Porodna soba št. 3 (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Anonimen -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 18:29:31)

Evo pa še moja porodna izkušnja (hvala AnčaBanča za spodbudo)

Zelo dolgo sem razmišljala, ali sploh napišem tole ali ne :zmeden: ne bi rada nobene bodoče mamice prestrašila, ne bi pa rada, da kakšna naredi isto napako kot sem jo jaz.
Večkrat bom poudarila, da je POPADEK TVOJ PRIJATELJ in NE SOVRAŽNIK :bravo:

Skratka, ob 4ih zjuraj se je začelo...na 15 minut na 13 minut...in vse tako do osme ure, ko so bili popadki že na celih 6 minut. Vmes sem dobila sms od Pupe25, da gre v porodnišnico (:)- kot sva se zmenili :)-)
Na žalost (ali na srečo) je bil v sprejemni nek novi mladi zdravnik, ki ni točno vedel, kaj bi naredil z mano. Boleči popadki na 6 minut, odprta samo 1 cm :zmeden:
OKej, me sprejmejo (sicer ne vem, zakaj vprašanje, kaj si želim...it domov al ostat tam :zmeden: ), po vseh klistirjih in teh stvareh, se je začelo čakanje. Moj dragi je šel vmes domov zrihtat najinega psa (to mi je bila največja skrb :)- ), jaz sem pa obležala v porodni sobi št. 3, roza barve, z žogami v kotu in muziko...vsak popadek sem prepela: "Jooouu to je tvoja bejba nisem veduuu...bodi moja Lolita...jest sem jo pa cel večer že gleduuuuu..." :)- :)- (hvala Jan in 6Pack)
Zdelo se mi je, da sem že celo večnost tam notri...pa roza zavese, pa roza stene, pa zelena pa modra pa rumena žoga....uuuuuu...odprta pa samo 3cm :(
Ob 15ih (ja 6 ur kasneje!!) so se odločili, da mi predrejo mehur...eno uro kasneje sem bila (kljub počenem mehurju) odprta samo 6cm...pa so me mal "na roke" odpiral :grrr:, pa dobila sem umetne popadke in pol se je začelo....pa "Lolita gor pa Lolita dol" Bolj je bolelo, bolj sem tulila....hvala bogu za žoge, ki so se izkazale za krasne pomočnice pri popadkih.
Okej, ne vem čist točno, kdaj sem bila spet na postelji...s kisikovo masko v roki...z dvojno dozo droge v žili....pa še sem tulila :(( sicer tega "tazadetega" dela se ne spomnim ravno najbolje, ampak vse je blo tko hudo....babica Mateja je bila ZLATA in je vse naredila, da bi mi olajšala bolečine.
Nihče ni točno vedel, zakaj se mi tresejo noge...kasneje sem ugotovila, da je bil to adrenalin, ki se mi je sprostil zaradi mojega strahu...ko je prišla babica Jožica, se je začelo....popadki so bili vedno hujši...ko bi morala pritisnit, sem otrpnila...tulila in nisem mogla več :(
Potem je prišla anestezistka in mi je dala nekaj, da mi je sprostilo noge (ne EA), pa smo šli od začetka...ko je prišel popadek, ko je imel tamal glavico že pripravljeno, bi morala potisniti...jaz pa ne...in ko se je babica Jožica "razpizdila", da naj ne spreminjam popadka v krik, ampak v potisk, ko se mi je z vso silo vrgla na trebuh, ko je omenila...če pa zdaj ne bo šlo, bomo naredili vakuum...sem potisila...ne vem, kako...težko in v muhkah...potem pa občutek sluzastega in toplega telesca na mojem trebuhu...rodila sem Gašperja. Mojega fantina 9nebesa
Moje "sodelovanje" je prineslo 3cm prerez presredka in 6 šivov in neporod posteljice....k sreči (zopet zadnji trenutek), je posteljica (po pol ure) končno "prilezla" ven.
V celi zgodbi nisem omenila mojega dragega...in to ne zato, ker bi pozabila...enostavno...ne vem...bil je tam in če ga ne bi bilo, bi po mojem še danes rojevala :)- Občutek, da je nekdo, ki te ljubi in ti je vse na Svetu, da je ob tebi, da ti pomaga dihati, da s tabo prepeva "Lolito", da se smeji tvojim butastim stavkom pod vplivom kisika in droge...da enostavno je...HVALA ti dragi :love:
Lahko rečem HVALA babici Jožici, HVALA babici Mateji, ki je naredila cel šiht z mano, HVALA Gašperju, da je prišel na Svet :angel:

Naj omenim še to, da sva s Pupo25 in njeno Karolino "stanovali" v sosednjih sobah in se dnevno srečevali v kopalnici na sredini ;)

Punce...nosečnice...polagam vam na srce...POPADEK JE TVOJ PRIJATELJ!!!

