Jutro avgust (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

Tiamo -> Jutro avgust (12.7.2005 7:42:29)

:zaspan::zaspan:

Danes sem zgodnja, ker šibam k G. Sem zdajle porabila pol ure za urejanje spodnje frizure (priporočam uporabo ogledalca), se stuširala...in sem pripravljena za odhod.

Nevem kaj mi bo danes delal? Bom poročala :sloncek::sloncek: Upam, samo da so kg ostale tam kjer so bile.

Včerajšni sprehod mi je pomagal umiriti živčke, sem pa namesto tega fasala cca 20 pikov komark in to so šle vse pod rit??? :grrr: Nevem, imajo drugačne prehranjevalne navade, s celulitom, sploh pa nevem, kako so me čez trenirko tok popikale, packe. Jao, sem se celo noč čohala...

se tipkamo..

:kuza::kuza::kuza::kuza:

violinski -> Jutro avgust (12.7.2005 8:20:14)

Oj, Tia, upam, da si zdej res pomirjena. Tako je to z zidarji, sej veš. Sploh če si ženska te itak noben ne posluša, pa če se še tako dereš. Asej si kar mislim, kako so sprejeli zidarji tvojo nervozo na drugem koncu žice: "Ah, spet se ena baba neki dere". Taka je vsaj običajna reakcija moških, ko se ena ženska poteguje, da doseže svoje oz. ko želi, da bi se vsi držali dogovorov.

Sem pa bila še jaz kar mao jezna nate, ko si napisala, da si posusila sama material prestavljat s hodnika. Menda ne, no. Ne poskušaj več česa takega. Da ne boš kje tam obsedela. Pa zihr si bla brez telefona (ne hodi nikamor brez telefona!!) ;)

Sploh, punce, da se ne bi kakšna lotila sama od sebe kakih del, kjer se mora stegovati ali kaj podobnega - meni so povedali dva dni po prvem porodu, da zadnji mesec naj ne bi niti perila več obešala na višje štrike (nič čiščenja oken, nič pleskanja, nič polaganja tapet....) : čimmanj se stegovat, da se popkovina ne ovije okrog otroka. In to niso vraže.

evo, zajtrk je za mano (a je še katera tako smotana, da zajtrkuje pred računalnikom?), ampak se moram pohvalit, kaj sem nama včeraj pripravila za večerjo:

Torej na dno sklede sem polila eno kapljico olivnega olja, gor na tanko na tanko narezala kose parmezana, na to pa položila rukolo. Rukolo sem spet nežno nakapala z oljem, čez vrgla nakosan paradižnik, posolila z grobo soljo - čisto malo, ker imam visok pritisk in ne smem preveč slanega jest - okisala in na vrh vrgla še pest narezanih mini mozzarel. Čisto na koncu pa začinila še z baziliko (žal nimam sveže, zato sem uporabila 'pesto'). Z :love: sva se oblizovala do neba, pol je pa še izjavil, da bi tako večerjo lahko velikokrat jedel :bravo: in to moj :love:, ki ni maral solate in sploh nobene zelenjave, ko sva se spoznala!

A se vam sline cedijo? Upam, da. Zdej pa noge v luft.
Se beremo!

Jessy -> Jutro avgust (12.7.2005 11:06:18)

:zaspan: Dobro jutro! :zaspan:

Danes sem še bolj pridna z vstajanjem, kot prejšnje dni. Danes je že 11 ura, jaz pa sem šele iz postelje. Sem pa zelo slabo spala. Najprej sem šla full pozno spat (ob 1h), pol pa zaspat nisem mogla. Nič mi ni pasalo, pa še ta naš otrok zgleda, da prav nič več ne spi. Kar naprej se je nekaj pretegoval, tako da sploh ni bilo miru. In tako sem životarila v postelji cca 3 ure. Vmes je prišel spat tudi :love:. Običajno niti vem ne, kdaj pride, danes sem se pa prihoda popolnoma zavedala. Noč se mi je zdela nenormalno dolga, vendar sem nekje proti jutru lepo zaspala in se zbudila malo prej. Zdaj me pa jezi, ker bom zvečer ob 1h spet gledala v zrak kot sova, ker sem predolgo spala!!!

Tudi jaz sem zadovoljna, da se je Tia pomirila, violinski ključ, ti nam pa nikar ne delaj skomin s kakšnimi dobrotami!!!

Drugače sem pa jaz tudi ena tistih smotkic, ki zajtrkujejo pred računalnikom. Sem že povedala, da sem odvisna od RR-ja!!!
Se grem umivat in slečt iz pižame!

