|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dohodnina 2009
12.4.2010 13:04:31   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: mačkicamala

JS JO DOBIM NAZAJ IN SICER 332E.user posted image

To pomeni, da si celo leto kreditirala državo - in to zastonjuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu mačkicamala)
Neposredna povezava do sporočila: 51
12.4.2010 13:10:25   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Mene je zanimalo samo za uradni del plače. user posted image

Ja - si pa navedla kot "uradni del plače" 1200 eur, ne minimalno plačo. user posted image

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 52
12.4.2010 13:13:05   
Kerensa*
Ja - me je zanimalo, če bi se splačalo, da ima nakazano celo plačo. user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 53
12.4.2010 13:36:04   
Korina1
Kerensa moj mož že leta ne doplača dohodnine niti je ne dobi vrnjeno ker prejema minimalno plačo. Ja, prav dobro bi bilo dobiti enkrat na leto kako vsotico denarja, pa čeprav bi bilo to le 50€

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 54
12.4.2010 13:40:27   
pikica*

Ja - me je zanimalo, če bi se splačalo, da ima nakazano celo plačo. user posted image

Brez konkretnih cifer je to zelo težko rečt (podatek 1200€ NI konkretna cifrauser posted image ).
Poleg tega pa so tukaj še druge zadeve - ena od bolj pomembnih so boleznine. Če bo ves čas zdrav in lepo pridno v službi, se sigurno bolj splača dobit razliko nad minimalcem na roke (seveda spet vse odvisno od tega na kak način sploh delodajalec to razliko definira).  Če pa slučajno zboli in ostane za dlje časa doma, se znajo stvari malce zakomplicirat. Bolniška bo v takem primeru bolj mizerna in hitro se ti zna začet kolcat po tistem denarju, ki je šel v preteklosti direkt na roko.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 55
12.4.2010 13:57:07   
zmajaz

Z vidika same obdavčitve zagotovo ne - ker, kot rečeno, ne moreš dobiti nazaj, več kot plačaš notri oz. kot ti najprej VZAMEJO - in če je denar na roko, ti itak že v prvi vrsti NE vzamejo, tako kar se same dohodnine tiče, si zagotovo na boljšem. Ker ob minimalni plači praktično ne plača NIČ dohodnine, ob 1200 prikazane neto plače, pa bi je po prejšnjih izračunih kljub olajšavam plačal skoraj 1800 eur letno.

Bolniške ipd, pa so druga zadeva.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.4.2010 13:58:40 >

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 56
12.4.2010 14:13:50   
mačkicamala
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

To pomeni, da si celo leto kreditirala državo - in to zastonjuser posted image user posted image user posted image .

Ja,to je res,da sem celo leto plačevala preveč,samo,če bi si pa hotela ta denar od nizke plače prihranit si ga pa nebi.Zato sem pa vesela,da dobim nekaj.

UŽIVAM.............

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 57
12.4.2010 14:20:04   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1
Kerensa moj mož že leta ne doplača dohodnine niti je ne dobi vrnjeno ker prejema minimalno plačo. Ja, prav dobro bi bilo dobiti enkrat na leto kako vsotico denarja, pa čeprav bi bilo to le 50€

Samo moraš vedeti, da bi to bila vsotica, ki bi ti jo med letom vzeli - bi vam pa takrat manjkala.

(odgovor članu Korina1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
12.4.2010 14:21:52   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Midva sva jo še bolj radodarno kreditirala - imava za dobiti nekaj čez 1400 eur. Samo jaz imam zelo spremenljiv dohodek in nočem uveljavljati olajšav med letom, ker potem na koncu preračunam, komu se bolj splača uveljavljati. Pri nama je letos za cca. 550 eur razlike, če uveljavlja mož, namesto jaz, lani je bilo pa obratno. To so pa že upoštevanja vredne cifre.

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 59
12.4.2010 14:24:18   
Kerensa*
Ampak če mi celo leto kreditiramo državo... zakaj nam oni potem tega ne vrnejo z obrestmi? Saj če mi samo za en dan zamudimo s plačilom, so pa takoj pribitki. user posted image

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 60
12.4.2010 14:32:18   
pikica*

Ampak če mi celo leto kreditiramo državo... zakaj nam oni potem tega ne vrnejo z obrestmi? 

user posted image user posted image user posted image Z državo je tako, da smo lahko samo veseli, če sploh da tisto osnovno, kar ti priprada. Obresti....pa ja.....

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 61
12.4.2010 14:36:31   
Kerensa*
Ustava RS zagotavlja, da smo pred zakonom vsi enaki! user posted image user posted image

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 62
12.4.2010 14:55:41   
zmajaz

Ampak če mi celo leto kreditiramo državo... zakaj nam oni potem tega ne vrnejo z obrestmi? Saj če mi samo za en dan zamudimo s plačilom, so pa takoj pribitki. user posted image

Ja - če ZAMUDIMO - to je drugo. Pri dohodnini je pa za vse enako - velja namreč tudi obratno: če dohodnine med letom plačaš premalo in jo moraš potem doplačati, oni tudi ne računajo obresti za to - v tem primeru pač oni tebe brezobrestno kreditirajo. user posted image

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 63
12.4.2010 15:56:07   
liliana

Saj tudi, če te pri dohodnini država kreditira ji ti ne vrneš z obrestmi......

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 64
12.4.2010 16:29:36   
sazi

, ker potem na koncu preračunam, komu se bolj splača uveljavljati. Pri nama je letos za cca. 550 eur razlike, če uveljavlja mož, namesto jaz, lani je bilo pa obratno. To so pa že upoštevanja vredne cifre.

no, še vedno lahko med letom uveljavljata olajšavo (pač eden od vaju) in nato preračunaš - če je tvoj izračun boljši, januarja pošlješ obrazec za spremembo in ti izračunajo po boljši varianti - izplen je zate enak, le da ne kreditiraš države

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 65
12.4.2010 16:41:40   
zmajaz
IZVIRNO SPOROČILO: sazi
no, še vedno lahko med letom uveljavljata olajšavo (pač eden od vaju) in nato preračunaš - če je tvoj izračun boljši, januarja pošlješ obrazec za spremembo in ti izračunajo po boljši varianti - izplen je zate enak, le da ne kreditiraš države

To drži, samo potem, če eden uveljavlja, na konce pa se zamenjava, mora potem tisti, ki je najprej uveljavljal, veliko doplačati, ker med letom plača precej premalo. Saj vem, da končni rezultat, ko se zadeva izravna, je v vsakem primeru isti, ampak jaz tistega denarja med letom itak ne rabim, pa gledam na to kot neko obliko varčevanja, čeprav brezobrestnega. Jaz moram že itak 260 evrov doplačati, ker sem letos dala olajšavo za oba otroka možu - če bi jo pa jaz še med letom uveljavljala, bi pa doplačala okoli 1000 eur, če ne še več. Meni pač boj odgovarja taka varianta z uveljavljanjem na koncu.

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 12.4.2010 16:44:11 >

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 66
12.4.2010 16:43:47   
sazi

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Meni pač boj odgovarja tako.

Seveda - vsak naredi tako, kot mu bolj pašeuser posted image . Sem napisala samo zato, ker si pisala o kreditiranju države.

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 67
12.4.2010 16:57:08   
zmajaz

IZVIRNO SPOROČILO: sazi
Seveda - vsak naredi tako, kot mu bolj pašeuser posted image . Sem napisala samo zato, ker si pisala o kreditiranju države.

Ja - saj vem, da si hotela samo pomagati. user posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 68
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?