Testiranje na sladkorno (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

urbancek -> Testiranje na sladkorno (11.7.2005 20:27:48)

Punce živijo
Jutri imam testiranje za sladkorno. Prosim tiste, ki so to že imele, če mi lahko poveste ali je res treba biti na tešče, kot mi je dejala ena kolegica. Uro imam namreč ob 12.00. Ne vem kako bom zdržala, ker sem ves čas groooooozno lačna. Že tako je nagravžna tisti sladkor, ki ga moraš popiti, na koncu pa bi te še stradali.
Hvala vam za odgovore in lep pozdrav

jazz -> Testiranje na sladkorno (11.7.2005 20:32:32)

Res. Jaz sem stradala trikrat. Pa še vleklo se je. Ne vem kateri test imaš. Eden je ko enkrat spiješ vodo s sladkorjem in ti po eni uri vzamejo kri (tega sem enkrat) in drugi je isti s to razliko, da ti potem trikrat vsako uro vzamejo kri (dvakrat)sestradana sem bila kot ne vem kaj. Srečno!

Pikabu -> Testiranje na sladkorno (11.7.2005 20:35:56)

Za enourni test meni ni bilo potrebno biti.

ZARA -> Testiranje na sladkorno (11.7.2005 20:42:36)

Jst sem mogla bit obakrat tešča...urbancek,ko sem popila tisto glukozo mi je blo tako slabo,da na hrano tud pomislila nisem,bljak in še enkrat bljak!!
Zakaj pa šele ob 12ih ??
A ti niso nič povedali,kako in kaj??

Mirna* -> Testiranje na sladkorno (11.7.2005 20:46:36)

Tudi jaz sem dala skozi oba testa, oba sem delala zjutraj in sem bila tesca. Niti pila nisem. Gineko.mi je rekla, naj bom tesca, da tudi piti ne vode, ker potem razredci in ne pokaze realnega rezultata.

Ker imas uro sele ob 12, bo kar tezka. Mislim pa, da skoraj ne smes jesti, meni so rekli, da niti piti ne: vsaj na drugem testu, ki je ubitacen, saj ti najprej vzamejo kri, nato spijes glukozo, cez eno uro spet kri in tako se ponovi se 2 - krat. Jaz sem bila cisto fuc in ko sem zadnjic dala kri, sem mislila, da bom padla skup.

Pozanimaj se prej, saj lahko zjutraj poklices v laboratorij.

Drugace pa sem imela 1.test pozitiven, 2. pa cisto normalne vrednosti sladkorja. Pa se nasvet: Ugotovila sem, da je tisti dan, preden gres dat vodo v laboratorij, treba veliko piti, pa je rezultat povsem ok. Dovolj je, da tik preden das vodo, spijes pol litra vode. Jaz zaradi strahu, da bom ponovno imela prevec glukoze, spijem tisti dan prej res precej vode, pa se malo pazim, kaj pojem. Prej pa nisem nikoli gledala, kaj sem prej jedla, pila, nic. Pusenjak pravi, da lahko pri nosecnici ze en sam zvecilni gumi povzroci prevec glukoze v urinu, si mores misliti?
Veliko srece jutri, lp, A

Anonimen -> Testiranje na sladkorno (11.7.2005 22:02:38)

A to vas je ginekologinja sama poslala na testiranje za sladkorno?
Ker men niso nikoli dal glukoze za pit, potem sem pa rodila otročka in ker je imel kardiomiopatijo srčka, poleg vseh ostalih zapletov pri porodu, so me najprej vprašali, če sem imela nosečniško sladkorno?
Sem rekla, da jest pa to nevem, da nisem nikol nobene glukoze pila, in pol so se sam tko čudn pogledal?!:(:zmeden:
In pol ko sem prišla k svoji ginekologniji in jo vprašala za merjenje sladkorja pa mi je rekla, da so oni to vedno pri vsakem pregledu naredil? Pa sem še bolj bukov gledala, kako so mi pa to lohk nardil, da če nisem nič prej popila. Pa se je začela neki ven izmotavat!

ZARA -> Testiranje na sladkorno (12.7.2005 6:13:00)

Ja,NUR...mene je dala moja G na te preiskave okrog 20 tedna,se mi zdi...

Mirna* -> Testiranje na sladkorno (12.7.2005 7:57:39)

NUR,
seveda ti vsakic, ko das vodo, precekirajo kolicino levkocitov....v vodi, pa tudi glukoza. Ce je v vodi npr. prevec glukoze, ti zraven napisejo +++, odvisno, koliko prevec. Kot sem ze rekla, je ful vazno, da prej veliko pijes.
Jaz sem sla na preiskave 2., ko se mi je pojavilo - prvic me je opozorila, ampak, sem kljub temu, da sem se merkala, imela...tudi zdaj vem, da me to caka, ce se mi slucajno se kdaj pojavi.
Kako pa je tvojga gineko.to gledala, ne vem. Ce si imela v izvidih, da je prevec glukoze, pa te ni dala naprej na teste, je cudna! Saj lahko pogledas sama - vse "navadne" izvide o urinu imas sama spravljene, ce jih se nisi pometala - teh ti gineko.ne vzame in ne spravi v karton.
LP; A

caro -> Testiranje na sladkorno (12.7.2005 9:16:23)

Res moraš biti tešča. Meni so v laboratoriju na Polikliniki rekli, da 12 ur pred prvim odvzemom ne smem zaužiti nobene hrane. Test so mi delali dvakrat. Prvi "ta kratek" je bil pozitiven ta drugi tisti ko spiješ tisti....potem pa ti na vsako uro 3x vzamejo kri je bil pa bp. To da so te napisali za ob 12 je pa katastrofa jaz sem imela uro ob 10 in sem jim ta drugič skoraj skupaj padla od tega, ker sem bila tako lačna. Pokliči laboratorij in jih prosi za bolj normalno uro. Seveda pa je vse odvisno od tega kako si navajena jesti. Ena moja prijateljica, ki je tudi noseča ni popolnoma nič lačna in je zelo pozno dopoldan meni pa je zelo kmalu slabo, če nimam zajtrka

Dobro opravi!

PS meni je kri jemala ena medicinska sestra, ki jo je fant en večer prej pustu ti povem, sem bila vsa plava. Ko sem jo ta tretjič prosila, če je lahko malo bolj nežna me je pa nadrla. Samo potem sem zahtevala drug odvzem. Res je bila zoprna.

anabana -> Testiranje na sladkorno (13.7.2005 12:55:21)

Jaz moram tudi ta test opravit in mi je G isto rekla, da moram bit tešča :zmeden2: . Pozabila sem jo pa vprašat, zakaj moram it na ta test. A mogoče veste zakaj pošiljajo na ta test?

urbancek -> Testiranje na sladkorno (13.7.2005 15:33:39)

Hvala za vaše odgovore, naj sedaj pojasnim, na tešče v prvo ni potrebno biti, razen če je potrebno ponoviti v primeru pozitivnega izvida, takrat pa seveda na tešče. Traja pa približno eno uro in pol.
Mi smo opravili v redu, kri imam kot vol,cukr v redu, samo urin je že tretji mesec problematičen, pa se ni za sekirat, ker ni potrebna panika, tako je rekel g.
Lep pozdrav

Stran: [1]