Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

smrček -> Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (9.4.2010 9:41:17)

Obvestilo na strani MDDSZ citiram:

Novica
06.04.2010

Obvestilo glede obveščanja o izteku pravice do otroškega dodatka

Vse prejemnike otroških dodatkov obveščamo, da bomo z mesecem aprilom 2010 prenehali pošiljati obvestila o izteku pravice do otroškega dodatka. Prejemnike otroških dodatkov zato opozarjamo, naj preverijo, kdaj jim poteče pravica do otroškega dodatka, kar je navedeno v odločbi, ki so jo prejeli, da bodo pravočasno vložili novo vlogo. Ministrstvo se je za to določilo zaradi racionalizacije poslovanja, saj obveščanje o izteku pravice do otroškega dodatka letno znese okoli 76.500 evrov. Ministrstvo je doslej obveščalo le o izteku pravice do otroškega dodatka, ne pa tudi o izteku pravice do prejemanja drugih transferjev.

Služba za odnose z javnostmi

Pa še link:

http://www.mddsz.gov.si/si/splosno/cns/novica/article/1939/6352/06cd263379/

zmajaz -> RE: Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (9.4.2010 9:45:50)

Uf - dobro, da si opozorila - če ne bi se kar zanašali, da nas bodo že obvestili. In zdaj si me še spomnila, da se mi z drugim mesecem pravica izteče, torej moram TAKOJ dati vlogo, pa sem čisto pozabila. [sm=zmeden.gif] Hvala za opomin. [sm=smiley1.gif]

smrček -> RE: Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (9.4.2010 9:53:28)

Ja tile naši vrli politiki so si spet eno cvetko glede varčevanja omislili.

dolenjka -> RE: Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (9.4.2010 9:56:44)

Sicer je res, da bi država lahko še kje drugje šparala, ampak pustimo to...Kar pa se tega obveščanja tiče pa se strinjam, to je pač stvar, za katero moramo sami skrbeti, sej nas ne obvestijo da nam registracija na avtu poteče, pa ga v večini primerov pravočasno registriramo, pa osebno podaljšamo, pa..... [sm=smiley1.gif]

zmajaz -> RE: Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (9.4.2010 11:40:27)

IZVIRNO SPOROČILO: dolenjka
sej nas ne obvestijo da nam registracija na avtu poteče, [sm=smiley1.gif]

V bistvu nas. [sm=smiley1.gif]

zmajaz -> RE: Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (9.4.2010 11:45:01)

No sem šla oddat vlogo za OD prek e-uprave pa sem imela take kolobocije, da bi bila prej fertik, če bi nesla na csd. [sm=zmeden.gif] Najprej mi nikakor ni sprejelo certifikata, čeprav ne oddajam prvič prek njih n čeprav mi certifikat normalno dela v e-davkih in povsod drugje. Sem klicala tehnično podporo in smo nekako uredili. Potem mi je 1x vmes seja potekla, ker sem izpolnjevala priloge in sem morala znova vnašati podatke, ko sem spet vse uredila, mi ni hotelo podpisati vloge - sem morala spremeniti neke nastavitve v brskalniku (in to popraviti nazaj tiste, ki sem jih prej spremenila po navodilu tehnične podpore) - torej brskalnik znova zagnati in SPET vse znova izpolniti. [sm=smiley13.gif] No na koncu je le uspela oddaja vloge. [sm=bravo.gif]

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (9.4.2010 11:49:21)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

mini86 -> RE: Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (9.4.2010 13:17:31)

o hvala..
gdaj morm pol js oddat vlogo če sm rodila 25.6..a maja ane

zmajaz -> RE: Novo-glede obveščanja o otroškem dodatku (9.4.2010 22:50:44)

Poglej , kaj ti piše na odločbi - ampak če ti je OD odobren od junija dalje, moraš seveda oddati maja, če ne potem izgubiš 1 mesec vmes.

Stran: [1]