Brbs
|
Jaz sem prvič rodila v FB, drugič pa v slovenski porodnišnici. Čeprav je bilo v SLO vse OK (rodila hvala bogu v 15 min ), so razlike vseeno očitne: - v FB ne moreš naleteti na neprijaznost in neustrežljivost, iste zadeve ti razložijo z nasmehom na obrazu 10krat, če jih vprašaš - rodila sem v samostojni sobi (edina opcija), bil je ravno prekrasen sončni zahod, sestre so potrpežljivo čakale z nama in se pogovarjale, porod se mi zdi zasebna stvar - v slo sem rodila v sobi s tremi posteljami in če ne bi bilo tako hitro kot je bilo, bi me zagotovo zelo motilo; - tudi strokovnosti slovenskih porodničarjev ne zaupam - pa ne zaradi znanja ali izkušenj, ampak zaradi odnosa; iz prve roke sem namreč izvedela preveč primerov, ko so v SLO zanemarjali znake in občutke porodnice, reagirali prepozno, za nazaj niso priznali napak, odgovarjali porodnicam, da pretiravajo in da so preobčutljive, itd. Vglavnem, razlike so mnoge, predvsem v odnosu osebja do porodnic. Hrana in stavba - to mi ni pomembno pri samem porodu, odnos in občutek varnosti pa. Zdaj sem tretjič noseča in si zelo želim it rodit v FB. Ko sem se drugič odločila, da bom rodila v SLO, sem bila veliko bolj nervozna, malo sem se celo bala poroda, ki se ga prvič nisem. Isto je sedaj - prepričana sem, da bo rojevanje v FB lepa in varna izkušnja - kar pa za rojevanje v SLO ne morem 100% rečt. Me pa zanima, če je slučajno katera uspela dobiti povračilo stroškov poroda v tujini, čeprav v to zelo dvomim.
|