vprašanje!! (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

power girl -> vprašanje!! (5.4.2010 23:33:16)

Pozdravljeni!
Mene pa nekaj zanima:
Babica od moža ima veliko hišo in ker je že v letih bi na moža rada prepisala pol hiše.
Zdaj pa me zanima sledeče:
ko je pol hiše enkrat že prepisane na moža in je to potrjeno pri notari,ali nas lahko babica samo tako vrže na cesto,če si slučajno kasneje premisli?
Prosim za odgovore!

zmajaz -> RE: vprašanje!! (6.4.2010 8:43:54)

Če je mož lastnik pol hiše, ga ne more vreči ven.

Kerensa* -> RE: vprašanje!! (6.4.2010 10:14:33)

Hišo bi prepisala na sorodnika, torej je v igri darilna pogodba, le to pa se sme preklicati (ne vem točno, pod kakšnimi pogoji) in če s preklicem uspe, ga potem lahko vrže ven.

baguSka -> RE: vprašanje!! (6.4.2010 10:29:44)

Ce imate ze vse overjeno pri notraju itd., potem pejte CIMPREJ naredit vpisa v zemljisko knjigo!!! Ko je enkrat to vpisano, potem ni vec sans, da vas vrze na cesto, saj postanete solastnik!

Kerensa* -> RE: vprašanje!! (6.4.2010 10:30:56)

A se ne tudi vpis v zemljiški knjigi izbriše, če se darilna pogodba zakonito prekliče?

baguSka -> RE: vprašanje!! (6.4.2010 10:32:39)

No tok pa nisem pametna.... pomoje v tem primeru se najboljs na kaksnega pravnika obrnit, v kaksnih situacijah se to lahko nardi [sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Kerensa* -> RE: vprašanje!! (6.4.2010 10:33:45)

Saj 100%-no tudi jaz ne vem, ampak se mi zdi pa logično, da če zakonito dosežeš zakonit preklic darilne pogodbe, potem s tem preklicem postanejo nična tudi vsa ostala dejanja, vezana na darilno pogodbo.

Nika v službi -> RE: vprašanje!! (6.4.2010 15:06:23)

Jap, darilna se lahko prekliče ali izpodbija. Torej, če ima mož še kakšna brata, sestro, potem je bolje narediti izročilno pogodbo, kjer je brat/sestra sopodpisnik. Pa tudi sicer lahko darovalec v določenih primerih darilno pogodbo prekliče...

Najbolj zihr je kupoprodajna pogodba.

power girl -> RE: vprašanje!! (6.4.2010 22:16:09)

HVALA ZA ODGOVORE

Stran: [1]