In...ko držiš v rokah to nežno bitje...ko ga gledaš, vonjaš in čutiš...JA!! Še 10x bi se matrala na isti način...za takega otroka sigurno 9nebesa

Le pogumno! (jaz sem ga nekje na poti v porodnišnico izgubila :)- )

Tina in Gašper

Anonimen -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 18:33:47)

No, pozabila sem povedat, da se je moj Gašper rodil ob 18.40, dolg 50cm, težek 3260gr in popolnoma brez napak 9nebesa

tinkatonka -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 19:09:45)

Prov luštno je bilo prebrat tvojo porodno zgodbo. Mi kr solzice tečejo po licu. Hvala za napotke. In seveda še enkrat čestitke novopečeni družinici. :rozica::rozica::rozica:

iva01 -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 19:29:22)

a si rodila v Lj

Anonimen -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 19:30:06)

Ja, rodila sem v LJ :bravo:

BlankaT -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 19:31:41)

Najprej iskrene čestitke :bravo::sloncek::rozica::bravo::sloncek::rozica::bravo::sloncek::rozica::bravo::sloncek::rozica:. Sedaj pa veliko cartanja in veliko prespanih noči.

Morem pa ti povedati, da sem se ob tvoji zgodbi spomnila svojega poroda :)-, bilo je zelo podobno ;). Samo, da je pri meni trajalo še dlje, sem dala 4 izmene skozi (torej sem rodila pri tisti, ki so me sprejeli).

Lp, Blanka :nosecka:

iva01 -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 19:33:22)

ja jst sem bla tud v tej sobi z matejo res je vredi sam se je vse skup zavleklo pa je blo njene smene konec pa je ena druga prišla ki pa je bila čisto nasprotje, sam mateja je pa res ok,

iva01 -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 19:36:49)

še enkrat sem prebrala pa se mi zdi da kot bi sde svojega poroda spominjala, sej ne morem verjet no ta ki je pol k men prišla je bla tud jožica in v bistvu je tud rekla če pa zdaj nebo bo carski ampak smo še enkrat probale tko me je ne bušija prtislna da sm kr zvezde vidla ampak je pa le nik prišel ven

LONA13 -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 19:37:49)

Joj Tinka, se mi nič več tko ne mudi.:)-

Hvala za napotke in vzpodbudo in veliko sreče tebi in tvoji družinici!:bravo:9nebesa:)

Anonimen -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 19:48:55)

Tudi meni so bile tiste žogice v veliko pomoč vseh tistih 27 ur. tiste z "bodicami"). Sem jih med popadki stiskala. Če bi šla še 1x rodit bi si jih kupila in nesla s sabo.

Iskrene čestitke:rozica:

Bojana

Ezi -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 20:09:27)

:bravo::bravo: lepo je bilo brati, vsem lepo čestitam in želim ... vse naj, naj!!!!!!!
:rozica::rozica::rozica::rozica::rozica:

CIPRESA -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 20:34:09)

Joj Tinka tudi jaz sem mal solzna...no jokam ko dež ker je res kar si rekla da je največji zakladek otrokec ...naša nagrada.

Komaj čakam ta naš mali zakladek, kako bo pa pri porodu pa tudi jaz nevem, tud mene bo pomoje strah.

Gina -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 21:14:51)

:bravo::bravo::bravo:

Magi* -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 21:23:51)

oh Tina, tole je bilo pa zelo lepo opisano. bravo in čestitke:bravo:

Joni -> Porodna soba št. 3 (12.7.2005 23:59:46)

Hvala, ker si nam zaupala svojo zgobo, mislim, da si zmagovalka, tako kot vsaka, ki da skozi porod!:bravo::bravo::bravo:

Cartajte se z Gašperjem in veliko užitkov:rozica::rozica::rozica:

Joni:metulj:

tejč -> Porodna soba št. 3 (13.7.2005 0:07:48)

kar solze mi tečejo, čestitke in hvala za obujanje spominov, ki niso tako zelo stari, hihi....
res lepo in čestitke še enkrat.:rozica:

ja, tiste žoge in žogice zelo olajšajo popadke, priporočam jih vsem, kar rečte, če so na voljo....
lp

lelaval -> Porodna soba št. 3 (13.7.2005 1:02:46)

Kako lušna zgodbica. Ob njej sem se spomnila svojih porodov.

Bravo za mamaico :bravo::bravo: in za spodbudne besede vsem :nosecka:

AKŠ -> Porodna soba št. 3 (13.7.2005 7:34:20)

full luštna zgodbica.....solze imam na okicah - komi čakam da rodim....

se bom pa spomnila tvojih besed, kdo je moj prijatelj.....

čestitke mami :bravo::bravo::bravo::bravo:

Anhelo2 -> Porodna soba št. 3 (13.7.2005 8:12:26)

Hvala za poučno zgodbo, si bom poskušala zapomniti :zmeden:.

Tebi pa :bravo::bravo::bravo: za fantička!!!

LP

Antigona -> Porodna soba št. 3 (13.7.2005 8:58:09)

:bravo::bravo: Čestitke:bravo::bravo:

Zdej morm pa najprej nehat jokat, da bom lahko kej napisala...

Ful lepo si napisala....

Uživajte in se cartajte...

:rozica: :bravo: :rozica: :bravo: :angel: :bravo: :rozica: :bravo: :rozica:

malika -> Porodna soba št. 3 (13.7.2005 11:13:57)

:)-:)-:)-

saj ne vem, naj se smejem ali zamislim :zmeden2:

Ni važno, čestitke še 1x!!!!! :love::duda:9nebesa

Stran: [1]