bomboncek1
|
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang Zaradi mene je lahko vaše tradicionalno družinsko ime iz stotega kolena pa ne izgleda nič bolje. In glede na to, kaj ljudje spravijo vse skupaj (manjka se samo še Žnj), me čisto nič ne čudi, da je kje na kakem seznamu napisano. Ker če ne bi bilo... kaj že? Staro slovansko? (Tudi Padej izhaja iz Pankracija, Madej pa je moška oblika imena Medeja, zakaj se potem zatikaš vame) bi bilo kako staro zulujevsko ime, ki bi pomenilo Zvezdni utrinek. Kaj češ. Sem pač nerazgledana, neinformirana in omejena. Vprašanje je bilo postavljeno "Kakšno se vam zdi to ime" in meni se zdi točno takšno kot tista, ki sem jih zapisala. Tisti, ki komentira določeno ime, je prav toliko butelj kot tisti, ki prosi za komentar! Če bi bil prepričan, da je neko ime človeka vredno, potem ne bi niti spraševal po mnenju. Ti si sicer lahko misliš kar ti paše o tistih, ki imajo svoje mnenje (vsi pač nismo bele ovce), jaz si pa o starših, ki dajejo taka imena, mislim, da morajo imeti strašen manjvrednosti kompleks, da svoje otroke na tak način mečejo ven. In niso otroci tisti, ki so bogi, ampak starši ubogi. Ker si sama tako razgledana, informirana in široka, so ti sociološke raziskave o izbiri imena zagotovo znane. Ker si huda intelektualka. In kakšno pravico imaš ti, bistra buča, da se vtikaš v moje predloge? ne vtikam se v tvoje predloge, med njimi je še posebej Dejdej zanimiv in dokaz, da je tvoj namen en in edini: prcanje v glavo. Ne to, da pokažeš in poveš, da ti ime ni všeč, ampak da se dobesedno delaš norca iz ljudi, da žališ na najbolj nizkem nivoju. In ne, ne grem študirat izvora vsakega imena, ne vtikam se v voljo in želje drugih, znam povedat svoje mnenje, vsekakor pa na veliko manj žaljiv način, kot ga uporabljaš ti. In fascinatno mi je, da se tako srdito oglašaš v vsaki temi z imeni, pljuvaš čez imena in venomer izpostavljaš, da so ti starši "ubogi". Skratka, vsiljuješ svoje mnenje. Zanimivo je tudi to, da se nimaš za belo ovco, da želiš izstopat (očitno se imaš za črno ovco), hkrati pa obsojaš druge ljudi in jih obsojaš, da želijo izstopat tudi sami. Isto, kar ti počneš. Ti imaš večvrednostni kompleks na forumu z imeni in niti se ne trudit dokazat obratno. Kjer lahko, tam pljuneš.
|