

prosila bi vas za mnenja, če je imela katero podobno situacijo in kako jo je rešila.
Po enem ss v lanskem letu sem trenutno v 6 tednu.  Sem pa v skrbeh ker sem dobila iz UKC ja obvestilo da sem pršla na vrsto za operativni poseg - odstranitev lipoma.  Sedaj  pa me zanima če je to varno odstranit v nosečnosti, ali raje počakat še kakšno leto ali ne.
Sicer se bom pogovorila še z osebno zdravnico in ginekologinjo ampak, prosim tudi za vaša mnenja.

Hvala, Tašika.

novakatja -> RE: nosečnost in operacija (14.4.2010 10:57:10)

Kje pa je lipom?
Če ni ogormen, potem dobiš samo lokalno protibolečinsko inejkcijo in ga izluščijo.
Če te skrbi injekcija, pa po moje lahko mirno počakaš.

Moja kolegica je imela na obrazu take večje baradavice, ki so jih jih v nosečnosti brez problema odrezali z lokalno anestezijo. Je bila pa v 2. trimesečju.

Martinčka -> RE: nosečnost in operacija (14.4.2010 11:45:13)

Tudi žolč operirajo med nosečnostjo tako da ne bi smel biti problem!

Anonimen -> RE: nosečnost in operacija (14.4.2010 11:47:57)

kva je to lipom?

tasika12 -> RE: nosečnost in operacija (14.4.2010 13:40:29)

To je večja predvidoma naj bi bila maščobna tvorba, ki jo imam na vratu, in zaradi velikosti in prepletenosti živčevja, je malo nevarno in bi zdravnik to naredil v anesteziji, sem pa ravnokar govorila z ginekologinjo in je rekla da mi odsvetuje do dopolnjenega 12 tedna, tako da se bom skušala prenaročiti. 

Mokka -> RE: nosečnost in operacija (14.4.2010 14:38:42)

Tudi jaz sem bila prepričana, da prestavija vse operacije na čas po porodu, pa ni bilo tako. Meni so proti koncu 5m nosečnosti operirali cisto na zobni kosti na Stomatološki kliniki in sicer pod lokalno anestezijo. Kolegici so pravtako med nosečnostjo operirali hemeroide, tako da kar se teh vrst operacij tiče, nič ne škoduje. Pa srečno!

Stran: [1]