Gina -> RE: možna alergija? (10.4.2010 22:50:12)
|
Jaz že celo življenje veliko mleka popijem, pravzaprav ni hujšega zame, kot če doma mleka zmanjka. Pa sem sicer alergična na vse sorte reči, in tudi v družini imamo alergije (še celo moja babica jo je imela). Moja mama je imela alergijo tudi na mleko, jaz te alergije nimam, niti je nima noben od mojih otrok. Kljub velikim količinam popitega mleka med nosečnostmi in kljub temu, d a popijejo velike količine mleka in kljub dejstvu, da moja mama ni spila nič mleka, ko je bila z mano noseča. Po moje je res vse stvar genetike. Če podeduješ te vrste obrambni mehanizem telesa, da mleko prepozna kot ogrožujoč dejavnik do telesa, bo otrok imel alergijo in obratno. Ker pa je na svetu veliko ljudi, ki mleka ne prebavljajo, ker nimajo encima zanj, pa ker je veliko otrok, ki so alergični na KM, pa ker ima mleko včasih tudi določene negativne učinke, saj povzroča zasluzenost telesa, pa kisline v želodcu v bistvu povečuje, ker pri določenih tipih ljudi, ki imajo težave z žeklodcem ni ok, pa ker homogenizirano mleko povzroča težave z žilami.... zdravniki že preventivno svarijo pred njim.
|
|
|
|