NiNiBo -> RE: partnerstvo (6.4.2010 13:56:07)
|
Midva sva skupaj 5 let, jaz sem zaljubljena in ga ljubim. Pri nas dolocene stvari ne obstajajo, to so, midva se ne "dereva" eden na drugega, ampak ce je problem se pogovarjava eden z drugim. Pri nas se ne loputa z vrati (npr. zaradi ihte oz. jeze), pri nas se ne rece "sedaj te imam pa dost, jaz grem", jaz ne omejujem in ne pametujem njemu, prav tako on ne meni. Ce se s cim ne strinjam povem svoje mnenje, potem je pa na njem kaj z njim naredi. Ce pa je meni nekaj zelo pomembno, pa prav tako povem, da mi je in takrat obicajno uposteva moje zelje. Enako naredim jaz. Teh pravil in se kaksnega vec se drziva kot "pijanec plota". Jaz ga tudi nikoli ne kritiziram pred mojimi starsi ali prijatelji, ne ko sem sama ne ko je on tam. Pac nihce ne zeli biti kritiziran in najine probleme resujeva doma in ne kjer koli drugje. Zgradila sva si pac nacin komuniciranja in "nenapisanih" pravil, ki nama omogoca lep, spostovanja poln odnost. Sva pac vesela da sva nasla en drugega, da se vedno lahko pogovoriva o vsem, da gradiva druzino, da bova gradila dom. Pogosto se drziva za roke, pogosto se poljubljava, objemava doma ko sva sama, ali pa v mestu. Pri nama klapa, je pa res da brez muje se se cevlje ne obuje in midva se za najin odnost trudiva, lahko recem vsak dan. Sva pac mnenja, da ti nic z nebes ne pade in se je pac v zivljenju za vsako stvar, kot tudi za ljubezen potrebno vsaj malo potrudit. Skupaj tudi veliko sportava, vendar vsaj dvakrat na teden sportava vsak zase. On ima svojo plezarijo in kaksen pricek po njen, jaz pa svoj spinning in kaksno sauno po njem. Vikendi so najini, vcasih pred TV, vcasih na bicikletu, ali pa na izletu. Ce mora kdo delat, gre delat in ta''drugi ne tecnari a ze spet. Pri nama je pac vedno tako, enkrat ima on malo vec dela enkrat jaz. Ce jaz delam, on kuha in obratno, pospraviva pa vedno skupaj (no jaz vcasih tudi kaj sama). To je najin recept. Ko vidim druge pare, se mi zdi da je predvsem premalo komunikacije in kvalitetnega casa en z drugim. Prevec je omejevanja in izsiljvenja, ter pranja umazanega perila v krogu druzine in prijateljev.
|
|
|
|