hren (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


AnciM -> hren (12.4.2010 8:56:43)

Pozdravljene!

Po praznikih mi je v hladilniku ostala korenina hrena (ne naribana). Kaj lahko naredim iz nje? Do raznih namazov mi zdajle po veliki noči ravno ni. Kaj ve naredite z ostanki?




Hope2 -> RE: hren (12.4.2010 11:54:06)

Skuham govejo juho. Imamo juho, govedino in hren s smetano zraven.

Drugače pa se pri nas potem v hladilniku tolk časa valja, da rata mehek in ga vržem v koš




AnciM -> RE: hren (12.4.2010 12:12:56)

Drugače pa se pri nas potem v hladilniku tolk časa valja, da rata mehek in ga vržem v koš


No, to je tipično za nas. Zato pa vprašam za kako idejo.




Martinčka -> RE: hren (12.4.2010 13:09:21)

pri nas imamo tudi vsako nedeljo govejo juho, govedino, restan krompir in smetanov hren zraven... kaj drugega sloh ne vem da bi delala iz hrena (razen velikonočnih variant z jajci ipd)...




KT -> RE: hren (14.4.2010 9:05:14)

Nariban in primešan sladki stepeni smetani se odlično poda k dimljenemu lososu. Nariban in primešan kuhanemu rumenjaku in nato z zmesjo ponovno nadevamo polovičke kuhanih beljakov - odlično k raznim narezkom ali popolnoma samostojno kot predjed.

Ali pa svinjski zrezki v hrenovi omaki:
Zrezke na hitro popečeno z obeh strani.

Prestavimo jih na krožnik in na isti maščobi zarumenimo žličko moke, kateri smo dodali strt česen in zalijemo z vodo (lahko tudi juho). Zrezke postavimo v omako, posolimo in dušimo do mehkega. Tik pred koncem dodamo hren (iz kozarčka) in rahlo popopramo.

Zraven ponudimo pražen krompir ali pire, lahko tudi krokete in solato.




Stran: [1]