Minki -> Preveč mleka (12.7.2005 12:06:02)
|
Živjo tinka74, najprej čestitke za malega Gašperja. Takole bi ti jaz svetovala: - ne menjaj strani dojenja, če to ne zahteva dojenček, saj on najbolje ve kdaj je dojka prazna oz. če se želi samo odžejati pa je v eni dojki premalo prednjega mleka in ti sam pokaže, da bi menjal (no, vsaj Nejc mi nakaže tako ko spusti bradavico in ko ga pristavim na drugo začne spet močno sesat dokler se ne odžeja) - če ta dojke tiščijo si jih masiraj s toplo ne vročo vodo pred podojem in po podoju nanje za kratek čas položi hladno pleničko, če te še vedno tiščijo. Izčrpaj si le toliko mleka, da popusti napetost in se malo zmehčajo bradavice to pa pred podojem. -res je, da če več dojiš ali črpaš se proizvaja več mleka. Vendar se ponudba kmalu prilagodi povpraševanju in je mleka ravno prav. Dojke se zmehčajo in so "prepolne" samo kadar dojenček prespi en obrok. -ranjene bradavičke maži z lanolinom (MultiMum blazinice in krema) ali pa s svojim mlekom in jih imej čimveč na zraku, to je brez modrca in brez majice. Pa poskušaj dojiti brez nastavka, seveda ko bo bolje. Saj so dojke brez nastavka bolj stimulirane za proizvodnjo mleka. - da bi se ti zaprle mlečne žleze zaradi nastavka mi ni znano - trde bule na dojki so alveole npolnjene z mlekom, nežno jih masiraj, da se pričnejo prazniti in da ne pride do zastoja - dojiš lahko tudi s povišano temperaturo. do 38 stopinj še ni nevarnosti, kar je pa več se je potrebno pokazat zdravniku, da ne gre za mastitis. Mastitis ne pomeni, da moraš prekiniti dojenje ampak rano nasprotno. Nejc kliče... lp
|
|
|
|