Papirologija pred PDP (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Inessa -> Papirologija pred PDP (7.4.2010 10:24:42)

Zdravo,

zanima me celotna papirologija pred rojstvom in po rojstvu. Preveč je vsega tega in se mi zdi da se več ne znajdem.

1. Pred nastopom porodniške oddam na CSD vlogo za porodniško. Takrat še lahko oddam tudi vlogo za očetovski dopust, kajne?
2. KDAJ in KJE se podpiše očetovstvo?
3. KDAJ in KJE in KAKO  se ureja preživnina?
4. KDAJ dobi otrok davčno številko? Dobi po pošti ali grem jaz na davčno?
5. KDAJ dobi otrok osebno izkaznico?
6. KDAJ in KAJ potrebujem za otroški dodatek?

Vem, da vas je že veliko dalo to skozi, zato lepo prosim, če mi pomagate z odgovori na moja vprašanja. Najlepša hvala v naprej!!!!

ursi -> RE: Papirologija pred PDP (7.4.2010 11:56:22)

1. Oddaš prej, ampak če ne veš točno, kdaj bo oče dejansko koristil očetovski dopust, se ta podatek sporoči kasneje.
2. Očetovstvo lahko narediš na CSD ali upravni enoti.
4. Davčno številko dobi otrok po pošti. Pri nas je pomoje prišla celo prej kot rojstni list.
5. Ko vložiš vlogo na upravno enoto.
6. Po rojstvu otroka mislim da vložiš obrazec na CSD.

_sanja_* -> RE: Papirologija pred PDP (7.4.2010 12:59:36)

1. Meni je smiselno, da oddaš potem, saj ne veš že vnaprej, kdaj točno boš rodila!? Mi2 sva nesla vlogo, ko smo šli iz P in od takrat naprej je koristil očet. dopust.
2. Na CSD ali UE, ponavadi pred porodom, lahko pa tudi po, če želita, ampak so dodatne komplikacije z rojstnim listom (oče neznan).
3. Na sodišču. Po rojstvu oddaš prošnjo na sodišče, potem pa ti oni določijo datum zaslišanja.
4. Jaz sem jo šla iskat na urad. Izpolnila obrazec in jo takoj dobila.
5. Ko oddaš vlogo na UE.
6. Ne vem več točno kaj vse potrebuješ, je pa veliko papirjev. Najbolje, da pokličeš na CSD, ti bojo točno povedali. Vsekakor potrdilo iz gospodinjske evidence, izpisek iz davčne o tvojih/očetovih dohodkih, razen če si sama z otrokom, v tem primeru rabiš sodno urejeno preževnino, preden sploh lahko oddaš vlogo za OD.
Aja, pa otrokov rojstni list, mislim, da davčno št. ... Več se pa ne spomnem. Se pa seveda to vlaga po porodu. Tri mesece od rojstva imaš čas, da vložiš, če želiš imeti povrnjeno za nazaj.

Srečno!
Ni tako komplicirano, kot zgleda[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Na forumu je o tem ogromno napisano, sem prepričana, da boš našla vse info[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]