pikice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

deily -> pikice (10.4.2010 10:36:29)

Pozdravljene

Doma imamo dojenčka starega 20 dni. Pred dvema dnevoma je dobila pikice po obrazu, kot kakšni majhni mozoljčki. Danes so se razširili že po lasišču in vratu. Ali je imela mogoče katera podobno izkučnjo in kako se je končalo.

Naj še dodam, da malo dojim, zvečer pa ji dajem dodatek, ker ne zadostuje mleka.

LP

AnciM -> RE: pikice (10.4.2010 12:37:36)

Verjetno se je še koža čisti. Vsem dojenčkom se in so v prvih mesecih nekateri kot pravi pobertetniki, čist mazolasti. Jaz mojega vsako jutru fino umijem s pleničko in navadno vodo. Prvemu je zelo pomagalo mandljevo olje, ta drugi je pa bolj na nivejine kremice. Vsak je drugače.

PC Baby -> RE: pikice (10.4.2010 20:59:59)

Verjetno se res koža čisti, ali je pa kaj takega kar si ti pojedla, če ga dojiš.

svš -> RE: pikice (10.4.2010 23:30:03)

Tudi pri nas se je začelo tako, pa smo po testiranjih ugotovili, da ima mali alergijo na kravje mleko.

Pediatrinja mi je rekla, da se alergija pri dojenčkih začne pojavljati v starosti treh tednov.

deily -> RE: pikice (11.4.2010 11:30:10)

Pri maši mali se je prva alergija pojavila četrti dan. Bila je alergična na mehčalec, pa smo vse preprali in je bilo takoj boljše.

Pri pikicah smo pa ugotovili, da ko gremo ven delno izginejo, notri pa se spet pojavijo, tako da mislim da ni alergija na mleko (upam).

Stran: [1]