Teya -> Jutro avgust (12.7.2005 11:23:18)

Dobro jutro tudi od mene :zaspan:
te noči niso vredne svojega imena :zmeden:...ne znam in ne znam se udobno namestit, ko mi ravno uspe zaspat, moram lulat in štorija se ponovi in ponavlja celo noč...zgleda pa, da sem proti jutru že tako izmozgana, da zaspim kot ubita, saj je bila ura 11h, ko sem uspela odpret očke...:)-

punce, a vas kaj bradavice srbijo?
mene FULL!!!! mama mi je že celo nosečnost prigovarjala, da naj si jih utrjujejem, pa mi nikoli ni "zneslo" (lenoba lena:ups: ), evo, zdaj so me same v to prepričale, saj jih kar naprej mancam po rokah (seveda za zaprtimi vrati :)-) nevem a je to normalno...blazno so občutljive :zmeden:

evo, nisem zajtrkovala ob računalniku, sem pa sedla pred njega, še preden sem si napolnila želodček :ups: tako, da....LAUFAM!!!! saj sva z :duda: že pošteno lačna!

violinski -> Jutro avgust (12.7.2005 11:33:17)

Jessy, ne se sekirat zaradi otroka - naj te malo 'potolažim': če je že sedaj buden ponoči, pomeni, da bo po rojstvu še slabše :)-

;)

Kety -> Jutro avgust (12.7.2005 11:36:30)

Dober dan!

Jaz pa spet v službi!:( Ne da se mi več....pa kar hodim sem, ker rabim denar!

Jaz tud ful slabo spim in ne vem kako bom nadoknadila. Nad kopalnico sem pa obupala, tako, da je do prihoda našega :duda: verjetno še ne bomo imeli.

Drugače je pa :duda: še vedno z ritko navzdol in se verjetno ne bo obrnil.

Jessy, a je pri tebi stanje kaj drugačno??

Teya, nam so v starševski šoli rekli, da se bradavic ne sme utrjevat. Da so to včasih govorili, zdej se pa tega NE SME, ker je potem slabše, ko se začne dojit! Pusti jih pri miru!!!!

LP Kety

Jessy -> Jutro avgust (12.7.2005 11:59:53)

Oh, violinski ključ, to je pa res dobra tolažba, ja!!! Sem tudi sama že brala, da otroci obdržijo nekako isti vzorec spanja, kot v naših trebuščkih. Glede na današnjo noč, mi ta vzorec niti malo ni všeč!!!

Kety, moje stanje je ostalo nespremnjeno. Mali je zasidran z ritko navzdol in se ne misli obrniti. Bomo pa zato imeli CR. Sicer se še dogovarjamo o podrobnostih, pa vendar mi je lažje, ker vem, da bo tako z :duda: vse ok. Upam, da se tebi še obrne, čeprav je iz dneva v dan manj možnosti!

Drugače sem pa tudi jaz slišala, da se bradavic NE SME utrjevat in da to utrjevanje lahko sproži tudi porod. Jaz si jih nisem nič utrjevala in če mi bo :duda: preveč žvečil bradavice, sem si pa tiste nastavke kupila, s katerim se ti uspejo bradavice nazaj zaceliti, pa še vedno se lahko doji. Upam, da jih ne bo treba uporabljat, če pa bo treba, pa pač bomo!

Teya -> Jutro avgust (12.7.2005 12:04:11)

:zmeden::zmeden::zmeden: jah, ok...hvala za info....samo mene full srbijo...ne morem jih ne tikat....se mi kr meša :zmeden::zmeden:
sprožijo prezgodnji porod???????????? uf....to bi blo treba pa julijkam povedat :)- brez zamere, malo sem se prav MOGLA pohecat, čeprav mogoče sploh ni smešno....

Jessy -> Jutro avgust (12.7.2005 12:14:18)

Ja, Teya, saj men je tudi hecno. Nikoli pa ne veš, kolk je resnice v takih "pripovedkah", kajne?!?!? :)-

Kaj pa, ko bi si jih prav narahlo s kakšno kremco namazala? Jaz si jih, ko me srbijo, namažem kar z Penaten oljem (baby olje), pa mi pomaga. Poskusi, morda pomaga tudi tebi!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (12.7.2005 12:14:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

miševi -> Jutro avgust (12.7.2005 12:14:51)

Pozdravljene!!

Tia, upam, da nam sporočiš dobre novice s pregleda:). Jaz ga imam drug torek, pa mam že zdaj travme, kaj bo in predvsem kdo bo delal:grrr:.
Glede na to, da je moj :duda: bolj miren, upam, da bo kar v redu spal. Tudi z Niko je bilo isto. Ko smo že pri spanju; jaz bi danes kar spala. Sva šla včeraj z mojim :love: prepozno spat, danes zjutraj je bila pa Nika že zgodnja. Popoldne bo sicer preživela pri mojih starših, a kaj, ko moram stročji fižol vložit. Me že 2 dni čaka:ups:.
Jaz sem pa prav žalostna, ker ne dobim bepantena, da bi si utrjevala bradavice. Prvič sem si jih, pa sem rodila 3 dni čez rok. Sedaj pa kar nekaj mečkam. Bi bila pa rada brez problemov in bolečin, tako kot prvič. Me niso bolele niti 1 dan. Pa še čaj iz malinovih listov bi rada začela pit, pa se ga pri nas na Jesenicah ne dobi. Moram še malo pogledat. Sicer imamo maline doma, sam preden bodo listi suhi, pa ne vem, če bodo prav pripravljeni:(.

