Malce branja ne škodi :) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 20:04:37)

Ful dobre so kriminalke od Maše Modic: Pajčevina strahu, Dvojec brez krmarja, Sedem smrti.
Potem pa tudi Amanda Quick: Škandal, Nevarnost, Ljubica, Zapeljevanje, same ljubezenske....
Victoria Holt, Maeve Binchy (Hiša na Tari), ful dobri sta mi bili knjigi od Tare Hoag (samo dve sta, ne spomnim se naslova, sta pa ful debeli, a jih takoj prebereš, tako sta fajn).
Pa Stephen King (Hujšaj!, Aparat, Skrivno okno, skrivni vrt)

Lepo bralno poletje vam želim!

SaaS -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 20:17:56)

-Imenovali so jo dvoje src - Marlo Morgan (tista o Avstraliji)
-Črni angel, varuh moj - Sonja Porle (potopis - Afrika)
-Puščavska roža - ??
-Ure - Michael Cunningham
-trilogija Ženska v rdečem, Dama v modrem, Deklica s sončnico - Noelle Chatelet

Te so mladinske, ampak ravno za počitnice, ker so možgani takrat na paši...
-Zvezdica - Jerry Spinell
-Štiri prijateljice in ene hlače - Ann Brashers (podobno kot Zvezdica)tudi drugi del
-Prijateljice, zmenki in bogataš - Cathy Hopkins
-Artemis Fowl - Eoin Colfer (obstajajo 3 deli)

Za počitnice primerna je zbirka kapučino
-Sreča - Will Ferguson
-Za mojo malo - Tony Parsons
-Vse o fantu - Nick Hornby
-Jack in Amy - ??

Meni so všeč tudi kakšni naši avtorji:
-Pasji tango - Aleš Čar
-Hiša - Alojz Ihan
-Ljubezni sinjebradca - Vinko Moderndorfer

al1* -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 21:34:07)

Ta tretja os Steinbecka je sladki četrtek. Res so vse tri fajn.

Sicer pa priporočam še:
kriminalke:
Tami Hoang: Tiha voda
Marinina - vse, ki so prevedene
Mankell - tudi vse po vrsti, je pa napisal tudi nekaj mladinskih knjig - ravnokar sem prebrala njegovo Skrivnost ognja in je čudovita.

ostalo:
Pasaalina (ziher nisem prav napisala): Očarljivi skupinski samomor ali pa Zajčje leto
Trije v postelji
Gora je mlada - Han Suin
Poletni sestri

LP

muki1 -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 21:42:22)

Od Maeve Binchy vse: Hiša na Tari, Škrlatno pero, Prijatelji, Večerni tečaj, Pri Quentinu
Vse, ki še niste brale, vam toplo priporočam AMAZONKE.Prebrala sam jo na dah, pred tremi leti, mislim da je dober naslov 8), govori o petih ženskah, ki morajo same preživeti v divjini, fuuul dobra.
Pa Zlikane gube, štrleči balkoni, sodi v isti rang kot Trije v postelji, Bridget, Hiacinta Novak, Panika, to je res lahkotno branje, tak če te otrok vmes parkrat zmoti.

metulj2 -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 21:45:47)

KOt zanimivost za tiste, ki ste prebrali Imenovali so jo dvoje src naj omenim, da je zgodba IZMIŠLJENA!! Avtorica nikoli ni živela med aborigini. Preden sem prebrala knjigo, tega nisem vedela, in me je skoraj kap, ko sem zvedela. Glede na to, da zares natančno opisuje neke dogodke. Sama je priznala, da je zgodba popolnoma izmišljena.

