Kdaj gres (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

janja.k -> Kdaj gres (7.4.2010 17:34:04)

Zanima me kdaj je priporočljivo zače otroku dajate gres - pšenični zdrob (npr. Lumpi).
Hvala in Lep dan

kaya2007 -> RE: Kdaj gres (7.4.2010 18:48:57)

rižev zdrob lahko daš že takoj pri začetku uvajanja (oz še prej, da malo zgostiš mleko), pšenični pa odvisno od tega, kdaj boste uvajali gluten. če pri tem nimaš zadržkov, potem daš lahko tudi ta zdrob že takoj pri uvajanju. pa mogoče kupi raje kakšnega od hippa ali milupe, takega kamor dodaš samo vodo, ker že vsebuje adaptirano mleko. s kravjim mlekom se ponavadi namreč še malo počaka.

PC Baby -> RE: Kdaj gres (7.4.2010 20:23:38)

Jaz sem dala Lumpijev grez (pšenični) prvič zdaj, pri 11,5 mesecih. Sej je že prej dobil kakšno malemkost, npr. grezov cmok v juhi itd, ampak prav tako - porcijo na mleku, sem mu pa dala pozno.

rija -> RE: Kdaj gres (7.4.2010 20:32:36)

pri 6 mesecih

SaaS -> RE: Kdaj gres (8.4.2010 10:41:18)

Jaz mislim, da se lahko kar držiš tisith mesecev, ki pišejo na škatlah. Ne vem koliko piše na Lumpi gresu, ampak če piše 6 mesecev, po mojem ni treba čakat do 1 leta. Če piše 8, počakaš do tam nekje...
Edino če je star 6 mesecev in sploh še nista začela z ničemer, bi jaz pred pšeničnimi kašicami, najprej probala z riževimi čez kakšen mesec pa lahko verjetno gres itd.

Stran: [1]