Avgusta -> RE: porod v Felbachu (31.12.2010 14:23:31)
|
nusi, sem ti že pred dnevi napisala dolg odgovor, pa je izginil med pošiljanjem in me je vsa volja minila, da bi pisala še enkrat :-( Skratka, jaz nimam problemov s protibolečinskimi sredstvi, ki jih lahko zavrneš ali sprejmeš (bi si pa želela homeopatijo ali akupunkturo, česar pa si pri nas ne morem izbrati), motijo me vsiljeni in nepotrebni postopki, za katere te nihče ne vpraša, če jih želiš ali ne in le nekatere lahko zavrneš - med njimi je klistiranje (ki si ga bom raje opravila sama doma), britje, kanilo v žilo, ves čas priklopljen CTG, kar oboje ovira gibanje, ko ti že dovolijo vstati; predrtje mehurja, prepoved pitja in hranjenja, uriniranje na kahlo (zakaj, za božjo voljo???), omejevanje gibanja, vsiljen položaj rojevanja na hrbtu z dvignjenimi nogami (in če imaš srečo z novejšo posteljo, še vzglavjem), pospeševanje poroda na različne načine (tudi s širjenjem materničnega vratu z roko), da se bi le prej končal, hitre odločitve za rezanje presredka, pritiskanje na fundus, prehitro sprožanje tretje porodne dobe (zaradi česar so me recimo pri prejšnjem porodu komaj komaj rešili) itd.itd. - večina navedenega je v nasprotju s sodobno znanstveno doktrino, pa se pri nas še vedno uporablja kot "najbolje za porodnico", "strokovno" vodenje poroda in podobno... Večina teh postopkov sodi v vseh slovenskih porodnišnicah med rutinske postopke pri popolnoma normalni noečnosti in zdravi porodnici brez problemov, pretežen del jih NE MOREŠ ZAVRNITI. Zato pravim, da pri nas ni prave alternative medikaliziranemu porodu, in zato bom verjetno primorana oditi v tujino, žal.
|
|
|
|