Poka -> RE: Odpoved iz krivdnih razlogov v času nosečnosti (14.4.2010 15:27:03)
|
V bistvu ne morem verjet, kaj se vse danes gredo delodajalci... Če mene vprašaš, je sicer delavec, sploh če si noseča, dosti zaščiten, tako da druga kot mobinga, se nimaš po mojem za bat. Odvisno sicer, kaka je ta napaka, ampak tako sklepam, da nič takega, kar se nebi moglo komurkoli naredit. Vsak pač dela napake. Če je pa to kaka hujša napaka in da so te že prej opozarjali, potem te pa po mojem lahko odpustijo iz krivdnih razlogov (npr. če bi ukradla milijone [sm=smiley36.gif], sam to nisi, pol se nebi sekirala za službo, sploh pa pri nas ravno taki niso kaznovani). Pri nas zdaj hočejo izkoristit čisto vsako stvar, ker delodajalec kar tako ne more odpustit ljudi, so pa podjetja v krizi. Tako je vse ful umazano in grdo. Če mene vprašaš, bi bilo bolje, za samozavest in tudi še zaradi kakih drugih stvari (tako se pa šlepajo ravno najmanj sposobni), da bi lahko delavca odpustil, ko bi videl, da jih je res preveč in da jih ne moreš plačat, pošteno bi povedal, da so sicer dobro delali, da bi rad z njimi še sodeloval, ampak trenutno si pač tega ne moreš privoščit, ne pa da se gre neke umazane igre in polno je tudi nekih podtikanj.
|
|
|
|