Drugače pa močno upam, da se jutri začne sonce. Moram še posteljico preprat, pa cel kup oblačil se je nabralo, pa cunj od pucanja. Pa še pila bom lahko več. Ko je tako vreme, moja žeja dobesedno zataji:ups:.

LP. Se še kaj tipkamo.:rozica:

Tiamo -> Jutro avgust (12.7.2005 12:21:33)

Holja,

sem že nazaj... vse je OK. Popadkov ni, urin, pritisk, železo vse v mejah normale. KG SO OSTALE NESPREMENJENE :sloncek::sloncek::sloncek:

Jessy tudi moj G gre na dopust, tako, da imam naslednji pregled šele 2.8. :zmeden: Mi je pa napisal napotnico za porodnišnico in rešilca, tako da sem pripravljena..

Jaz se moram pa pohvalit, da dobro spim zadnje čase. Grem spat okoli 12:00 in potem do 9 ali 10 ure spim kot top, no vmes mogoče 1 do 2 obiščem WC.

Zdajle grem napast rižoto in rdečo peso.

A mislite, da bom imela danes srečo z zidarji?

LP tia74

Jessy -> Jutro avgust (12.7.2005 12:33:29)

:bravo: Tia, take novičke rabimo, ja! :bravo:

Me veseli, da so izvidi dobri! Zdaj boš bolj mirno pričakovala! Vidim, da ni le pri nas tkao, da smo prepuščene na milost in nemilost zadnje tedne! Ampak, bomo že preživele. Včasih so tudi, kajne??!!!

Za zidarje pa držimo pesti, da se najavijo in vse naredijo. Dokler ne bo 100% narejeno, jih ne izpusti domov!!!

tea01 -> Jutro avgust (12.7.2005 13:40:29)

Jessy, samo, da te spomnim, da imaš lahko CR tudi ob EA, kar pomeni, da si budna cel potek in da takoj vidiš otročka. Moja prijateljica je tako rodila aprila v Mariborski porodnišnici. Prvič je imela samo CR, drugič pa oboje, ji je pa žal, da za prvič ni vedela za to možnost. Pozanimaj se.

Tia držim pesti, da bodo danes prišli zidarji.

Midva sva danes tudi slabo spala, sva šla spat ob 23. ker se nama je v dnevni sobi zehalo in sva se prestavila v spalnico potem pa hudiča nisva mogla zaspat. Zjutraj sva se pa zbudila že ob 6.30, sem zaspala do 7.00 potem pa kriza vstat za v službo. Sem prišla v službo kot da bi me vlak povozil. Še sreča da so nekateri na dopustu, vsaj dve sodelavki sta bili razumevajoči, ko sem jima rekla, da sem sitna.

Upam, da bo jutri bolje.

TEa01

Jessy -> Jutro avgust (12.7.2005 14:24:03)

Tea, tako tudi nameravam na CR. Na splošno anestezijo še pomislila nisem.
Hvala vseeno!!!

tina104 -> Jutro avgust (12.7.2005 16:20:44)

No, pa še jaz. Ste se kar razpisale danes.
Najprej moj recept za dobro spanje - spim res fajn nekje od desetih zvečer pa do sedmih zjutraj, pa še podnevi ponavadi kako urco. Ležim na boku s podloženim trebuhom in odejo med nogami. Če slučajno ne morem spat (ponavadi se to zgodi nekje enkrat na teden od treh zjutraj naprej), vstanem, grem na računalnik ali berem ali kaj takega, potem pa grem čez kaki dve uri nazaj spat. Skoraj takoj zaspim.

Glede bradavic so tudi nam v šoli za starše rekli, da si jih ni potrebno utrjevat. V eni knjigi sem sicer prebrala tudi to o sproženju poroda, če jih masiraš. Ne vem, no. Proti srbenju meni pomaga, da si jih namažem z oljem - imam od DM olje za telo (čisto neko navadno in poceni).

Glede čaja iz malinovih listov, pa baje lahko piješ tudi iz svežih listov čaj. Jaz sem ga sicer kupila v MB v eni trgovini z zeliščnimi in bio stvarmi (na Vetrinjski, če slučajno katero zanima).

Kety -> Jutro avgust (12.7.2005 21:34:28)

Za kaj se pije caj iz malinovih listo?!?!:zmeden:

Mene pa zdele tooooolk kriz boli, da grem :love: zamorit, da me zmasira, pol grem pa kr spat. Sem bala dons do 16:30 v sluzbi, direktor je bil tecen kot driska,...pol sem pa se eno stranko dobila, za racunovodstvo delat in mi je se to eno uro vzel doma, pol sva sla pa se z :love: v baby center pa v spar. Zdej sem pa cist konc in grem v horizontalo! Spala pa verjetno itak ne bom!:(

Se tipkamo jutri!

Lahko nocko Avgustovke!

LP Kety

Stran: [1]