Anonimen -> RE: Poljska tragedija (11.4.2010 20:36:57)
|
Veliko indicev kaže da je bil v kabini prisoten pritisk ''''ta glavnega'''' ki je uveljavljal svojo voljo v stilu ''''jaz sem predsednik poljske in pristali bomo kjer bom jaz hotel''''. Dvomi o pritiskih so sedaj že napol uradni (citiram Delo): "Nekdo je moral sprejemati odločitve na tistem letalu," je prepričan nobelovec Lech Walesa. "Ne verjamem, da je takšno nalogo nase prevzel sam pilot. To je nemogoče. Veliko sem prepotoval z letali, in kadar koli so se porodili dvomi, je osebje prišlo do voditeljev in vprašalo za nadaljnje poteze." Se je dogajalo že prej, z njim (predsednikom) na krovu in v podobnih pogojih. Ker noben pameten kapetan ne bo šel štirikrat probat pristat na letališče, kjer so vremenski pogoji (predvsem vidljivost) pod vsakimi varnostnimi zahtevami, plus tega je imel dva dodatna letališča na izbiro. Se strinjam, maximalno dvakrat poskušajo, enkrat iz standardne smeri in drugič iz alternative. Štirikrat-no way! Kdo bo grešni kozel? Predsednik gotovo ne more biti (ne objektivno, ampak v luči zgodovine), zato tudi (predvidevam), tako hitra ugibanja o pilotovi krivdi. Cel dogodek je tragičen v luči, v kateri se je dogodil - na zgodovinsko rano celega poljskega naroda, se zgodi še tako naključno nemogoč dogodek. Ob nekaj tisoč ali dest tisoč pobitih oficirjih in intelektualcih, tragično premine, čeprav čez 70 let, njihov državni vrh. Tudi če razumsko sprejmeš, da je kriv pritisk vodstva Poljske, v sebi tega v tem trenutku ne želijo sprejeti, niti ne želijo slišati. Mogoče s časovne distance ja, danes pa ne.
|
|
|
|