Metuljčica:metulj:

spacey -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 22:13:07)

Kristina moj :love: priporoča Alkimista. :)

Lp
:kuza:

TaRe* -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 22:16:36)

Metulj2...ne me basat.A veš,da sem zdaj fullll razočarana.Tud sama sem bila prepričana,da je blo to res.Zakaj pa je potem to potopis..:zmeden:al sprašujem neumnosti?:zmeden:
Razumljivo mi je,da je tista druga(ko opisuje kako se je ena alborginka preselila v civilizacijo) izmišljena...pač ideja,ki jo je dobila med njimi.

polona2 -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 22:30:52)

Saj je večina teh "potopisov" izmišljena, če je katera brala Tretje oko, avtor je Lobsang Rampa, menda je to knjigo v resnici napisal ameriški fotograf, ki mu je med fotografiranjem drevesa padla ena konkretna veja na glavo,
itak, se je pa meni od Castanede že kar mešalo in na koncu še sama nisem vedela, kaj se z menoj dogaja, no, pa o tem kdaj drugič...

Anonimen -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 22:39:09)

Printing. Čeprav mi ni jasno, kdaj imate čas za branje na morju.

metulj2 -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 22:43:17)

Enkrat je v neki televizijski oddaji sama povedala, da je vse izmišljena zgodba. Sem jaz tudi bila žalostna:(
Ne vem, zakaj so to poimenovali potopis - iskreno povedano sploh ne vem:ups:, da piše, da je to potopis. Morda so pa samo naši spet kakšno neumnost napisali na platnice, kar se pogosto zgodi. Da različnih "posrečenih" prevodov naslovov sploh ne omenjam:grrr:.

Mimogrede, če katero morda zanima, imam kar nekaj knjig na računalniku. Sicer so v angleščini, ampak so res takšne za poletno branje in ni težav z razumevanjem. Pa še svojo angleščino utrjujem;):bravo:

Tu je pa seznam:
:rozica:Arthur Golden: Memoirs of a Geisha
:rozica:Amanda Quick: Late for the Wedding, Surrender, With this Ring
:rozica:Nora Roberts: Glory in Death, Rapture in Death, Vengeance in Death
:rozica:William Golding: Lord of the Flies
:rozica:Dan Brown: Da Vinci Code, Angels&Demons
:rozica:Ian McEwan: Atonement
:rozica:Ruth Rendell: Sight for Sore Eyes, Road Rage, Shake Hands Forever
:rozica:Patricia Cornwell: Hornet's Nest, Southern Cross, Cruel and Unusual, Post-Mortem
:rozica:Colin Dexter: The Wench is Dead
:rozica:Nick Hornby: How to be Good, 31 Songs
:rozica:Sophie Kinsella: Confessions of a Shopaholic, Shopaholic Abroad, Shopaholic ties the Knot
:rozica:Roald Dahl: Charlie and the big glass elevator

Metuljčica:metulj:

polona2 -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 22:50:50)

Ta, Confessions of a Shopaholic bi pa utegnila biti prava zame:)-:ups::((

metulj2 -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 22:58:07)

Bravo Polona:bravo::bravo::bravo:
Meni se tudi dobra zdi, čeprav je še nisem prebrala:bravo::bravo::bravo:

M.:metulj:

Anonimen -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 23:06:32)

No, metulj2, ko sem videla tvoj nick, sem se spomnila še na knjigo Metulj. Meni je bila super, prebrala sem jo 3x, gledala film,...

polona2 -> Malce branja ne škodi :) (12.7.2005 23:30:20)

Ni pa to ravno lahkotno poletno branje...

Anonimen -> Malce branja ne škodi :) (13.7.2005 7:22:50)

Splišni, otrok ima tudi fotra, a se mora ves dane glih mene držat za kiklo? Pri nas ne ;)

Anonimen -> Malce branja ne škodi :) (13.7.2005 8:55:12)

Uuuuuuu, ogromno priporočil. Sem vse zapisala- tiste seveda, katere še nism brala :)- Hvala :)-:)-:)-

Anonimen -> Malce branja ne škodi :) (13.7.2005 14:19:59)

Pri nas pa.:)

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]