katja pv -> RE: Aprilski lumpi 2007-2. del (13.9.2010 9:37:00)
|
Pozdravljene! Počitnice in dopusti so za nami. Bilo je dokaj pestro in nenehno smo bili v gibanju, tako da še v službi nisem imela mira, da bi vas pogledala, prebrala in kaj napisala. No prav pretirano tudi niste pisateljevale, tako da sem uspela vse prebrat. Nam so pa v septembru združili vse otroke v večje skupine, ker telovadnice in ureditev novih učilnic še niso uspeli dokončati do konca avgusta. Sedaj jih je, če bi bili vsi prisotni pri Ani 26, pri Matiji pa 35. Na srečo so nekateri otroke še peljali na dopuste, ali pa jih pustili kakšni babici. Matija mi je na morju splaval in je bilo prav veselo, Ana se tudi spusti ampak pozabi migat z nogami in potone kot kamen, tako da raje plava z rokavčki. Pri Ani o vožnji s kolesom ni ne duha ne sluha, gre raje peš ali pa se joče "nosi me, me noge bolijo,..." Sta pa bila ta vikend moja starša na Ptuju in je bilo zelo pestro. Moja tašča je pretiravala v prehranjevalni postrežbi in ji je ostala tona mesa. Smo ji šli malo v nedeljo še pomagat pojest, drugače mi je pa čisto ravno. Sem ji predlagala boljšo rešitev pa se ji ni zdela dobra in jo je zavrnila, sedaj pa naj se sama znajde. Mojim je v četrtek skuhala polnjene paprike, kjer da obilne količine mesa, v petek pa velikega piščanca kot kuro za kosilo. Predlagala sem ji naj raje naredi piščanca v četrtek, da bomo meso pojedli v dveh dneh (četrtek in petek), ker ne moji starši ne jaz nismo taki mesojedci, da bi si na krožnik dali več kot en zrezek mesa. Ampak ne. V četrtek polnjene paprike, kjer je bilo v eni papriki vsaj 10 dag mesa (kar je za en obrok dovolj) in je mojim naložila po dve na krožnik poleg gore krompirja. V petek pa je imela tako pametno idejo, da je mojim pred kosilom ponudila še narezek (ob 12h narezek, ob 14h pa kosilo!??). Seveda smo kosilo jedli le moja starša in jaz, tast in tašča sta bila še sita od narezka. Da ne govorim o 1kg mesa, ki ga je skuhala v juhi, ker juha iz kosti pride motna in take pa ja ne more ponuditi gostom (ki sploh na to ne dajo nič!!!). Ampak kaj, bolj ko sem ji govorila, bolj je tupila svoj scenarij in se ga držala kot pijanec plota. V soboto smo pa za taščin rojstni dan bili dogovorjeni, da gremo ven jest in vse rezervirali. V soboto dopoldan je seveda prijavila, da pa bi njej mogoče bolj ustrezalo, če bi prišli k njej jest, ker ima toliko mesa (bog ve zakaj?!) in še ogromno stročjega fižola, ki ji ga je soseda prinesla v petek in ga ona v petek ni mogla očistiti in dati v zmrzovalnik ampak ga je morala vsega narediti v omaki. Sem bila tako jezna, da sem jo kar prekinila in povedala, da imamo restavracijo rezervirano in da topogledno ne bomo spreminjali načrtov, lahko pa se zmeni s sinom in sem kar predala slušalko možu, ker če bi še naprej govorila z njo bi ji še kaj drugega zabrusila nazaj. Seveda, ko so ju moji starši prišli iskat, da ju peljejo v restavracijo ju je ponovno posiljevala z narezkom. V glavnem moji starši so šli za 2 kg težji domov in so sedaj na dieti (kruh in voda)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Tako malo sem napisala naše telenovele, da se skašljam in se še kdo nasmeji na naš račun. Juniorka: mislim nate in upam, da čim prej najdeš tebi ustrezno službo. Ne vem ali sem spregledala: kaj tvoj ne dela več na Pošti? uvajanje v vrtec: na začetku je vsem kriza. Še mojima dvema je bilo po dopustu krizno iti v vrtec, sedaj pa ko so stari sošolci vsi v vrtcu pa mi ne delata nobenih težav več. Glede na nihajoče vreme imata sedaj že oba dva dolga šmrklja, ki se nenehno brišeta, ampak bo tudi to kmalu mimo. Lepo se imejte. Uapm, da bom uspela spet kmalu pokukat gor in kaj napisat.
|
|
|
|