nasvet (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

masinka -> nasvet (12.7.2005 11:11:54)

Potrebujem nasvet mamice z enoletnim otrokom. Podobnega primera verjetno ne bom našla. Po končani porodniški bi morala začeti z delom v drugi službi in vse bi bilo na začetku bolj novo. Ne vem kako bom lahko usklajevala delo v službi in skrb za dom ter gospodinjstvo ter vzgojo za 1 in 7 letnega otroka. Moj partner ima že zdaj zelo zahtevno službo. Starih staršev ni v bližini in se bomo morali znajti sami. Kako spočite hodite v službo oz. kako vam uspeva ?

india -> nasvet (12.7.2005 11:15:44)

He, treba se je zorganizirat...tisti, 7 letni je vejetno že malo samostojen, pa naj ima neka svoja opravila, za katera mora poskrbeti. To, da je mož zelo zaposlen še tudi ni izgovor, da ti ne bi mogel prav nič pomagat. Morali se boste znotraj vaše družine nekako dogovorit in vpeljat določen urnik. Sliši se morda malo smešno, a napišite na en velik list,kaj naj kdo počne in s tem boš tudi večjega otroka navadila nekega reda.
Saj bo šlo, verjemi, pa četudi ne boš imela vsak dan tip top pospravljenega stanovanja!

Pajaca -> nasvet (12.7.2005 11:23:14)

ma ni panike. Če je men ratal, pa je mel pajac 3m gips na nogi, da ni mogu tud prdnt sam, pa še noseča sem bla, pa sama za vse, bo pa ja teb ratal. Sam organizacija pa dobra vola, pa pomoč vseh družinskih članov. Vse se da... pa ja zgodi hodt spat, pa se ne sekirat če je kje kaj prahu, pa vsak dan en prostor pospraviš (kopalnica, kuhna, peglanje...). Aja a sem ti rekla da se v službo vozim 1 uro v eno smer????

Pa še vsako sredo sva šle s tamalo popoldan ven..... pa vsake tolk zvečer na pijačko s prjatlcam da se mal spočijem.

Anonimen -> nasvet (12.7.2005 11:38:15)

al pa mogoče kako sosedo prosit, da gre vsaj v vrtec po otročke in da jim skuha kako kosilo. Pa ji nekaj malega plačate na mesec? Meni in sestri je vedno soseda skuhala kosilo, ko sva prišli iz šole oz. iz vrtca, in med počitnicami naju je pazila, in sicer vse zastonj in nama je res postala kot 3. babica. Zdaj je pa ona že stara, ji pa midve s sestro pomagava. (Vse se vrača, vse se plača) :)-:)-

eva1 -> nasvet (12.7.2005 12:12:37)

Joj men to tut ni jasno kako bo-jaz delam v zdravstvu, 6dni v tednu je delavnih +nedelje 12ur+prazniki...moj dela na policiji in je isto sranje, moja mami isto dela v zdrvstvu, edino sestre, ki upam, da mi bojo pomagale kljub temu da že imajo svoje otroke!

Stran: [1]