ronja -> RE: Posvojene mame ;) (22.9.2011 14:00:05)
|
uf, sem mislila, da je problem zapletenost postopkov (papirologija) in čakanja v nedolged - nimam ravno izkušenj glede tega, čeprav bi kdaj kasneje z veseljem kakega posvojila, če bojo finance in če to ne bi pomenilo, da ga "ukradeva" komu drugemu, ki pa otrok nima. Ali kdo ve, kako je s posvojitvami, če že imaš svoje otroke - mislim, ali sploh lahko pomagaš kakemu otroku, ali jih je dejansko premalo in s tem samo odžiraš prostor nekomu, ki to bolj rabi? Vsa ta logika mi nikoli ni šla v račun - na eni strani ogromno otrok, ki stradajo ali živijo drugače v neprimernih razmerah, na drugi pa pari, ki bi z veseljem postali satrši, pa ne morejo prit do otroka... Je pa zadnjič bratova punca spraševala za svojo prijateljico, če kaj vem o posvojitvah -ta prijatelijca je že posvojila eno Makedončico, tako da zdaj ne more več posvojit iz Makedonije (če sem prav razumela) in išče druge poti, ker bi rada imela še enega otroka. Če te kaj potolaži: dobre in manj dobre ljudi srečaš tudi na poti do biološkega otroka (ok, pri samem začetku imaš res samo najboljšega zraven, ampak potem je še 9 mesecev časa, ko srečavaš raznorazne... tudi dobre;)... In tudi ni vedno fajn;). Ampak ko stisneš tisto svoje bitje k sebi, je pa vredno.
|
|
|
|