Luna* -> RE: UZ maternice - prosim za pojasnilo (10.4.2010 12:15:41)
|
T3JK4 najlepša hvala za odgovor. Vem, tuki so punce, ki so (na žalost) že v postopkih, pri meni je pa samo sum na to da ni ovulacij…torej sem šele na samem začetku in imam 99% možnosti, da bo še vse ok (probam biti optimist, dokler mi ne dokažejo nasprotnega). Novo temo sem odprla zato, ker ko sem brala ostale teme, se punce vse pogovarjajo v »šifrah« (strokovnih izrazih in še okrajšavah) in za začetnika, ki želi le obrazložite, kaj se s tem ultrazvokom vidi nisem našla informacij. Ti si napisala da se vidi če nastajajo folikli. Potem mi ni jasno, zakaj so potrebne invazivne preiskave maternice (HSG) če se vse z ultrazvokom vidi? Ali se z UZ vidi samo odebelitev maternične stene in nastajanje foliklov, če so pa jajcevodi prehodni se pa ne vidi?!? G. je postala pozorna ravno v tem, ko sem ji povedala, da med ciklom na telesu ni sprememb (nisem bolj cmerava, tečna, nimam več mozoljev, sluz je skozi enaka...) ampak sej pravim, po eni strani sem zelo vesela, da me je končno vzela resno, po drugi pa me je kr šokiralo, ko sva že o umetni oploditvi govorile, mi2 pa sploh še nisva začela delat na [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]. Hvala vsem in lep vikend.
|
|
|
|