Lajči -> RE: NO, pa bi tudi jaz rada vaša mnenja... (3.4.2010 18:22:43)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka Jaz pa ne razumem, v čem bi bil problem. Mlajša se dobro razume s tvojim, starejša je očitno toliko starejša, da se mogoče s 'tamalimi' ne ukvarja. Pri otrocih včasih eno leto razlike pomeni več, kot nam, starcem, deset let razlike. Ali pa so razlike v karakterju. Take vrste uravnilovka ni nujno vedno dobra. Češ, oba ali pa nič. Pač nimaš nobenega starejšega otroka, ki bi se ujemal s starejšo. Mogoče ona sploh ne bi hotela iti, ker ne bo imela družbe, morda bi bila pa prav vesela, če bo za nekaj časa 'edinčica' doma. Čisto odvisno od karakterjev. Kajti če jo 'reda radi' vlečeš s seboj, jo lahko morebitno prvotno navdušenje hitro mine, ne bo imela družbe, ne bo se mogla kar umakniti, kot doma ... Precej odvisno od ljudi in karakterjev. Ali so starši taki, da terajo striktno uravnilavko, pa če je smiselna ali ne? Ali je starejša tak karakter, da bi zamerila, če je ne bi vzeli s sabo? Namreč, beseda 'morje' bi lahko v mali glavi preglasila vse ostalo (kar naprej s tamalima dvema, brez mamice, sam kreg) ali pa je mogoče že na splošno malo ljubosumna na sestrico. Meni se ne zdi, da nje ne maraš, če je ne povabiš. Pač nimaš še enega starejšega otroka, ki bi bil pa njej za družbo. Kaj zdaj? Naj se ustreliš? Naj zaradi principa trpite vsi, z njo vred? Kaj pa vem. Če so ljudje zamerljive sorte in bi jih to prizadelo, bi sama odstopila od načrta in ne bi povabila nikogar. Samo se mi ne zdi fer, da bosta tamaledva ostala brez lepega doživetja, da ne bo starejša, ki njune družbe itak ne mara, užaljena. Če tavelika ne želi iti in loputa z vrati, ko vidi mlajše, ji verjetno nekaj ni prav. Da se umakne. Sama bi razumela, če bi povedala, da ne želi iti, ker bi šla rada s svojo družbo na morje, zapiranje v sobo je pa za moje pojme slab znak ob teh stvareh. Pač, s tem sporoča, da nekaj ne odobrava. Uporabila sem loputanje, ki ni mišljen kot ropotanje, temveč samo, da ni dober znak, da se pač zapre v sobo, ko gleda dva objemajoča. Menim še vedno, da se morda počuti zapostavljeno in da je malim dano več pozornosti kot pa je bilo dano njej. In se pač upira. Saj to ni nič novega, če bi bilo drugače.
|
|
|
|