za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 11:37:52)

Sem pravkar klicala, takole je: če zadevo urediš na terminalu, je zastonj, vendar pa vklučuje le storitve javnih zdravstvenih zavodov, ki so vključeni v neki hrvašmko zdravstveno javno bla, bla, bla, ampak na Hrvaškem je več privatnih ordinacij kot javnih, zato ni ravno priporočljivo, ker moraš iskat kakšen javni zavod, to pa pri bolezni ni najbolj prijetno. Poleg tega to zavarovanje ne vključuje prevoza z rešilcem, če ga potrebuješ (prometna nesreča). Na otoku Krku npr. ni javnega zavoda in če imaš to zavarovanje, moraš na Reko :ups:

Dugo je pa doplačljivo zdravstveno zavarovanje, ki ga urediš v enem dnevu: za 14 dni za družino plačaš 5.300 sit in imaš vključeno storitve tudi v privatnih ordinacijah in rešilca. Začne pa veljati en dan po vplačilu.

tilka -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 12:04:10)

Hvala, točno to potrebujem. Pa si me ti spomnila na to. A ni fino, ta RR?

Anonimen -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 12:05:15)

Aja, s sabo pa rabiš imet osebne izkaznice oz. potne liste vseh članov družine.

emaa -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 12:33:53)

to je coris zavarovanje

soncece24 -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 12:36:15)

al pa elvia

Anonimen -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 12:37:12)

Ja, mi imamo Elvio.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.7.2005 12:45:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Baldi -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 12:45:28)

Ojla!

Že zadnjič je bila tema na to vižo, pa se jaz pristavljam nekaj v lonček:

http://www.mipor-institut.si/ZPSstrani/zpsV1.0.nsf/GlavniFrame?OpenFrameSet&DelSpleta=SVETOVANJEFrameset?OpenFrameset&Vsebina=0/7C1ED9A88B907CA4C1256DB80044EEA3?OpenDocument&

V članku je tudi tabela, v kateri je narejena primerjava cen premij pri različnih zavarovalnicah, za Zdravstveno zavarovanje z asistenco v tujini. Pozoren je potrebno biti tudi na zavarovalno vsoto.

LP :pujs:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.7.2005 12:51:58)

soncece24 -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 13:19:13)

Kaj pa na hvaru? Jelsa?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.7.2005 13:39:58)

buča -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 14:20:07)

Ja haloooo,kr neki...Mi gremo v Filip i Jakov,a tm je javna,al ni??'':zmeden:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.7.2005 14:21:44)

Pajaca -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 14:28:12)

Mi mamo od kar je tamala vedno coris zavarovanje, ker kaj pa veš.... lahko da je v Jelsi kakšna javna ustanova, ampak kaj pa če se ti po poti kaj zgodi, pa če rabiš prevoz za domov?????? Ma raj plačam tistih 5000 pa sem mal bol mirna kot pa da pol iščem okol po hrvaški kje je javna ustanova pa kje ni. Če je nujno greš v taprvo k pride pa raj plačaš k pa da se peleš še čez cel hvar al pa brač al pa pag da dobiš javno ustanovo.

janja -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 14:49:38)

Mi smo letos zrihtali kar evropsko kartico ZZ, ker smo vedeli, da je tam kamor gremo celo bolnica (5 min stran). No, pa smo jo rabili. Sva s malim dobila tako vnetje oči, da smo rabili antibiotik. Pregled v ambulanti je bil zastonj, v lekarni pa smo plačali. Zdaj moram pa letat na zdravstveno zavarovalnico, da dobim nazaj denar. Mislim, da bomo naslednjič vzeli kar Coris. Plačaš tistih 5.000 pa imaš mir.

Lumpi -> za vse, ki vas zanima dodatno zdravstve. zavarov. na Hrvaškem (12.7.2005 18:00:57)

No, da vam povem razliko med zavarovanji:
vsa zavarovanja so za nujno medicinsko pomoč. Pri nobenem zabarovanju ni 100%, da se ne bo plačalo. Nekje se plača t.i. partizipacija (upam, da sem prav zapisala), to je tako, kot dodatno zavarovanje pri nas.
Dodatno zavarovanje velja samo v sloveniji.

ELVIA: če vzamete zavarovanje 5000, imate krito zavarovanje za nujno medicinsko pomoč v vrednosti 5000 E. (vzajemna "nateguje" folk). Če se ti kaj zgodi, morate poklicati klicni center, šele nato, te oni na klicnem centru napotijo v ZD. Pri tem ti povejo: ali plačati storitev ali gre iz police:zmeden2:

CORIS: VEDNO se storitev plača, potem se znesek uveljavlja v povračilo:zmeden2::zmeden2:

Pri kzz, pa je tako, da se potem na zzzs uveljavlja denar nazaj. Če na hrvaškem ne upoštevajo karttico in se storitev plača, povrnejo 100%.

Upam, da sem bila razumljiva, predvsem pa je pomembno to, da nobeno zavarovanje ni 100%, da storitev nebi plačali.

Stran: [1]