sanasan -> RE: Počasnost pri nalogah (7.4.2010 22:03:20)
|
morda ima slabšo koncentracijo...jaz sem pri starejšem skoraj doktorirala iz tega[sm=smiley13.gif] predno se spravi delat naj opravi vse: stranišče, pitje, hrana....nekje sem takrat prebrala, da pomagajo tudi manjši prigrizki - suho sadje, predvsem oreščki (poudarjali so mandeljne in orehe), čokolada...priporočali so tudi košček čokolade ali kakav pred odhodom v šolo delo ji razdeli na manjše enote cca.največ 10-15min naenkrat, pri nas je učinkovala tudi budilka....si je pri vsaki nalogi zapisal čas začetka, nato tudi konec...mislim, da mi je takrat razložila, da čas, ki ga jaz za potrebujem za nek prepis ali izračun, naj bi dala otroku 3x več...to je bolje, da še koga vprašaš...naš je bil takrat malo starejši med posameznimi nalogami naj ima kratek odmor (sprehod po hiši, odnese smeti ipd.) in žal pri nas brez nadzora skoraj ni šlo, vsaj nekaj časa če boš videla, da ima prevelike tažave se pa čimpreje obrni na šolsko pedagoginjo, defektologinjo...sama imam sicer pedagoško izobrazbo, ampak so mi bili njihovi nasveti kljub temu zlata vredni[sm=smiley1.gif] VELIKO POTRPLJENJA[sm=smiley1.gif]
|
|
|
|