bobek05
|
Ne vem, če ti bom lahko kak pomagala, saj sem tudi sama čisto sveža mamica, ampak lahko ti posredujem te bore malo izkušenj kar jih premorem.. 1. kolikor sem zasledila v literaturi, ki sem jo prebrala, naj bi bil refluks polivanje oz. bruhanje - imam prav? tako sem prebrala v eni izmed revij Mama 2. nam so v bolnici na pregledu rekli, da je normalno, da se otrok zredi do okrog 250 g na teden - vsaj na začetku, kako pa je kasneje pa ne vem (sem pa zasledila, da imajo nekateri otroci pri 3 mesecih tudi po 6 kg ipd., ampak ne se ustrašit, saj sta že pri porodu imeli manj in otroci so si strašno različni - po moje je najbolje, da se glede otrokove teže posvetuješ s pedaitrinjo) - kaj ti pri pediatru nič niso rekli glede njene teže? če ne, potem verjetno ni razloga za skrb 3. nisem razumela glede dodatka :zmeden: - napisala si, da si ob mleko.. se pravi, da ga več nimaš??? ali da ga imaš manj ali kako? daješ otroku dodatka 30 ml po obroku zraven mleka ali samo dodatek? verjetno ne samo dodatka, ker to je absolutno premalo - naš bo zdaj imel 1 mesec pa poje po obroku med 90-130 ml (ampak mi se žal ne dojimo več)- je pa res, da smo mi na Aptamilu 1 in je verjetno bolj "švoh" kot Aptamil AR.. - če otroku teža normalno raste in je tudi drugače zdrava, ji ponudi toliko hrane koliko pač želi - naprej na prsih, potem pa če bo še lačna, pa še dodatek.. če pa je mleka premalo oz. ga ni, potem pa absolutno več dodatka 4. glede dojenja - jaz je ne bi silila.. pri nas je bilo isto sranje.. teža mu ni naraščala dovolj hitro (zaradi zlatenice), potem smo MORALI (po nasvetu zdravnikov) preit na dodatek (Aptamil), potem pa moje bradavice sploh ni hotel več pogledat :( - pa sem probala na 101 način, ob različnih časih, v različnih pozicijah, pa ni nič pomagalo - posledica: zdaj si mleko izbrizgavam in ga je tudi vedno MANJ!!! Komaj ga naškrabam za kakšnih 40-50ml (2x na dan) - pa to mu dam potem na flaško.. Pa še nekaj - ugotovila sem, da pije Aptamil RAJE kot moje mleko :(( (pa ne morem nič naredit :(( ) 5. nam so v šoli za starše povedali, da pridejo vmes obdobja (mislim, da je eno takšno obdobje tam okrog 3. meseca, ko so potrebe otroka večje kot so zaloge mleka in da traja nekaj dni, da se to zopet uravnovesi) - probaj in vztrajaj nekaj dni, pa boš mogoče spet imela več mleka.. Žal ti nisem napisala nič spodbudnega.. Nekatere mamice so mene tolažile, da bo sčasoma bolje(ko se bo stanje normaliziralo in ko bo začel normalno pridobivat na teži) - ampak naš fantek si je opomogel in zdaj pridno je in še bolj pridno raste, dojiti pa se še vedno noče.. Nekateri baje začnejo komaj po 1 mesecu vlečt, ampak meni se čas izteka, mleka je vse manj in vse kar ti lahko rečemo je to, da bodi vesela vsaj za te 3. mesece dojenja, kajti jaz sem ga dojila le kakšen TEDEN!!! :((:((:(( Srčno upam, da bosta prebrodila krizo.. Bobek + Anej (26 dni)
|