ČOKOLADA IN NOSEČNOST (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

NINA74 -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 14:34:45)

Ali lahko v nosečnosti jem čokolado? Je kaj nevarno za plod?

NINA74:nosecka:

tinkamiška -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 14:35:41)

Ti le jej čokolado, če ti le paše. Meni odkar sem noseča sploh ni do nje;)

LP,
Tinka

lenika -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 14:40:35)

Življenja brez čokolade si sploh ne morem predstavljat, pa še sploh nisem noseča, kaj bo šele potem!?!:zmeden:

Talči -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 15:03:30)

Lahko, jaz jo tudi.
Samo ne pretiravaj - kile!!!!!
Edino kaj mi ni bilo fajn: temna čokolada z visoko vsebnostjo kakava - je malega po nekaj koščkih kar metalo po trebuhu. Milke in podobne mlečne pa so čisto o.k.
LP
Talči

eva1 -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 15:24:37)

Jaz sem jo v nosečnosti pojedla na tone-milko z celimi lešniki!

Nannn -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 15:40:39)

Jest jem cokolado ampak ne tok pogosto kot prej ko nisem bila :nosecka: sedaj pa mi tok ne pase niti je ne smem ker imam probleme z prebavo :zmeden:

LP Nannn :muca:

LONA13 -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 15:41:15)

vsak dan sem pojedla obvezno eno čokolado, sej zato se mi pa tud na kilah fajn pozna.
Bo vsaj otroček živahen!

Jessy -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 15:58:10)

Čokolado lahko ješ, kolikor ti paše (če te ne skrbijo kile). Sem brala en članek, da so strokovnjaki v tujini ugotovili, da čokolada v nosečnosti pozitivno vpliva na otrokova čustva.
SEVEDA!!! Saj na moja čustva tudi pozitivno vpliva!!! :bravo::bravo::bravo:

žužu -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (12.7.2005 16:05:39)

men največ dni ne paše, ko pa mi zadiši, tko enkrat na mesec, gre pa cela tavelka milka. pa kile gor al pa dol!

lelaval -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (13.7.2005 0:43:55)

Škodi lahko le tebi - naberejo se ti kilogrami. :)-
Jaz sem jo v nosečnosti dobesedno "žrla" (sploh vse, kar je vsebovalo sladkor). :)-
Pa še sedaj po porodu čokolado skrivam pred otroci (ko tega nikoli prej nisem počela), pa jo vso pojem, ko sem sama. :( (potem pa se bom sekirala zaradi kilogramov :(:zmeden2::()

Ti kar lepo uživaj v hranah, ki ti dišijo.

Magi* -> ČOKOLADA IN NOSEČNOST (13.7.2005 2:33:25)

čokolada baje zelo pozitivno vpliva na razvoj plodovih žoganov. sam Peter Russel (Knjiga o možganih) je baje velik ljubitelj čokolade, seveda ker tako dobrohotno vpliva na možgane;) ti kar napadi čokolado, seveda v mejah normale. vsaka še tako dobra stvar je v prevelikih količinah škodljiva.

Stran: [1]